Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová (1967)

Pro mě jednoznačně nejlepší film. Jedna ze vzácných výjimek kdy filmové zpracování překoná knížní předlohu. Strašně silný příběh lásky uprostřed divoké středověké doby. Fantastické snoubení lyriky a epiky. ...prostě jak bych to chtěl všechno popsat, ale na to by mi tenhle sloupek nestačil...a asi bych se stejně ani zlomkem nepřiblížil k celkovému všeobjímacímu pocitu, který ve mě film zanechal, což je důvod proč se k němu opakovaně vracím. Pochopil jsem ale, že to není pro každého...slečnám přivedeným na kolejní pokoj jsem po několika marných pokusech s Markétou radši pouštěl Madagaskar...měl větší úspěchy a já pak taky :-)

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Návod nato jak frajersky bojovat se systémem - ať už ho představuje cokoliv. Neposrat se, dělat to co si myslím, že je správné. Pro mě jeden z nejsilnějších a nejinspirativnějších filmů. - - - - - - - - - "V Americe Will Smith momentálně platí za největší filmovou hvězdu. Ne že by ho někdo viděl jak platí polívku za Jacka Nicholsona, ale Will má prostě úspěch" ... :-) tato replika P. Čvrtníčka myslím přesně vystihuje Nicholsonovo umění, kterého se Vám v tomto filmu dostane vrchovatě

L. A. - Přísně tajné

L. A. - Přísně tajné (1997)

Perfektní mnohovrstevnatá detektivka. Nejde tomu nic vytknout, má to styl, pointu, spád, emoce, je to skvěle nacastingové a zahrané. Některé filmy, které vás jako diváka zasáhnou, možná nezasáhnou i ostatní, ale tady bych vsadil na to, že se to musí líbit snad každému (i když pardon Titanic při oscarech toho roku dostal přednost - jdu blejt).

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Jednoduše VYNIKAJÍCÍ. Velice komplexní příběh s nikterak násilně zdůrazňovaným environmentálním poselstvím. Zároveň příběh vyprávěný velmi dynamicky, což se např. o Cestě do fantazie říci nedá. Co se mi na filmu také líbí , je jeho "nečerno-bílost" - každá postava má své oprávněné motivace. Není možné je škatulkovat na dobré nebo zlé, a tak to ostatně je i s lidmi v normálním neanimovaném světě. Už jen díky tomuto si zaslouží film plné hodnocení. U mě je 5* jednoznačně podpořeno ještě mojí láskou k Přírodě a taky k Fantasy žánru.

Harakiri

Harakiri (1962)

Po 2 letech na čsfd poprvé měním svůj top ten - Seppuku jde na 7 flek. Silný příběh, který je mistrovsky natočený. Váš pohled na dění ve filmu se několikrát změní a celá mozaika se poskládá až v gradiózním finále. Je obdivuhodné jak je vše podpořeno jednoduchou a přitom skvěle fungující symbolikou (první 3/4 filmu se odehrávají v tichu místností z papírových stěn, v poslední čtvrtině začne vát lehký vánek, pak foukat silný vítr...). Je to natočený tak, že si s postavami prožijete snad všechny emoce, které nejsilněji cloumají našimy (recentními) životy. Staré Japonsko, samurajské tradice, rok natočení 1962, černobílý film se stopáží 135 minut ... tohle že jsou atributy vynikajícího filmu? ANO !

Matrix

Matrix (1999)

Film, který toho strašně moc změnil. K * U * L * T

Vampire Hunter D

Vampire Hunter D (2000)

Tak co Vás přivádí do Barbaroi gentlemani - možná že vaše nevzdělanost a hloupost... :-). V tomhle filmu fandíte všem postavám (asi snad kromě hraběnky Carmily) aby jim to vyšlo - je jasné, že někomu to vyjít nemůže...D hunter společně s princeznou Mononoke moje nejoblíběnější japanimované filmy.