Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Telenovela
  • Animovaný

Recenze (14)

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Tenhle film bych definoval jako velice příjemné odreagování na sychravý večer. Sherlock zde není žádný upjatý angličan, který čeká na čaj o páte, je to mladý, napůl autista, který kam přijde, tam dostane přes hubu a zároveň umí použít svůj geniální mozek - čekal jsem od tohoto filmu úplně něco jiného, ale i tak jsem velmi příjemně překvapen :)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Na tomhle Potterovi se mi velice líbí, že opravdu kopíruje knižní předlohu, takže je to taková příprava na velkolepé finále. Trochu mi v ději ale vadily utahané scény, které se objevovaly v průběhu filmu, ale na druhou stranu, pokud se Yates bude držet knižní předlohy tak, jak tomu bylo v první části, tak ta druhá opravdu bude stát za to a bude to vyvrcholení ságy, jak se patří.

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Velmi povedené ztvárění ne příliš povedené předlohy. Abych to uvedl na pravou míru - princ dvojí krve jako takový tvoří takové překlenutí mezi fénixovým řádem, kde začíná pomyslný souboj s Voldemortem a finálním vyvrcholením celé série. 4* - jenom mě velmi mrzí, že Yates vynechal ten nejdojemnější okamžik z celé knihy

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Seriál postavený na podobném konceptu jako jsou Přátelé a musím se přiznat, že HIMYM mě chytl víc. Samozřejmě taky má své slabé chvilky, já osobně ji vidím v podobě páté série, která je podle mě dost o ničem, ale to je samozřejmě věcí názoru. Doporučuji sledovat v originále, protože kdo na to čučí s dabingem, tak nemůže docenit originalitu používaných slovních hříček, protože ač se tvůrci dabingu snažili jakkoliv, tak v češtině prostě na takové věci ekvivalenty neexistují.

plakát

M*A*S*H (1972) (seriál) 

Tento seriál jsem shlédl už opravdu nespočetněkrát a stále se na něj můžu dívat. Prolnutí ostrého humoru a poukazování na krutost a zbytečnost války je naprosto dokonalé. Troufnu si říct, že tento seriál se prostě neomrzí :)

plakát

Pelíšky (1999) 

Dle mého názoru jsou Pelíšky prozatím nejlepším filmem české kinematografie. Velmi se mi líbí, jak pan Hřebejk vystihl dobu, ve které se film odehrává - pomyslný souboj mezi Sovětským svazem a západními zeměmi. Geniální scénář, jenž si velmi často trefně utahuje z dané doby, množství inteligentního vtipu, úžasné herecké výkony pana Donutila a pana Kodeta, hlášky a dialogy, které nám zevšedněly ...

plakát

Já, robot (2004) 

Ač na sci-fi moc nejsem, na tento film jsem se podíval a můžu říct, že toho rozhodně nelituju. Takřka dvě hodiny prakticky nepřetržité akce mě po celou dobu bavily a ani jednou jsem neměl pocit, že bych se u filmu nudil. Palec nahoru taky za parádní efekty a propracovanost akčních scén.

plakát

Hele vole, kde mám káru? (2000) 

No řekněme si otevřeně o nějakém filmovém zážitku se v podobě tohoto filmu mluvit rozhodně nedá - děj prakticky žádný, dialogy rádoby vtipné, většinou až trapné, ale na druhou stranu, když potřebuju vypnout a tak trošku si vymýt mozek, tak si jej pouštím.

plakát

Scrubs: Doktůrci (2001) (seriál) 

Abych řekl pravdu, původně jsem se tohohle seriálu dost bál, protože jsem byl varován, že je, jak se to říká, no prostě dost návykový :-). A ona to byla pravda - hltal jsem díly jeden za druhým a jednu vlnu smíchu střídala druhá, v některých dílech byly i velmi dojemné okamžiky, které prostě podle mě do seriálu z nemocničního prostředí patří. To jsou dva hlavní důvody, proč se mi tento seriál velmi líbí - smích velmi pěkně skloubený s realitou, třešničnou na pomyslném dortu je vývoj hlavních postav od prakticky pomatených teenagerů až po rodiče.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Podle mě je TBBT jeden z nejlépe udělaných oddychových seriálů poslední doby. Velmi se mi líbí, že není postavený na klasické předloze přátel tak, jak je tomu u HIMYM a možná právě proto mě baví poslední dobou trochu více. Prostě zbožňuju Sheldonovu neschopnost poznat sarkasmus, Pennyinu zdánlivou tupost a vůbec celé pojetí seriálu.