Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Biografie (12)

Ondine (herec)

23.01.2011

Ondine narozen se jménem Robert Olivo 16. června 1937 se proslavil jako jeden ze Silver Factory Andyho Warhola. Ondie sem přišel pod jménem Billy a zůstal zde ještě čtyři roky. Pro Warholovy filmy se stal hlavní postavou a objevil se ve více jak sedmi.Když Warhol začal natáčet undergroundové filmy začala i kariéra Ondina. Jeho… (více)

Léa Seydoux (herečka)

16.12.2010

Léa Seydoux narozena 1. července 1985 je známá především jako francouzská herečka a modelka. Její otec je podnikatel Henri Seydoux a je nevlastní dcerou herečky Faridy Khelfa. Hned po vystudování školy Léa zkusila divadelní kurzy a dala se k herectví.Jejím prvním filmem byla komedie POSEDLÉ TANCEM. Dva roky poté byla obsazena… (více)

Lukas Haas (herec)

02.12.2010

Narodil se 16. dubna 1976 ve West Hollywoodu v Kalifornii. Lukas byl jedním ze tří dětí scénáristky Emily Tracy a malíře Bertholda Haase. Na jeho herecký talent přišli už na základní škole, a tak učitelé přiměli rodiče, aby se zaměřili na Haasovu filmovou kariéru.Lukasovo herectví začalo s filmem TESTAMENT, kde hrál roli dítěte… (více)

Michael Cristofer (scenárista / herec / režisér)

01.12.2010

Michael Cristofer americký dramatik, herec, režisér a scénárista se narodil 22. ledna 1945 v Trentonu (New Jersey) do rodiny Procaccino. Studoval Catholic University of America ve Washingtonu, po třech letech odešel od studia a začal budovat svoji hereckou kariéru.Ze začátku Michael vystupoval v divadelních hrách Breaking Up,… (více)

Cory Monteith (herec)

22.10.2010

Cory Monteith se narodil 11. května 1982 v Calagary (Kanada). Jeho vášní byla už od malička hudba, a proto začal hrát již v sedmi letech na bicí. Po devíti letech studia se Cory rozhodl, že škola není nic pro něj, a tak se živil jako taxikář, pokrývač střech nebo zaměstnanec ve Wal-Martu. Práce taxikáře Coryho náhodně přivedla… (více)

Demetri Martin (herec / scenárista / režisér)

22.01.2009

Demetri Martin, známý především jako americký komik a herec, se narodil v Turlocku (Kalifornie) 25. 5. 1973. Martin se věnoval studiu na univerzitě Yale a NYU School of Law při plném stipendiu. Momentálně můžeme Martina spatřit v jeho vlastní show na Comedy Central. Jeho inspirací se stal komik Steven Wright.První větší role… (více)

James Tupper (herec)

22.01.2009

James Tupper se narodil 4. 8. 1965 v Dartmouthu v Kanadě. Nejdříve studoval herectví na Concordia University v Montrealu, pak na Rutgers University v New Jersey. Studium na vysoké škole ukončil a poté na farmě ve východní Africe a učil se svahilsky. Jeho zábavou jsou pozorování ptáků a tesařina.V televizi můžeme Jamese vidět… (více)

Emily Bergl (herečka / producentka)

22.01.2009

Emily Bergl se narodila v Milton Keynes v Anglii 25.4.1975 otci Angličanovi a matce z Irska. Když bylo Emily šest let, přestěhovali se do USA a usadili se v Chicagu. V tomto státě studovala Glenbrook South High School, a pak Grinnell College.Poté co v roce 1997 promovala, se odstěhovala do New Yorku. Zde budovala svoji kariéru.… (více)

Kimberly Williams-Paisley (herečka / režisérka / scenáristka)

22.01.2009

Rodným jménem Kimberly Williams se narodila v Rye (New York) 14. září 1971. Žila s otcem Gurney a matkou Lindou. Kimberly měla dva mladší sourozence, Jay a Ashley, která je rovněž herečkou.Poprvé jsme mohli její tvář spatřit již v jejích třinácti letech v reklamách. Druhým rokem studia na Severovýchodní univerzitě v Evastonu v… (více)

Julian Jarrold (režisér / herec)

22.01.2009

Julian Jarrold úspěšný televizní režisér z Velké Británie se narodil 15. května 1960 v Norwich. Režisérem je už více jak deset let. Získal za své filmy mnoho nominací a cen.Jarrold začal svoji režijní kariéru dramatem SOME KIND OF LIFE, který získal nominaci na televizní cenu BAFTA. O pár let později natočil podle skutečného… (více)

Kelly Clarkson (herečka)

22.01.2009

Celým jménem Kelly Brianne Clarkson se narodila 24. dubna 1982 v Burlesonu (Texas) jako nejmladší dítě matky Jeanne Ann Taylor, učitelky angličtiny a otce Stephana Michaela Clarksona, inženýra. Kelly má dva sourozence, bratra Jasona a sestru Alyssu. Když byla Kelly ještě malá, její rodiče se rozešli, každé z dětí bydlelo jinde,… (více)

Ron Fricke (kameraman / režisér / střihač)

22.01.2009

"Cítím, že moje práce se vyvíjela přes Koyaanisqatsi, Chronos a Baraka. Technicky i filozoficky jsem připraven proniknout ještě hlouběji do mého oblíbeného téma: lidstvo vztah k věčnému". – Ron FrickeRon Fricke je americký filmový režisér a kameraman. Je považován za mistra ve svém oboru. Dokáže dokonale zachytit každý okamžik… (více)

Reklama