Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle dramatického, fantasy hororu jsem se tak bála, že zvuk mých strachy cvakajících zubů museli slyšet snad i v Jižní Korei. Byla jsem schovaná pod peřinou, pouze jedním okem se dívající a pevně ho zavírající pokaždé, když drak hrrrozivě zařval v tom momentu jsem řvala i já! Ještě jeden takový strašidelný horror a můžu si nechat implantovat pacemaker, jelikož mé srdce takovou dávku hrůzy už příště jednoduše nezvládne. Stephen King by se mohl učit!! ;-) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Korejsko-americký guláš nevalné chuti. Že film vykrádá nalevo napravo bych ještě snesl, ale trapný děj a nezajímavé postavy docela vadí. Tempo je sice vysoké až zběsilé, potvor a jejich řádění je taky dostatek, ale triky jsou spíš televizní, logika si vzala dovolenou a emoce nefungují už vůbec. Nemůžu si nevzpomenout na podle mě nedoceněný loňský korejský monstrfilm The Host. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Nechtěně zábavné brakové fantasy "Dračí války" je principielně korejskou vysokorozpočtovou obdobou indonéských a filipínských béček točených v 80. a 90. letech, které se snažily na mezinárodním trhu prosadit za podpory angličtiny a třetiřadých západních herců. Jediný rozdíl spočívá v tom, že korejští tvůrci měli o něco víc peněz a počítačové efekty, takže mohli vytvořit alespoň (při nárocích předpubertálního chlapeckého publika) spektakulární desetiminutovou řežbu armádní techniky s fantaskními potvorami a pětiminutovou peckovačku obřích monster. Jinak je film typická braková produkce, kde se slibovaná atrakce oddaluje absurdními zvraty, idiotskými dialogy a třeskutými klišé. Stejně jako v jiných podřadných fantasy nechybí samoúčelné omílání směšné mytologie, které pouze odhaluje, že zdejší svět není nikterak kauzálně uchopený ani promyšlený. O to víc potom vyrazí dech, že tato slátanina se stala svého času nejúspěšnějším korejským filmem roku a doteď setrvává v Top 10 domácí návštěvnosti všech dob. Korejci evidentně jsou velcí vlastenci a tak zatímco v jiných zemích by se za podobný film styděli, v Koreji se zhlédnutí filmu v kině a zaplacení plného vstupného stalo věcí národní hrdosti. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To jsem zase takhle jednou dostal chuť si pustit nějaký ten asijský kousek a náhodná volba mi do cesty přinesla tento film. Směsice akčního fantasy hororu mi rozhodně nevadila, navíc strohý obsah filmu nevypadal na první pohled zas až tak špatně. Ve skrytu duše jsem tak nějak doufal, že by mohlo jít o něco podobného, jako nám nabízí třeba Gojira série. Bohužel jsem však dost spletl a popravdě z tohoto filmu zrovna moc nadšený nejsem. A to i přesto, že do něj jeho tvůrce (režisér a scénárista v jedné osobě) investoval opravdu nemalý peníz. No a jak jsem zjistil, tak si na sebe tento počin i dost solidně vydělal (což opravdu moc nechápu). Celková kvalita filmu totiž moc dobrá není. Hlavně tedy co se samotného příběhu týče. Některé pasáže jsou neskutečně nudné, dá se tu narazit na opravdu velké množství nelogických situací a jediné co jsem dokázal ocenit trochu více, jsou samotné speciální efekty. Ty nejsou zas až tak špatné. Dost mě však iritovala především ona Burakiho armáda rytířů, ještěrů, tvorů s raketomety na zádech – no prostě téměř nezničitelná mašinérie, která ničila všechno nejen v dávné historii, ale víceméně sejmula i půlku Los Angeles. Na opravdový souboj dvou Imoogi si musíme počkat až do samotného závěru. To však neznamená, že by zlý Buraki nějak zahálel. K dílu zkázy přispěl rovněž mírou vrchovatou, nicméně hlavně okolo něj se točila i spousta nelogických prvků v tomto příběhu. Další alfou a omegou byli naši dva hlavní lidští hrdinové. Jejich představitelé mi byli docela sympatičtí, nicméně se v některých chvílích rovněž chovali a rozhodovali jako totální retardi. 40% ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Tí draci, teda skôr hadi, lebo ako draci teda rozhodne nevyzerali, museli byť jednoznačne nakreslení voskovkami a potom na plátne posúvali po sebe nasledujúce obrázky lebo tie efekty a pohyby drakov boli na smiech a inak si to neviem vysvetliť..... a ten úžasný slovenský dabing to krásne zavŕšil.. mali to radšej zaradiť do série smrtiacich filmov niečo ako napr. Smrtiace hadodraky..... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama