Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (270)

plakát

Dark (2017) (seriál) 

Na to, že jsem ještě v 6. díle tápal, kdo je vlastně kdo, a kromě Marty alias Lisi Vicari (tuhle excelentní kočenu němcům fakt závidím) jsem se s žádnou z postav nedokázal emociálně víc sblížit, tak mě to nakonec chytlo, a všechny 3 série jsem zhltnul jak hladový pořádný nášup. Oceňuji to, že už od počátku se počítalo se třemi sériemi, a v závěru vše do sebe zapadne jako puzzle s mimořádně působivým výsledkem.

plakát

Na útěku (2023) (seriál) 

Po dokoukání posledního dílu musím uznat, že korejci prostě umí, a umí to na výbornou. Takže po 1. sérii Hry na oliheň, divňáku Devils, a teď i po 1. sérii tohoto skvostu shledávám, že dosud víceméně ignorovat jihokorejskou produkci byl neodpustitelný hřích, který musím napravit.

plakát

Slepičí úlet (2000) 

Geniální animovaný úlet, u kterého nedáte vaší bránici vůbec odpočinout. "Já říkal, že ty slepice kují pikle".

plakát

Párty Hárder: Summer Massacre (2022) 

Tak jo. U prvního dílu jsem ještě občas nadzvedával obočí, nebo možná potřebuju jen delší čas na strávení. Ale o dvojce už můžu 100% říct, že je lepší než legendární Klub sráčů, ke kterému má asi nejblíž. Prostě naprosto nekorektní, kanálový a hlavně análový humor, dávání hlaviček fotrům před jejich děcky, hajlování na veřejnosti, vytuzení Multiply na ultimátní "kundolap", a hlavně celá řada hlášek, z kterých jsem se úplně řezal smíchy. Jsem rád, že máme českou kanálovou kultovku, a jedničku si budu muset určitě ještě jednou skouknout. Řezník je borec :-)

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Tohle bylo dobré, moc dobré. Mnohem lepší, než vyumělkovaní Sametoví vrazi. Mám jen pocit, že Finger se Sokolem si na poslední chvíli vyměnili role, protože Sokol mi jako mladý Plíšek seděl typově mnohem víc. Každopádně Česká Televize už pár let dokazuje, že umí, a komerční televize se můžou jít se svými telenovelami těžce zahrabat.

plakát

Přes kosti mrtvých (2017) 

Velmi silný a neotřelý příběh, a zároveň ekoterorismus v té nejtěžší podobě. Hlavní hrdince - ultraradikální praštěné babce jsem od začátku až do konce držel palce, protože dobře vím, co jsou naše myslivecké gangy plné krvežíznivých a sadistických individuí zač. Knihu jsem nečet, a nevím jestli chci - stačilo si ty ezo-astro plky vyslechnout tady a kniha by mě možná dohnala k nižšímu hodnocení, a to si film od skvělé Agnieszky Holland nezaslouží.

plakát

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem (2010) (seriál) 

Mnohadílný dokumentární seriál o vědeckých teoriích vesmíru kolem nás, který své kategorii patří k těm nejlepším. I ty na první pohled sebesložitější teorie jsou podané lidsky a krásně srozumitelně. A ani se to nemusí moc sledovat, stačí poslouchat při jiných činnostech.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Když už mi po letech Jacksonovy výtvory svou úchvatností a zároveň nenápadným opomíjením či ohýbáním důležitých aspektů Tolkienových knih začaly občas pít krev, objevily se recenze na novou variaci Tolkienova světa v podobě seriálu. Že prý tam hrajou černoši, lidi se tomu smějí apod. Tak jo, začal jsem se na to koukat. A po první sérii musím říct, že je to naprostá bomba! Máme tu rasu hobitů, kteří si nedávají jen svačiny, svačinečky a druhé večeře, ale mají i závažné existenční problémy. Máme tu trpasličí ženy, samotářské elfy, a taky prvního Elfa mučeného a pozměněného k službám zla. A hlavně tu je mladá Galadriel - pěkně ostrá a nesmlouvavá Elfka, která se ve své touze porazit temného pána nezastaví před nikým a před ničím. Na její další vývoj jsem obzvlášť zvědav. Mé hodnocení je zatím po první sérii, může se to změnit. Z budoucího vývoje mě jen zarazilo, že další série se už prý nebudou natáčet na Novém Zélandu. Podle mě je to obrovská škoda, ale uvidíme.

plakát

Barbar (2022) 

Tak tohle se povedlo. Žádná klišoidní hovadinka pro děti, těžící stále ze stále stejných témat, ale pěkně ujetá originální fritzlovina, kde po dlouhých minutách hrůza nastanou i nečekaně komediální momenty. Kamera skvělá, oceňuji i dobový formát obrazu v náhledu do minulosti. Tahle chuťovka si 5 hvězdiček prostě zaslouží.