Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Nepřítel státu

Nepřítel státu (1998)

Když tento snímek vyšel, byl jsem v takovém řekl bych dospívajícím období. Všechny ty technické serepetičky, odposlechy, to všechno mě tenkrát hrozně bralo, takže jsem byl v sedmém nebi. Hltal jsem vše a navíc to mělo výborný spád a herecké zastoupení. Od té doby uplynul nějaký čas a já film viděl již několikrát. Teď jsem si ho pustil znovu (konec roku 2011) a pořád mám stejný náhled a pocit, jako poprvé, jen to vše beru s větším nadhledem. Zaměřuji se i na jiné věci, které film nabízí a musím přiznat, že mám pořád stejný pocit jako kdysi. Nepřítel státu je prostě film s velkým F a Tony Scott ho zrežíroval bravurně. Po tolika shlédnutích jsem sice našel pár chybiček, ale to jsou spíše prkotiny, proto mi neubírají z celkového úhlu pohledu. Kdo tento film ještě neviděl, asi Vás moc nebude, tomu ho vřele doporučuji. Pro mě jeden z nejlepších akčních thrillerů všech dob. 90%

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Tohle Sci-fi je odlišné, uvolňující, příjemné a k zamyšlení. Oba hlavní aktéři mi do filmu sedli na výbornou. Skvěle je zde zachyceno to, že lidé nejsou připraveni na střetnutí s vyspělejší civilizací a mohlo by to přinést katastrofální následky a také to, jak člověk naprosto ignoruje veškeré maličkosti života kolem sebe a jen spěchá, spěchá a spěchá. Při některých scénách mi běhal mráz po zádech - viz. třeba Planetárium. Od druhé poloviny film začně lehce ztrácet, ale i tak dávám 90%.

Kontakt

Kontakt (1997)

Od počáteční scény se vzdalující se zemí, při které mě až mrazilo po těle, až po samotný závěr, mě tento film uchvátil. Ono mražení po celém těle jsem u tohoto snímku prožil vícekrát. Velice dobře zpracovaná psychologie hrdinů, výborné herecké výkony, snad žádné nudné místo, to vše k tomuto filmu patří. Delší stopáž není vůbec na škodu, nic mi nepřišlo zbytečné. Film totiž neustále nutí člověka přemýšlet, a vůbec některé položené otázky a hlášky z tohoto filmu jsou k zamyšlení na celý život. Nechápu, jak může být film tak podceňován. Dle mého jedna z nejlepších Sci-Fi, která kdy byla natočena. Když k tomu všemu připočítám mou oblíbenou Jodie Foster a fakt, že se velice zajímám o vesmír, tak nemůžu dát jinak, 100%. CQ, CQ, this is W-9 GFO, come back.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Dokonalý trik je prostě Dokonalý trik. Mám rád filmy, ve kterých se dá zaměřit na vícero věcí, které mají nápad, myšlenku a složitost a to vše zde nechybí. Souboj dvou rivalů je vedený k dokonalosti, hned jsem si oblíbil toho, který předvádí triky srdcem. Ten souboj dvou kouzelníků by se taky dal pojmout jako (komerce vs. umění), kdy komerce si většinou najde daleko větší publikum, které ale ve své podstatě ani neví, co sledují a nedokáží to naplno ocenit. Moc se mi líbila hláška - Dneska mě nemiluješ vs. Dneska mě miluješ, ikdyž přiznám se, že jsem to díky ní nerozluštil a tím pádem mě konec pohltil a dal mi chuť se na konci filmu pořádně zamyslet. Chtěl jsem toho napsat o dost více, ale většinou bych asi prozradil části filmu, tak to nechám na divácích samotných, protože to za to stojí. Za mě 95%.

Zodiac

Zodiac (2007)

Po prvním shlédnutí mě film absolutně dostal. Některé věci bylo ale potřeba vidět ještě jednou, abych film pochopil na 100%. I po druhém shlédnutí, které mi vše objasnilo, zůstávám v přesvědčení, že snímek je dokonalý. Jeden z obrovských plusů tohoto filmu bych uvedl fakt, že je opravdu hezky zachyceno časové období, kdy lidé spojení s případem opravdu přicházejí a odcházejí a snímek si s tím vůbec neláme hlavu. Vy vlastně vůbec nechcete, aby ten a ten člověk na tom přestal makat, ale tak to prostě je. Časem z toho někomu hrabe, někoho to omrzí, někdo musí nuceně odejít a vy pochopíte, že to tak prostě chodí. I délka snímku se mi po shlédnutí jeví přijatelná, ikdyž jsem si ze začátku myslel, že to bude asi příliš dlouhé, ale to napětí mě prostě dostalo. Herecké výkony jsou výborné a přislo mi, že se vybraní herci na svou roli opravdu hodí. Absence nějaké větší hvězdy mi tady přišla spíše k dobru. Občas si říkám, že opravdu dobrý film se už špatně hledá, ale vždycky nějakou náhodou narazím na takovéhle dílo a tím jsem poté více překvapen. U tohoto snímku moc nechápu pouze 80%, kterých zatím dosáhl. Za mě 95%.