Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (444)

plakát

Baby Driver (2017) 

Narativnější a zároveň klipovější verze Drive. Sympatický hudební film, podkreslený akční zápletkou na chvíli pohlt, avšak nedosáhne dál než na špičku nosu. Velké finále však přece jenom překvapí.

plakát

Malá smrt (2014) 

Klasické povídkové schéma let minulých, tentokrát v neotřelém kabátku a spojené sice povrchním tématem sexu, zároveň ale pečlivě vybranou, poeticky vyprávěnou, podprahovou a ryze metafyzickou linkou, která je radost rozebírat. Freud by zaplesal.

plakát

Kung Fu Panda 3 (2016) 

Čínská supervize nad třetím pandím dílem jenom prospěla a esence kung fu se probudila ve východně-západním filosofickém blockusteru. Sentimentálně akční jin a jang v ryzí formě a další ukázka, že Pixar má opět co dohánět.

plakát

Velký draft (2014) 

Příjemný sportovní film, který je možná příliš prosáklý oficiálním dohledem NFL. Ač zákulisí nepůsobí příliš reálně, spousta světlých momentů mě nadchla, stejně jako Kevin Costner. Jelikož film končí velkolepým vstupem do sezony 2015, tak jen připomínám že Brown sezónu 2016 prohráli a skončili na posledním místě. :) S čímž se automaticky pojí první místo na draftu další rok.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Když to Quentinovi takhle šlape, tak je to prostě zábava.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Jako vždy se Marvel snaží dostat do filmu nějaký společenský přesah, ale pak z něho vycouvá a vše zůstane na půl cesty. Captain America je aspoň jednou v sympatickém světle, ale jinak průměrný průměr.

plakát

Vítězové a poražení (1999) 

Solidní sportovní drama. Zkaženost fotbalového prostředí a neúprosnost hry i jejich hráčů je však spíše cítit pod povrchem, než skutečně vidět. Celkové vyznění jsem ale necítil tak osudově jak bych u Stona čekal a nešlo o nějaký depresivně dramatický film. Ale možná to je tím, že sport a jeho hvězdy i manažery jsem si vždycky představoval přesně takhle.

plakát

Nejšťastnější den v životě Olliho Mäkiho (2016) 

Možná příliš přímočaré, ale tak už to s boxery chodí. Krásný film o základních lidských hodnotách a otázkou zda děláme opravdu to co chceme i když sme v tom náhodou dobří.