Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 851)

plakát

Pete a Tillie (1972) 

Propletli se slovními pentlemi. Filozof kameňáků, i ve shodném módu smečující, s pelem point. Výřeční "allenovští," aby je poté oplotila přítomnost prázdných pout. Bolestná peripetie. Pochopení pro tep let. Budoucí náruč s tulipány, bez plevele?

plakát

Skrýše a útěky Ladislava Fukse (2023) (TV film) 

Funerální koncentrace stínoher, démantů dekadentní "černoty," pavučin v rubáši poeovsky-wildeovského kavalíra, rezidenta jinovatek, kabaretiéra erbenovské tuše, s viděním pod tíživý kabátec, do erbovního "bubáctví" záhrobních zahrad.

plakát

Píseň jmen (2019) 

Pro jejich věčný sen. Tady jsem. Mezi strunami a smyčcem. Slavičí zpěv, requiem slz a tmy, pro (d)uši mementem.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

... na pět písmen. ROMEO. Hořím Erósovým mořem bordó nebe, vínových vln, mechově pistáciových krémů, olivového avokáda. Budu gondoliérem, po tvém mléčném těle. Plátkem pomeranče ve vyprahlých ústech. Azurovým světlem kolem. Zlatým paprskem, tekoucím po rtech. Amurem proudícím do hlubin TEBE. Čarostřelcem nabitým polibky, než motýlí magii duhových lučin a zátočin potáhne zimní Amorův šál reálných končin.

plakát

Velký souboj (1972) 

Už dost bylo klování. Skoleného oso(bo)u báje, skalní kalní v běláskovém. Do vašeho antracitového entrée se obuje. O soumraku klobouk dolů, zúčtování ostrými. Bleskově.

plakát

Extrémní předsudek (1987) 

Netrpí trémou. Vůbec. Karneval kulek, na ex, prostře pro plémě v plamenech. Popelavá prašnost dolehne na horečnatou zem.

plakát

Šílený Mel a pan Gibson (2022) (TV film) 

Mlsoun pelmelů. Mělčin, hlubin. V očích malované meandry, glamour chrpových lagun. Nefritový kord. Pro melodram. Nos na gigantické ságy "velkých synů," tekutým rubínem leptané, trnové charaktery, masitost zlomových scenérií, lemovaných osobnostní výstrojí, stavy ve zbroji.

plakát

Služebníci (2020) 

Dům boží, Bibli ďábel stíní. Obaluje býlím posvěcený krov.

plakát

Píseň lásky samotářky (2004) 

Přidej se a lokej spolu s ní. Intimní citový refrén. Ať nadobro nezakoření v darmošlapectví stojatých vod. Zdomácní, kde si srdce pověsí. Siroty, poetové absintu, které i v dešti pohostí lidská melodie, slunečník slov.