Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (926)

plakát

Velký Kavkaz (2014) (TV film) 

Velice kvalitní dokument doplňěný překrásnými scenériemi Velkého Kavkazu a výborně udělaný "průlet" místní faunou. Přesně tenhle typ dokumentů z tak zapadlých a nedotčených koutů světa můžu, takže tu není co řešit. Opravdu fascinující příroda.

plakát

Ratatouille (2007) 

Dlouho jsem se tomuto snímku vyhýbal, nakonec zcela zbytečně. Opravdu povedený animák jak pro děcka, tak dospělé. Docela fajn film, ale plnou palbu dávám jedině animákům, na které mám chuť se podívat (kdykoli) znova a tohle není ten případ. Za mě je to filmařina pěkná, ale tak trochu bez duše a chyběl mi tu pixarovský humor. Tak nějak jsem si nemohl vybrat mezi tím, jeslti koukám na animované vážné drama, nebo na pohodový animák pro odreagování a to mě asi vadilo nejvíc ( tohle je čistě můj subjektivní pocit, takže chápu lidi které to vtáhlo a dali tomu 5 hvězd).

plakát

Interstellar (2014) 

Herci, hudba (dechberoucí) a scénář je na jedničku. Určité znaky vykrdáračství z jiných filmů mi nevadily a filmu dávám jednoznačně plnou palbu. Výběr hlavního herce (Matthew McConaughey) se jim neskutečně povedl a vedlejší role byly obsazeny taktéž zcela na jedničku. Pár výtek bych měl, ale v podstatě mi to bylo ukradené vzhledem k myšlence, úžasnému nápadu a zpracování filmu. Film jsem viděl za podmínek, kdy jsem si o něm nic dopředu nezjištoval (tedy záměrně jsem se snažil vyhnout tomu abych věděl jméno režiséra a herců a o čem film je) a udělal jsem skvěle, protože jak tak čtu zdejší komentáře, tak jste si nechali zkazit fajnový sci-fi zážitek, který mě osobně připomněl staré dobré sci-fi filmové časy a připadal jsem si jako děcko které sedí poprvé u Vetřelce, The Thing nebo jakéhokoli dobrého sci-fi. To srovnávání Kubricka s Nolanem je tu dle mého názoru totálně zbytečné. PS: Ještě se vrátím k hudbě. Zimmer má své standardní kvality o kterých každý ví, ale tady podle mě předvedl novou úroveň a posunul se ještě mnohem dál, než kdy jindy. Hlavně mě potěšil jakousi aktualizací a trošku se odsunul od své již několik let docela oposlouchaného standardu. Tady to trošku okořenil něčím novým a hned to bylo poznat. Skvělá práce.

plakát

Šestý smysl: Po stopách léčitelů (2012) (seriál) odpad!

Viděl jsem dva díly a na víc ani koukat nebudu. Nevím jestli vám už totálně jeblo nebo tu chodí totální magoři, ale dát doela kvalitnímu cestopisnému dokumentu 50% a sračce jako je tohle dát 65%..... Opravdu? Kossakowski může být sympaták jaký chce, ale na idiocii pořadu to nic nezmění. Je zcela jasné proč pořad tohodle typu vznikl zrovna v Polsku.....k tomu asi ani není co dodávat. PS: Po přečtení zdejších komentářů si jdu pořídit světelkující kouli a jdu léčit dobytek do indie. Zdar.

plakát

Cesty hrůzy (2011) (seriál) 

Neviděl jsem všechny díly, ale například ten z Gruzie byl skvělý a řešit to, jestli jsou jejich cesty nebezpečné nebo ne je uplně od věci. Skvělý cestopisný doument.

plakát

Kurýr (2002) 

Příliš moc akce, která je místy totálně pitomá a přemrštěná. Hudba se tady dost nepovedla a v podstatě není co vyzdvihnout nebo pochválit.

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Paráda. Vždycky na to rád kouknu. K tomu ani není co dodat.....

plakát

Mengeleho dvojčata (2006) (TV film) 

Dost zajímavé téma. Otázka zní, co všechno z toho, co zaznělo z výpovědí místních, je pravda. Nicméně tak jak tak doporučuju a zakončení přesně tak jak by to mělo být. Žádné zbytečné spekulace a mlžení.

plakát

Pěšky po Evropě (2014) (seriál) 

Netuším proč tu někteří dávají tak nízká hodnocení zrovna u cestopisného dokumentu, který divákovi servíruje přímé a nezkreslené info z tak úžasných evropských lokací.

plakát

Bořiči mýtů (2003) (pořad) 

Na ty první díly se dalo ještě koukat, ale některé díly jsou zajímavé jen pokud jste totální idiot. Takže pokud ste prošli alespoň základní školou tady v ČR, tak budete kroutit hlavou proč kolem základních fyzikálních principů dělají tolik "vědy". Jediné "mýty" na které se dalo dívat, byly ty z historie (u kterých se člověk dozvěděl alespon něco zajímavého), ale ty zpopularizované sračky v podobě ničení všeho možného jsou fakt pitomá tuctvoá americká zábava a já jen doufám, že se ty ostatní zatím "nezkažené" věděcko-populární pořady nestanou populární sračkou (čti pračkou) na peníze jako je tohle.