Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (759)

plakát

Hry bez hranic (1965) (pořad) 

Infantilní kravina, kde většinou extravagantní magoři ve srandovních kostýmech něco křehkého přenášeli a jim to padalo nebo na něčem bizarním poskakovali a mělo to být asi vtipné. Vždycky to uváděla nějaká padlá televizní hvězdička.

plakát

Tabu (1994) (pořad) 

Tohle panoptikum všemožných úchylů jsem docela rád sledoval, a postupně zjišťoval, že jsem vcelku normální, bezkonfliktní, nezajímavý, heterosexuální chlapec, ač si někteří v mém okolí tohle myslet nemusí. Asi jako já pravidelně nesledovali tento pořad.

plakát

Noc s Andělem (1999) (pořad) 

Přestával jsem se dívat v momentě, kdy se hosté během přenosu ožrali, mleli nesmysly a Anděl byl úplně bezradný, nevědouce, co si s nimi počít. Ne, že bych neměl ožírání se a mletí nesmyslů rád, ale dělám to rád v hospodě a nemám to rád, když se na to střízlivý dívám v TV. Nicméně v andělově pořadu Noční hudba se pouští velice kvalitní okrajové klipy, které ovšem se samotnou talk-show nemají nic společného.

plakát

Baba na zabití (2003) odpad!

Nechápu, jak mohou autoři tento skvost prezentovat jako komedii. Bylo mi ze sledování Duplexu fyzicky i psychicky špatně z toho dění, co jsem na obrazovce viděl (psychický i fyzický teror, hnus a zvratky), a to se mi obvykle stává úplně u jiného filmového žánru.

plakát

Rebelové (2001) 

Naivní, barevné a kýčovité. Přesně takový má muzikál být. A trojice slizkých třídních tragédů je nejlepší castingový úlovek posledních let.

plakát

Iron Man (2008) 

Po Fantastic Four druhý nejslabší film od Marvelu, ale to neznamená, že je to úplná katastrofa. A sám se divím, že mi ty dvě hodiny docela dobře utekly, i když se ve filmu skoro nic velkolepého nedělo.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) 

Na tomto všem mě nejvíce baví ta hysterie dobře přiživovaná tiskem, zejména časopisem REFLEX, a to kolik lidí papouškuje, co si někde přečetlo. Jinak jíst se dá bez sebemenší újmy podle mě všechno, co Babica připraví, a na některých pokrmech se dá i pochutnat.

plakát

REC (2007) 

Do sledování REC jsem šel s dosti velkou nedůvěrou, protože tento pseudoreportážní styl mi v obou předchozích hororových filmech, které jsem viděl takto natočené, nesedl (The Blair Witch Project, Diary of the Dead), ale byl jsem překvapen, jak autoři tentokrát tuto formu maximálně využili. Nejspíš jim bylo od začátku jasné, že budovat nějakou temnou stísňující atmosféru na digitál je cesta do pekel, takže vsadili všechny karty na atmosféru zběsilosti a chaosu, a povedlo se jim to na jedničku.

plakát

Příčesky (2007) 

Zlobivé (opravdu se toto slovo v titulcích objevilo) vlasy jsou asi tak strašidelné jako revizor nastoupivší do vozu městské hromadné dopravy, a jako takové nemají v hrůzostrašném hororu co dělat, stejně jako ten revizor v tramvajovém voze. Ano, bizarní nápad to bezesporu je, ale nepovedený, ještě navíc shozený výkonem Rena Osugiho v roli hlavního kašpara, vlastně jsem chtěl napsat záporáka a animací jako od Švankmajera. Co nás bude čekat teď? Ekusute 2 - Vraždící pubické ochlupení? To by byl teprve bizar.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Sice mě dost iritovala linie s Krisem Marshallem, ale jinak nemám, co vytknout.