Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Mlha

Mlha (2007)

Jeden z mých nejhlubších filmových zážitků. Přiznávám, že kombinace Stephena Kinga a Franka Darabonta je naprosto bez chyby. Vznikl úžasně děsivý a vizuálně dokonalý film, stejně jako v případě Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelené míle. Když na město padne hustá mlha, ve které se schovávají tvorové z jiné dimenze, ukryje se skupinka obyvatel napadeného města do místní samoobsluhy. Ale nestvůry vědí kam strčit své chapadlo. Avšak nemyslete si, že se jedná o další průměrnou vyvražďovačku. Jak je u Kinga zvykem, největší zlo se skrývá v lidských mozcích a srdcích. Nakonec hlavní hrdinové zjistí, že je lepší vydat se ho smrtonosné husté mlhy, než přečkat další noc s náboženskými fanatiky. A právě u hlavní záporačky jsem se neustále ptal, kdy konečně tu svini zabijou. A vrchol filmu? Pointa vám vyrazí dech tak na týden! Úžasné!

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Guillermo to dokázal. Očekával jsem něco takového, ale naservíroval mi o hodně víc. Není tady žádná idealizace. Vše je vyprávěno v pohádkově surovém podání, avšak to právě dělá tento film výjimečným. Titulní faun je postavou, o které od první do poslední chvíle nevíte, co si mate myslet. Má nádherný kostým a jeho nemotorná chůze ho dělá ještě záhadnějším. A pořád se ptáte, jestli mu můžete věřit. Film rozhodně potěší diváka, který má rád thrillery, ale už se přejedl všech těch politicky a válečně laděných se stejnými postavami, a který nedá dopustit na tajemnou atmosféru, do které je zapojena pořádná dávka fantazie, a ještě stále očekává pohádkové konce. A ještě jedna věc: Ta španělština nemá chybu!

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Toto je jeden z filmů, kvůli kterým si vážím nádherné Nicole Kidman jako skvělé herečky. Film je překrásně barevný a hudebně dokonalý. Je to určitým způsobem kýč, který má krásné (ne)uvěřitelné postavy, okouzlující kostýmy a úžasné písně. Mám pocit, že film nemá hranic... I will love to the end of time! Před hlavní hereckou dvojicí smekám. A myslím, že konci se ubrání slz jen málokdo. Bravo!

Thelma a Louise

Thelma a Louise (1991)

Film s heslem na hlave: "Když cesta je cíl!" Je to nádherný snímek s osvobozující atmosférou a okouzlujícím humorem. Dlouho jsem se takhle nezasmál! Po chvilce si vás obě holky (přiznavám se, že mám slabost pro Susan Sarandon, ale ve spojení s Geenou Davis jsou obě neodolatelné) získají natolik, že stačí pouhá grimasa, pouhé pozvednutí obočí, abyste hned věděli, co se jim ted honí hlavou a trochu odtušili, kdy pozvednou bouchačky nebo kdy něco vykradou. ("Kdes vzala ten klobouk?".... "Ukradla jsem ho." ) A myslím, že dlouho nezapomenu na výrazy policistů a Darryla, když koukali na záznam Thelminy loupeže. :D A konec filmu zařazuji do mých top konců. Ridley, Susan, Geen, tohle se vám opravdu povedlo. Díky.

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Nemám slov. Murray je užasně charismatický a vtipný (nejlepší scéna - focení s whisky). Ano, je to film o jazykové bariéře, ale také o tom, že každá nová přiležitost by se měla využít. Moc krásný film!

Avatar

Avatar (2009)

Yes! Je to tady! Film, u kterýho máte to vzácné mrazení v zádech v několika scénách snímku. Ale toto mrazení tam vydrží déle než jindy. James vytvořil užasný svět, stejně tak krásný a tajemný jako je Středozemě, ale dočista jiný s užasnou přírodní atmosférou... Rozhodně se nezalekněte délky filmu, budete okouzleni každou minutou. Užasně hraje samotný Worthington, Sigourney a k sežrání je i Rodriguezová...