Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (60)

plakát

The Gray Man (2022) 

Hodně promarněný potenciál.

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Tento film má překvapivě spoustu skvělých myšlenky a nosných témat. Nutnost žít v realitě a v pravdě. Dvojsečnost vlastních přání, snů a naivity. Neochota žít svůj život jinak než jako oběť, která se dříve či později změní v zatrpklost, závist a skončí v nenávisti. Powerful stuff. Zároveň ale celý film nedrží moc dobře pohromadě, je tu plno nesmyslných scén, asi 3 minuty létání v mracích bo co, letadlo s palivem v muzeu a spousta, spousta ledvinek... Celkově myslím nevyužitá šance.

plakát

Dva papežové (2019) 

Krásný film, který mě trochu dráždí tím označením "Životopisný", protože na škále Fikce-Skutečnost se pohybuje více na straně fikce. Člověk by měl prohlédnout černobílé vyobrazení obou papežů, kteří jsou tu (myslím) mylně prezentováni jako naprosté protipóly. František je vykreslen jako progresivní a liberální (čti "lepší") a Benedikt jako defenzivní, tradicionalistický, konzervativní (čti "horší"). Skutečnost je mnohem méně černobílá a uzavřít tyto velké muže do ideologických škatulek je mínus tohoto filmu. Pokud by opravdu šlo o životopisný film, spousta scén by musela být označena jako vyloženě zavádějící. Nicméně film je to opravdu krásný a má skvělé myšlenky. Přišlo mi, že začátek byl hodně poplatný lacinému politickému pohledu na oba papeže, ale konec filmu byl už o pohledu lidském, který je mnohem zajímavější. A zahrané je to opravdu skvěle.

plakát

Paterson (2016) 

Život. Jednoduchý.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Stejný jako jednička. Jednička byla sranda. Dvojka nepřinesla nic novýho. Dvojka je nuda.

plakát

7 pádů Honzy Dědka (2012) (pořad) 

Tento humor mi moc vyhovuje. Je takový elegantní a přirozený. Super.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Taková variace na Batmana, ale neurazí.

plakát

Čarovný les (2014) 

Je to nápadité a vtipné. Velké mínus je hudba, která by potřebovala pár hodně chytlavých melodií. Ty písně jsou prostě moc ploché na to, aby si je člověk zpíval ještě druhý den. Škoda.