Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (287)

plakát

Inferno (2016) 

Že se mě po Šifře a Andělech bude nejvíc bavit Inferno, jsem vážně nečekal. A to jsem podle zdejších komentářů a můj vztah k tomuhle tématu čekal lecos. A když jsem předešlým dílům dal za 3, tady musím vpálit i tu čtvrtou. Pro mě ničím nenáročná oddechovka.

plakát

Mimoni (2015) 

Mimoně mám hodně rád, ale bohužel přišli v době kdy se jím každý druhý "přejídá". Kdyby přišli době kdy po "Já, padouch" byli bezkonkurenční, udělali by nejlíp. Film už nemá ani tolik co nabídnout, než kdyby tomu bylo před 3-4 lety. Jistě, pořád tu jsou vtipné scény u kterých se člověk zasměje, ale třeba u jejich epizod se člověk pobaví víc. Mnohem lépe jim sluší vedlejší role, tam vládnou. Ale abych jen nekritizoval ... příběh je fajn, dabing ucházející, akční sekvence povedené a Mimoňi právě prožívají komerční hit, proč by ne, já jim to přeju ale tohle mělo přijít už dávno. Viděno v kině.

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Brutální, zábavná kultovka. Přesně jak jsem již od režiséra čekal. V tomhle je Verhoeven výjimečný, nebojí se ukázat krvavé, vizuálně působivé a především zábavné scény. Tohle dílo úplně skvěle zapadne mezi jeho další kousky, jako je Total Recal či Robocop. Chtělo by to něco zase podobného, v téhle době se to málokdy vyskytne.

plakát

Nevědomí (2013) 

Vizuál parádní, dobrá hudba, herecky zahrané víc než dobře (Cruise, Freeman, Coster-Waldau) ale v příběhu bohužel selhává. Potenciál tu je, akorát není plně využitý, což o to více zamrzí. Zatím za 3*, ale třeba se to s následujícím zhlédnutím změní. :)

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

"Vidět. Zažít. Znovu." Po dlouhé době Cruise v roli která mu za poslední roky sedla nejvíce a kde jsem mu přeměnu v drsného vojáka sežral i s navijákem. Možná bych se i rozepsal ale nevím jak začít .. je to taková pecka že to musíte vidět sami :)

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Už teď je jasné co se mi vybaví když někdo řekne "300: Rise of an empire" - sexy ďábelská mrcha Eva Green. Viděno v kině.

plakát

Zlatý kompas (2007) 

Tak jsem si to pustil zhruba po 7 letech od té doby co jsem ho viděl naposledy v kině. Pamatoval jsem si jen souboj medvědů ( který je mimochodem fantastický), což je dost málo na fantasy film. Kdyby tuhle látku dostal schopnější režisér, řekl bych že by to dopadlo lépe. Ps: Chci samostatný film o minulosti Loreka a ostatních medvědech ! Viděno v kině.

plakát

Frajeři ve Vegas (2013) 

Pro mě film podobný typu "Hangover" a to já mám rád. Skvělá hvězdná čtveřice která si na nic nehraje a užívají si dokud můžou a tak to má být. Sympatická žánrovka .. a to hlavně proto že doufám že s tou mojí přátelskou čtveřicí to bude podobné jako v tomhle filmu. :)

plakát

Král Artuš (2004) 

Na takového "Gladiátora" to určitě nemá, ale z mého hlediska je to jeden z nejlepších historických filmů (čert vem historické nepřesnosti). Po herecké stránce nemám co vytknout, úplný herecký koncert - Skarsgard, Mikkelsen, Winstone, Owen, Knightley a další. Opět geniální hudba od Zimmera - kolikátá už ? :) Skvělé bitevní scény (boj na ledě vede) s výbornou zasněženou výpravou. Jo, bavil jsem se solidně a s chuťí půjdu proti proudu než někteří uživatelé. :) Ps: Kinoverzi jsem neviděl, pouze Director's cut takže možná proto tomu dodává lepší dojem z filmu, doporučuju jí.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

Šílenost sama o sobě. Jsem zvědavý na 3 díl ... to teprve bude maximální šílenost !