Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (896)

plakát

Barbar (2022) 

Skvělá žánrovka s hezky nepředvídatelným dějem. Je to napínavý, moc hezky a v některých momentech i invenčně natočený, vcelku nekompromisní a v některých momentech i docela vtipný (záměrně). Líbilo. Moc.

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora - Pitva (2022) (epizoda) 

Vypravěčsky perfektně vystavená epizoda, kamera doslova boží (barevná paleta a svícení, prostě nádhera), příběh zaujal, velmi rychle vtáhnul a nepustil až do makabrózního konce. Spolu s Prohlídkou od Cosmatose nejlepší kousek antologie.

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora - Mimo (2022) (epizoda) 

Hodně osobitá epizoda (Amirpour zcela vlastní), která vyniká především stylem (mizanscéna, color-grading, kamera, všechno perfektní). Herci super, groteskní podtón taky, jen ta metafora vcelku dost průhledná, ale ničemu to vlastně v konečném důsledku nevadilo. Taký coenovsky vtipně podtaktovaný body-horror.

plakát

Next (2007) 

katastrofa k popukání

plakát

Black Adam (2022) 

tohle snad už nemůže nikoho bavit... mít to 90minut, tak budiž, ale ale přes dvě hodiny digi fackovaček je už hrozně ubíjející.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Občas vlastně i docela zábavné v tom, jak moc to je debilní...ale zas ne tolik, abych si na to po hodině vzpomněl. Dobrý film to není ani náhodou, což naštěstí došlo i hercům.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Technicky precizní, akademicky přesná adaptace... jenže tomu chybí srdíčko i dušička... a vlastně cokoliv dalšího, co by tenhle film pozdvihlo nad rámec generického cvičení.

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora - Hřbitovní krysy (2022) (epizoda) 

Hodně dobrá epizoda, skvělý vizuál a dobová atmosféra, opravdová makabrózní krása. Natali je hračička, Hewlett výborný protagonista a monstra taky povedená. Bavilo mě to od začátku do konce.

plakát

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora - Položka 36 (2022) (epizoda) 

Luxusní kamera, tu si Navarro samozřejmě pohlídal, tonalita, práce se světlem, vizuálně prostě lahoda. Ono by ani ty takřka procedurální první dvě třetiny nevadily, kdyby se to nerozjelo až v posledních pár minutách a neskončilo to v tom nejlepším. Kdyby to rázem neutnuli a místo toho nám nadělili aspoň další čtvrthodinu ryzího survivalu, byla by to poctivá žánrová šlupa...takhle to vyznívá poněkud stroze, čemuž nepomáhají ani nedotažená zběžně načrtnutá doprovodná témata. Škoda.