Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 567)

plakát

Únos (2012) 

Velmi příjemné překvapení. Jasně, obsah láká, ale samotné ztvárnění bylo ještě o něco lepší, vlastně to bylo celé velmi komorní, pokorně a asketicky vyprávěno, přičemž právě ta strohost a skromnost umožnila divákovi mnohé si prožít. Závěr pravda mohl být jiný, vlastně ani nevím, jak moc je to podle skutečného příběhu, ale pokud ano, pak snad velký stres může vysvětlovat chování hlavního hrdiny, jinak mi to hlava moc nebere. To vnímám jako vadu na kráse, nad kterou ale velmi ráda přimhouřím oko.

plakát

11.6 (2013) 

Příběh chlápka, jehož příběh se hodně podobná příběhu našeho Procházky. Sympaťák hlavní hrdina (jako vždy brilantní Cluzet), který se rozhodne nenechat si všechno líbit....ovšem některé kroky mi zůstaly záhadou a vzhledem k tomu, že režisér vycházel z knihy, kterou Toni napsal a sám se s ním ovšem nesetkal, je otázka, nakolik je to pravda a nakolik fikce Toniho. Docela ráda bych jednou viděla i film, jak a proč to celé vlastně bylo...

plakát

Transatlantická trouba (2010) 

Bože to bylo geniální! Nádhera. Vtipné, poetické a ještě k tomu norské. Filmařský skvost.

plakát

Doma (2011) 

Nuda, nesmysl, nesympatičtí herci, stupidní song. Uváděno na MFF Karlovy Vary ve velmi silné konkurenci skutečně zdařilých kraťasů - toto se ale opravdu nepovedlo.

plakát

Projekt centrifugace mozku (2011) 

Úžasný kraťas. A vůbec nevadí, že to není doopravdy. Dobrý nápad a schopnost se odvázat. Geniální.

plakát

Love Steaks (2013) 

Výtečný soundtrack, výteční herci (Franz Rogowski jako by J. Phoenixovi z oka vypadl - co se vizáže i hraní týče). Jde na dřeň, není líbivý, zdánlivě, ničeho se neštítí. Je vtipný. Čiší z něj úžasná energie a láska, s níž bylo dílo natočeno. Je to tuším druhý film tohoto režiséra, který kupodivu mluví česky, a bude zajímavé sledovat, jak se jeho filmografie bude dále vyvíjet - laťka je už teď hodně vysoko.

plakát

Můj pes Killer (2013) 

Zajímavý film, zajímavé téma. Dlouhé záběry, kdy kamera sleduje hlavního hrdinu. Co ale velmi umenšovalo dojem bylo především mizerné nazvučení a v druhé řady i velmi amatérské herecké výkony, vím, neherců. Vypilovat, vyleštit a mohlo to být velmi dobré.

plakát

Smutný pach masa (2013) 

Tak jsem si říkala - výborné, to je nápad, stojí za shlédnutí - vše v jednom záběru! Ovšem už jsem nedomyslela, že to taky znamená, že když se hrdina bude muset přemístit, že to budeme celé sledovat - a že se přemísťuje - tu autem, tu aby toho nebylo málo, jde pěšky...ale nebudu prozrazovat, čím vším si vypomůže :) V závěru se osvětlí, o co vlastně půjde a proč ten zvláštní název. Herec byl sympatický a když se náhodou něco dělo, bylo to výtečné a mělo grády...jako experiment dobré, ale film to mohl být skvělý, kdyby přece jen toho střihače přibrali.

plakát

Zlatá klec (2013) 

Vynikající "road movie". Syrová, bez amerických cingrlátek, bez líbivých záběrů, nevedoucí za ruku a neříkající nám, jak se máme cítit a jak film vnímat (i když žádná velká intelektuálština to pravda - naštěstí - není). Během filmu jsem si mockrát říkala, jaké to mám štěstí, že jsem se narodila tam, kde jsem se narodila. Ostatně, to, v čem žijeme, jaké to je, jaké jsou naše sny a jaká je realita, když sny proměníme ve skutečnost, zda-li jsou naše očekávání splněné, to je otázka, která navíc zůstává viset v pozadí.

plakát

Fruitvale (2013) 

Víme, co se stane, už v úvodu. Pak začíná film - v podstatě vyprávění toho, jak vypadal jeden den jednoho černocha, který...film má poměrně velkou reklamu...a já se ptám proč? Co je na něm tak zajímavého, jedinečného? Jasně, je to natočeno bezchybně, herecké výkony jsou dobré, hudba taky...nicméně takových filmů je prostě dvanáct do tuctu. Ničím nevybočuje, nic zajímavého Fruitvale Station nesděluje, kdyby to byl opravdu dokument, možná bylo lépe...takhle ztráta času a filmového materiálu.