Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (160)

plakát

Barbar Conan (2011) 

... aneb snímek, na který se budete dívat, dokoukáte ho a za pár hodin si řeknete: "Barbar Conan? ... Jasně! Arnold - čtvrtá polička, šesté DVD zleva!" ... krom Rona "Hellboye" Perlamana a humorného, až směšného, výrazu hlavního "hrdiny", mi v hlavě nic jiného neutkvělo!

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Prvních 30min. = velmi potěšující (především z hlediska westernové atmosféry)! Zbývajících 1,5 hodiny = neskutečná škoda nevyužitého potencionálu, jež v sobě snímek ukrývá!

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Značně a těžce vykonstruovaná recyklace prvního dílu, i přesto se však nejedná o nudnou záležitost a několik vytříbených scén (kromě již opětovně viděných) si zde vychutnáme vč. závěrečných a především exklusivních momentek!

plakát

Den před krizí (2011) 

Hutná atmosféra, nadstandartní herecké výkony, brilantně napsané dialogy, temný soundtrackový podtext - to vše ucelené do dramatického pohledu na spuštění dominového efektu aneb počátku světové krize! P.S.: Ubrečené "Wall Street 2" dostalo nakopáno a to velmi elegantně !!! ... 4* = 90%! ...

plakát

Green Lantern (2011) 

První zfilmovaný komiks, jež na mě ani trochu nedýchl tu správnou esenci universa, který nám komiksy nabízejí a jimiž oplývají. Ovšem, co Vás vskutku na tomto snímku zaujme - jsou scény, kdy Hal Jordan používá prsten a kadence vytříbených nápadů a excelentního vizuálu je neskutečně - zde však vše zajímavé začíná a i končí. 100x omletý scénář mi ani v nejmenším nevadil (pro každý snímek tohoto typu je naprostým základem!), ale vadilo mi to, jakými nudnými ingrediencemi byl podáván. Též obrovská škoda je nevyužití potencionálu Marka Stronga, bohatší akce a hlavně pořádného záporáka! Vážně jsem se měl Parallaxe bát? S upřímným a klidným svědomím mohu říci, že to byl ten nejnudnější záporný představitel ve všech komiksových snímcích, které jsem doposud viděl!

plakát

Temný rytíř (2008) 

... aneb jak lze přetavit komiksový snímek v inteligentní klasiku kriminálního žánru !!! ... 90% ...

plakát

Thor (2011) 

Zfilmovaný komiks dle člověka, který je posedlý tvorbou Williama Shakespeara = příjemné překvapení! Upřímně řečeno jsem od Thora očekával pouze průměrnou tzv. předváčku oné postavy před nádcházejícími Avangers. Ovšem pod taktovkou pana Kennetha Branagha se mi dostalo výpravné (místy až divadelni) komiksovky, kterou provází britská noblesa, kvalitní ironický humor a vynikající herecké výkony Chrise Hemswortha a Anthony Hopkinse - to vše za doprovodu podmanivé hudby Patricka Doyla.

plakát

Lví král (1994) 

Vyčnívající legenda mezi klasickým kreslenými filmy a pro mě neskutečná srdcová záležitost, kteoru si vždy rád připomenu!

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

90-ti% vysokooktanová, testosteronová (bitka mezi Dwaynem a Vinem je už teď legendární!), bezmyšlenkovitá, destrukční a skvěle bavící akční nálož letošního roku, před kterou musí sklopit světla i samotný Optimus Prime a zajet s ostatními Transformery zpět do garáže! Jednoznačně nejlepší díl celé série. P.S.: Dwayne Johnson? Yes, he´s back!