Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Oblíbení herci (10)

Peter Sellers

Bez něj by filmy o komisaři Clouseauovi nebyly jednak tak vtipné, a druhak by vůbec neexistovaly. Nemělo by se ale zapomínat na jeho další filmy, stejně jako na mistrovství v cizích přízvucích a navíc je jedním z mála komiků, kteří dokázali bez problémů hrát i vážnější role.

Louis de Funès

Klasik (nejen) francouzské komedie, na jehož tvorbu se nezapomíná ani po více než čtyřiceti letech a to oprávněně, jelikož se na jeho filmy se dívat pořád. Na tomto místě si zaslouží být vzpomenut i člověk, který mu dodával patřičnou šťávu - František Filipovský.

John Cleese

Jeden z nejlepších britských komiků. Jsou dva důvody, proč si zrovna tohoto člena Monty Python zvolit jako oblíbeného herce. Jedním je právě působení v této skupině a druhým je majitel hotelu Basil Fawlty.

Rowan Atkinson

Geniální britský komik, kterému díky jeho Černé zmiji vlastně patřila 80.léta v britské komice. Právě ztvárnění Edmunda Blackaddera byla jeho životní role, ač v Beanovi je také dobrý a v dalších filmových rolích také.

Cary Grant

Nejlepší hollywoodský herec a pro mě i ztělesnění elegance zlaté éry. Nejvíce u mě proslul jako univerzální partner všech tehdejších krásek - není náhoda, že moje tři nejoblíbenější herečky podaly svůj životní výkon právě ve dvojici s ním. Výborný jak v komediích, tak v Hitchcockových thrillerech.

Marcello Mastroianni

V těsném závěsu za Grantem můj nejoblíbenější charakterní herec, který zaujmul na italskou hereckou školu nezvykle způsobným hereckým projevem. Jeho hlavní role v "8 1/2" a "Městu žen" měly velkou zásluhu na tom, že vnímám Felliniho tvorbu z hodně osobního pohledu.

Jiří Lábus

Málo herců má tak široké spektrum specializace - herectví, komika i dabing - to všechno Jiří zvládá a všude si postavil pomník nesmrtelnosti. Milé překvapení mi přichystal v dabingu a svůj přetěžký úkol v Zelňačce zvládl.

Rudolf Hrušínský

Spalovač mrtvol. Víc netřeba dodávat. Vytvořil skvělé role i ve Švejkovi, Vesničce a mnoha dalších filmech - díky tomu jsem si tohoto pana herce začal nedávno opravdu vážit a zařadil si ho teď i do profilu, ale Kopfrkingl byla jeho životní role a z některých jím pronášených replik mě mrazí ještě spoustu měsíců po shlédnutí.

Bolek Polívka

Moravský patriot a jeden z nejlepších českých herců a mimů. Sice má taktéž velmi blízko k přesnému charakternímu herectví, ale komedie je tím, díky čemu si jej budeme navždy pamatovat.