Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (188)

plakát

Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024) 

George to dokázal a v jeho 79 letech se klidně může titulovat "Mastermind". To on stvořil Maxe a jeho svět a široko daleko tak založil tu nejlepší franšízu postapo akčních sci-fi filmů. Tentokrát tu máme mnohem košatější příběh než ve Fury Road, z které se Furiosa snaží vzít to nejlepší a klidně nám to ukázat znovu, protože to máme rádi. Vizuál je stejně opulentní, akce nápaditá, plná úžasných detailů. Po hudební stránce jsem dostal přesně to, co jsem očekával. JunkieXL nezklamal, ač už nemohl tak překvapit jako v prvním filmu. Výběr herců je perfektní a všichni do jednoho byli skvělí. Jako mnozí jiní, jsem se po traileru bál přílišného použití CGI, ale i když je ho o poznání víc, než ve Fury Road, tak to vůbec nevadí a nepůsobí to přehnaně. Mimochodem, moc mě potěšilo, že se zde objevily postavy a určité prvky z počítačové hry Mad Max z roku 2015, která tenkrát vyšla chvilku po uvedení Fury Road a kterou jsem jako jednu z mála za poslední roky hrál a dohrál (můžu doporučit, pokud je někdo fanda). Myslel, jsem si, že se Miller hrou inspiroval, ale pak jsem zjistil, že dělal vývojářům konzultanta a ty nápady byly už tehdy jeho. Prostě "Mastermind"....a já doufám, že nesundá nohu z plynu a co nejdřív nás vezme na další šílené dobrodružství do Wastelandu. 9/10

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) odpad!

Vypněte mozek, pohodlně se usaďte a vychutnejte si úžasnou trikovou jízdu a dvě hodiny nabušené zábavy s obrovskými monstry, skvělou akcí a ...tak u některých filmů tahle rada funguje, pokud tam výše zmíněné atributy jsou a film si fakt užijete, ale tohle tedy pro mě rozhodně nebyl ten případ a že jsem se snažil. Taky jsem to tedy po velkém a častém přemlouvání dokoukal, ale bolelo to a to fakt hodně. I kdybych si mozek vypreparoval, tak bych nevěřil vlastním očím. Scénář 0, příběh 0, herci 0 (jasně, tady jsou jen proto, aby někdo mluvil, když ostatní postavy jen řvou a vřeští). Totální odpad za stopadesát milionů dolarů.

plakát

The Beekeeper (2024) 

"To bee, or not to bee..." Příběhově hloupé a jakmile dojde na Jasonovy prostocviky a těch je naštěstí požehnaně, tak i  dostatečně zábavné. Takže všechny parametry jednoduché akční jednohubky jsou splněny, takže s klidem směle do toho.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Nenápaditá, ničím zapamatovatelná akce, velmi slabé obsazení, levně vypadající triky a prostředí. Tohle nejsou Postradatelní, ale spíš Zbyteční.

plakát

Jakubův žebřík (1990) 

Výborné psychologické drama s nádechem hororu. Jen by neuškodila trošičku kratší stopáž, aby to bylo krapet svižnější. Jinak Tim Robbins vynikající jako vždy.

plakát

Barbie (2023) 

Tak první část Barbenheimeru je za mnou a bohužel přišlo zklamání. Vizuál a výprava super, Margotka a Ryan jsou perfektní, hudba je dobrá a je tu pár dobrejch fórků. Ale to je málo, čekal jsem lepší příběh a daleko silnější satirický tón nebo daleko bláznivější komedii. Takhle je to jen promarněný potenciál.

plakát

Transformers: Probuzení monster (2023) 

Vypnout mozek teď! Pustit Transformery teď! Klasicky šíléná vata a přímo ďábelskej patos, ale akce je super a prostě se na to dobře kouká. Úplně se vidím, jak blahem slintám motorovej olej, kdyby mi bylo deset a škemral bych u našich, ať mi koupí nějakého toho Měničetvaru.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Tenhle film není pocta. Tenhle film je prostě další naprosto svébytné Indyho dobrodružství, dokonale se držící mustru a všech postupů starších dílů. A že to netočil Steven ale James? Nepoznal jsem to. Maximálně jsem si film užil a řadím ho dokonce jako třetí nejlepší za Archu a Chrám. Absolutní respekt pro Harrisona Forda v požehnaném hereckém věku.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Oppie je velice silnej film jak svým tématem, tak i všemi prostředky, které Nolan použil k jeho vzniku. Nejvíc na mě zapůsobily perfektní herecké výkony vlastně všech zúčastněných. Obrazově taktéž dokonalé, kamerou, střihem. Neměl jsem vůbec problém se střídáním dějových linek a i kdybych předem nic netušil o historickém podkladu osob a příběhu, ničemu by to nevadilo. Vše je vysvětleno srozumitelně a přijatelně i pro vědeckého laika, jako jsem třeba já. Jinak je potřeba říct, že tohle je kinofilm. Kdybych to viděl v tv, možná bych váhal mezi 4 a 5 hvězdami, ale díky projekci v IMAXu nemůžu jinak. Chápu, proč to Nolan natočil v tomto formátu. Jediná malá výtka se týká hudby, nebo lépe řečeno zvukové složky (to by se dalo říct vlastně o všech jeho filmech, v tom se opravdu vyžívá). Někdy méně je více a tady to režisér sem tam už trošku přehnal, i když chápu, že tím chtěl divácký zážitek ještě víc umocnit.

plakát

Society (1989) 

Rejža Yuzna vystřihl tohle jako debut? Klobouk dolů. Vsadím se, že Society si pouští u Cronenbergů aspoň 10x do roka. Ze začátku lehké náznaky toho, že je něco špatně, postupné narůstání paranoie našeho hrdiny a naprosto grandiózní finále, které jsem absolutně nečekal. Billy Warlock byl v hlavní roli super, Devin DeVasquez nádherná a zvrácená fantazie Briana Yuzny bezbřehá. Tohle je kritika "vyšší" společnosti jako rána kladivem. A nadávka Butthead zde dostává ten pravý rozměr. Holt šílený osmdesátky.