Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (143)

plakát

Leon (1994) 

Proč psát nějaký komentář? Tenhle film miluju, je to čistokrevná dokonalost.

plakát

Souboj Titánů (2010) 

Měl scénárista tohohle kentusu běžného diváka za úplného debila??? Jinak si to totiž nedokážu vysvětlit…Neměl jsem psychicky na to dokoukat to do konce.

plakát

Počátek (2010) 

Rychle si odbudu nadšené ovace a pak to v bodech vezmu trošku obšírněji…Ano jsem z té části nemyslícího stáda, které považuje Inception za počin prakticky geniální. Ano považuji Inception za lepší film než Matrix (o fous) a ano moje hodnocení je skoro čistých 100%.....1. Nolan povyšuje film na interaktivní hru s divákem (platí asi pro všechny jeho snímky) za co má obří významné plus …2. Všude řešená originalita snímku: Že prý Matrix a existenz a bůh ví co ještě, žádný námět už dneska nemůže být originální a ani sám velký táta Matrix není originální a využívá již použitých motivů (ať knižních, filmových nebo čistě archetypálních). Co takhle se spíš dívat na originalitu pojetí tématu a jeho zpracování? V tomhle ohledu je totiž Nolan nejlepší (ozvláštněni jednoduchých motivů). Hodnotit originalitu filmu podle podobnosti s jinými je prostě v dnešní době stejně hloupé jako hodnotit stopáž nebo realističnost nebo…blabla je toho dost….3. První snímek, kdy jsme voděni za ručičku, a režisér není o krok před divákem. Jo taky mi to tak přišlo, opravdu pěkné zdání, ovšem když vidím ty monstrózní internetové diskuze a fakt, že čím víc o filmu přemýšlím, tím víc se do něj zamotávám a tak si říkám, jestli tu ten krok před divákem není zatím nejdelší :)….4. Přímo neuvěřitelné jak jednoduchými (až primitivními) způsoby Nolan zblbnul cele masy lidí, předčasný střih na konci, hrátky s káčou atd. Sám mám dost problém s některými principy fungování snového světa, konkrétně ty okolo limba (systém kicku a smrti a kdo, kdy, jak do limba upadne nebo se z něj probudí) snad v tom udělá jasno několikanásobná návštěva kina…5. Hudba! Samostatný OST ještě před filmem se mi nezdál nějak extrémně poslouchatelný, ovšem ve filmu funguje naprosto dokonale (Artur vs ochranka + Zimmer= srdeční arytmie) …6. Všímáte si, jak jsou Nolanovi snímky asexuální? Jeho zacházení s ženskými postavami je řekněme hodně “specifické“…7. Akademie sice na sci-fi a Nolana kašle, ale kéž by dostala rozum a Inception by si po právu odnesl hromadu sošek.

plakát

2012 (2009) 

Našroubovat happyend na snímek ve kterém vymře skoro celé lidstvo to se opravdu jen tak nevidí. 3 hvězdičky opravdu jen za moc pěkné efekty a scény s totalní destrukcí.

plakát

Malý Herkules (2009) odpad!

Neodolal jsem a musel jsem to vidět, samozřejmě jen staženou verzi a musim řict, že hodnoceni odpadem po shlednutí traileru v tomto připadě nemůžu odsuzovat. Čistokrevné utrpení tenhle "snímek" a ano je to nejhorší film jaky jsem kdy viděl.

plakát

Avatar (2009) 

(Vše zde napsané platí pouze pro 3D kino projekci). Klišé, klišé, klišé k tomu trošku absolutní předvídatelnosti, značně hloupá zápletka a děj. A co jako? Je někde psáno, že aby film byl výborný, musí být za každou cenu originální a pokud možno mít značnou hloubku? Tohle je stejný případ jako Bay a jeho robohračky, tyhle filmy nejsou točené proto, aby na plátně rozehrály příběh hodný Hamleta a ani proto, aby nás nutili pokládat si filozofické otázky o smyslu života. Tenhle snímek má vyvolávat emoce, má diváka zabořit do sedadla a nechat mu spadnout čelist a aby na konci, když zatlačí oči zpět do důlků si řekl: To byl kurva zážitek!!! Cameron to ví, já a naštěstí spousta dalších to ví taky. Těch co se jim film nelíbí, těch je mi upřímně líto, protože když někoho nebaví a nedokáže si užít snímek jako Avatar tak přichází o hodně. Ovšem nutno bohužel dodat, pevně věřím tomu, že budoucnost tenhle snímek potopí...

plakát

Paranormal Activity (2007) odpad!

Bohužel film neplní to na co láká, mít u tohohle strach a z čeho proboha? už v prvních minutách si snímek vykope hrob když prakticky všechno prozradí. Fakt jsem se strašně bal, když jsem věděl, že v nočních záběrech se prostě něco musí stát!! V tomhle snímku není ani kapka napětí a beru ho jako naprostou ztrátu času. Vždyť tohle si ani označení horor nezaslouží......A s odstupem let má nenávist k tomuto filmu narůstá. Vážně?? Vážně se u toho tolik lidí bojí??