Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (204)

plakát

Assassin (2015) 

Obrazy bez uhrančivosti a báseň bez nálady. Až mě samotného štve, že takhle dobře natočenej film, ve mně nevyvolal jediný pocit.

plakát

Stranger: Mukó hadan (2007) 

Možná dosti nadsazených 5*( Zápletka i vyprávění má k originalitě skutečně dost daleko) nicméně ve srovnání s dnešními dobrodružno/historickými filmy je to vyloženě svěží vánek dob minulých, kde není třeba celý film (ať hraný či animovaný) stylizovat do fantasy žánru s nadbytečným množstvím digitálního bordelu, ale bohatě si postačí s jednoduchou schématickou premisou děje i archetypálním složením postav. Nemluvě o parádním soundtracku, který by se co do velkoleposti nemusel stydět i vedle velikánů žánru. Ale třeba mě to nadšení za chvíli přejde!

plakát

O těle a duši (2017) 

Jestli někdo chce vědět, jak by v nějakém alternativním vesmíru vypadala Saga Noren po propuštění od police a po přestěhování do Maďarska, tak se mu naskýtá jedinečná příležitost.

plakát

Kikudžiro (1999) 

Absolutní filmová magie.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

"Jedna MATČINA KRYCHLE pro krále ryb pod vodou, Jedna Vládkyni Divoženek v síních z kamene, Jedna mužům: každý je k smrti odsouzen," Průměrná generická nuda, které odlehčený marvel styl spíš škodí, než přidává na stylu. ( Flash má velkej problém ) Zda-li by to dopadlo líp, kdyby si to Snyder dotočil sám je otázka, na kterou se asi nikdy nedozvíme odpověď. PS: Mohl by Dianu někdo naučit toho Heliotropa :), očividně ho moc nezvládá.

plakát

Dunkerk (2017) 

Nolan ždímá z pg 12 ratingu absolutní maximum a servíruje nám nejintenzivnější válečnej survival, kterej jsme kdy v multikinech měli možnost vidět a přitom se elegantně vyhýbá jakékoli povrchní akci. Kdyby se někdy točila znovu Bitva o Británii, tak prosím Nolana. Vzdušné souboje ještě nikdy nevypadali realističtější. PS: Zimmer vrže nejnapínavější tony svojí kariéry.

plakát

Kimi no na wa. (2016) 

Nejlepší Šinkaiův celovečerní film a rozhodně jeden z nejlepších animovanejch filmů 21 století. To přirovnání k Life is Strange je docela dost na místě ( Časově nekoherentní svět, předzvěst pomalu se blížící katastrofy ). Doufám, že se v příštím filmu Šinkai už ale tématicky pohne dál. Téma odloučení na pozadí platonické lásky je sice fajn, ale už by to chtělo změnu. A nebo ne?

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Hollywood sražen na kolena vlastni tvůrčí neschopností, kde na místo snahy o jakoukoli invenci, jen tupě recykluje známe značky. Největším problémem filmu je, že se bere smrtelně vážně. S.L.J. jako militantni fanatik je jedna z nejkřečovitějších postav vůbec, Hiddleston jako drsňák je castingovej omyl a spolu se zbytkem expedice spise připomínají pacienty po lobotomii na útěku. Úplně zbytečnej film.

plakát

Princezna a bojovník (2000) 

Film z úplně jiného světa ( ve kterém sestřička na psychiatrii vypadá vedle svých pacientů, jako suverénně největší šílenec. :) ), který mi byl ve všech aspektech cizí a ani jednou ve mně nevyvolal touhu zůstat v něm o něco déle. Furmanna i Franku mam sice rád, ale Tykwer asi nebude moje krevní skupina.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Předimenzovaný digitální bordel plný nezajímavých postav, který z šedých vod průměru nevytáhne ani zajímavá stylizace, ani božský Mads, který tu bohužel nemá moc co hrát. Rutina