Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Pořady (10)

Buly

Buly (1992)

Co se tady dá hodnotit? Mě akorát napadá profesionalita komentátorů a reportérů, no a částečně recese. Stará škola (Záruba, Vichnar) jednoznačně za pět, jejich mladší kolegové jsou na tom bohužel hůře, ale i tak je Česká televize se sportovními přenosy na tom u nás nejlépe (vzhledem ke konkurenci ale nevím, jestli se tím dá zrovna chlubit). Musím dodat, že víceméně hodnotím hokejové přenosy obecně, protože hlavní náplň Buly - extraligu jsem sledoval dlouho s odstupem, což ale změnila sezona 2009/10, ve které se staronovým účastníkem stala moje milovaná KOMETA. Čtyři hvězdy jsou, myslím, dostatečným vyjádřením úcty k redakci ČT. P.S. Nemohu si odpustit menší vsuvku - účast Komety v ELH bych rozhodně nenazýval břečkou, extraligu to určitě obohatilo více, než kdyby na jejím místě byl Chomutov. Tak jsme to koupili, no a co, no a co...

Uvolněte se, prosím

Uvolněte se, prosím (2004)

Výborná talk-show, které ale nemohu dát pět hvězd, protože tento druh pořadů často závisí na výběru hosta, který může a nemusí být přitažlivý. Tak jako tak, Jan Kraus je na svém místě výborný.

Všechnopárty

Všechnopárty (2005)

Myslím, že Karel Šíp si po těch Tyjátrech a Paškálech spravil reputaci. Talk-show zaměřená na určitá témata je v něčem inovativní, a nemusím zde říkat, že celé to stojí a padá s vkusem diváka - i méně atraktivní díly či hosté dokáží dobře zabavit. Přispívá k tomu i nelibý fakt, že současná televizní zábava nenabízí zrovna silnou kvalitní konkurenci. Srovnávat s Krausem bych nechtěl, protože oba mají odlišný styl, který na mě zabírá v obou případech stejně.

Ano, šéfe!

Ano, šéfe! (2009)

Druhá série o něco lepší než první. Jeden z mála důvodů, proč ještě v současnosti zapnout televizi - vaření sice není můj koníček, ovšem Zdeněk Pohlreich je ve svém oboru skutečným profesionálem a dokáže mě tak nejeden večer přikovat k sedačce, především díky svým originálním glosám. Dokážu pochopit, že někdo má problém s jeho expresivní mluvou, ovšem na druhé straně toto vyvrací celkem logickým argumentem, že kdyby jednal s každým v rukavičkách, tak by do patřičných míst poslali jeho samotného. Navíc v tomto oboru - a ještě k tomu když se pořad natáčí autenticky, je třeba s tímto počítat. Ovšem v průběhu druhé série se naštěstí tenhle problém částečně vymýtil - někdy musíme na první vypípání počkat až do čtyřicáté minuty pořadu. :-) Za mě tedy čtyři hvězdy a souhlasím s názorem, že by v budoucnu mohlo dojít i na revizi nejmenovaného obchodníka s lyžemi...

Na palmě!

Na palmě! (2000)

Geniální parodie z pořadu Šance byly rozhodně lepší, ale zde si Izer ještě celkem držel úroveň, i když byl vždy z hrubšího zrna. Ovšem někdy, když se vulgarita použije vkusně, tak ani sprostá není a to Zdeněk uměl. Horší to bylo už s jeho Bazary, které tu únosnou mez překročily.

Telebazar

Telebazar (2003)

Izer se tehdy už nezřídka opakoval, ale jeho skeče mě stále pobavit dokázaly (a dokážou i dnes, na prahu plnoletosti). V Bazarech obecně taky záleželo na tom, co bylo druhotní náplní pořadu - a ty reklamy jako jediné mě dovedly uspokojit, narozdíl od ukázek z českých filmů nebo převlékacích kabinek. Tyto spoty byly pro mě jakýmsi oživením po pravidelné dávce od komerčních stanic, a narozdíl od většiny českých se dalo u těch zahraničních i pobavit.

Kufr

Kufr (1992)

Jedním z mála pořadů, který jsem si dovolil ohodnotit, je tato zábavná soutěž s výborným Pavlem Zedníčkem. Vzpomínám si, že jsem nadšeně jako menší hádal předměty, obrázky či pantomimu pospolu se soutěžícími. Je škoda, že takové pořady se už dnes nevysílají a ustupují novým slabším formátům. Zde navíc nemusím psát, že hodnocení je z nostalgie, protože jsem viděl i vzpomínku v pořadu "To byl..." a velmi se mi Kufr líbil i tehdy, jelikož takovou originalitu v zábavné tvorbě dnes postrádám. 70%

Šaráda

Šaráda (1990)

Spolu se současnou talk-show Všechnopárty nejlepší tvůrčí počin Karla Šípa, zesměšňování v našich zemích batolícího se kapitalismu baví stále i přesto, že se nejedná v žádném případě o komiku aktuální, kterou osobně uznávám víc. Jsem rád, že Česká televize zařadila během letních měsíců r.2010 tento pořad do svého programu.

Ruská ruleta

Ruská ruleta (1994)

Myslím, že na tento pořad sedí označení "legendární". Samotný formát se povedlo zpracovat dobře i díky osobnostnem typu Marka Ebena nebo opravdu excelující dvojice Kaiser - Lábus, která dokáže sem tam i překonat Kouzelníka, a to je co říct. Občas je sice vidět na hercích, že improvizují, ale i tak celou scénku dovádějí do dobrého konce. Ovšem dílů a scének si už moc nepamatuji, přece jen nejsem tak starý, ale na některé se budu opakovaně dívat až do smrti. Hlavně ta s názvem Věcná. Celkové hodnocení je spíše nostalgické, ale za ty opravdové perly dávám tedy za čtyři. A teď už jen krátce, za prvé - je zajímavé, že na Nově se vyskytl vůbec někdy takový pořad a považuji ho spolu s Hospodu za jediný skvělý výtvor z této stanice, za druhé - smutným faktem budiž, že tehdy se v úterý vysílala Ruleta, dnes Ordinace, za třetí - Nova bude v únoru slavit půlkulatiny - patnácté výročí. Nebylo by špatné, kdyby se při této příležitosti rozhodla opakovat třeba Ruletu. Na závěr - já bych stejně v té škole radši učil ekonomii než dějepis. Fakt? Jistěěěěěěěě.