Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (967)

plakát

Lásky jedné plavovlásky (1965) 

Postelová scéna s rodiči je vážně neopakovatelná... Stejně jako spoustu jiných scén :) Veselý, krutý, prostě "přesný" film.

plakát

Sedmá pečeť (1957) 

I když s tou poslední hvězdičkou je to tak trochu na pováženou, film bohužel není takj dokonalý, jak jsem od něj čekal,a jak by napovídalil jiná Bergmenova díla (především Fanny a Alexandr), problém je hlavně v některých scénách s herci (např. jejich realizačne průhledný a divácky neúčinný útěk před smrtí a bouřkou, nebo stylové,ale nehodící se přehrávání kováře) to vše jsou ale jen maličkosti, ktreré nemůžou zastínit všechny ostatní scény, ze kterých jde mráz po zádech, všechno okolo (brilantní) smrti, závěr, scény s "posedlou dívkou, či sebemrskačský průvod pokrytců... velmi silný příběh, tak holt jednou těch pár rušivých momentů přehlédnu a dám nejvíc...už proto, že i přes svoji averzi k historickým filmům mě Sedmá pečet určitě vždy chytne a nepustí...

plakát

Lesní duch (1981) 

Ano prosím, moc jsem se bavil celou dobu a přiznám si to: bál jsem se :) natočit něco podobného (hlavně práce kamery a zvuku jsou brilantní) s tak málo prostředky je asi celkem kumšt, pátá hvězdička je tedy za odvahu...

plakát

Ztraceno v překladu (2003) 

Nad čím porád špekulujete? je to prostě opravdu DOBRÝ film. Bill Murray je prostě skvostný a pozadu není ani Scarlett Johansson (ovšem na Billovi etudy u fotografa, nebo u režiséra nemá). celkově melancholická atmosféra je silná a hned tak jí nic nepřehluší. Být mladší, okamžitě se mi film vyhoupne na vysokou příčku... Bohužel už neumím tolik snít, jak jsem uměl dříve, ale i tak hodnotím vysoko. PS.: Ano, jistá paralela s The Follow tam je, ale ve výsledku se jedná o dva zcela odlyšné filmy a myslím, že jejich srovnávání je čirá zhůvěřilost.

plakát

Koyaanisqatsi (1982) 

Jednoznačně a nemilosrdně za pět, jedná se totiž o jeden z nejlepších (ne-li nej.) dokumentů všech dob. Až se bude někdy hlasovat, co vyslat do vesmíru potencionálním mimozemšťanům, přimlouvám se za Koyaanisqatsi :) ať ví, do čeho jdou. Jak by řekl Jack z Klubu rváčů: Myslím, že je to o tom, kam kráčíme... a má recht. PS. : Má smysl se rozepisovat o krásné hudbě?? :)

plakát

Obchod na korze (1965) 

Ano, Kroner a Kaminská = herecká škola, herecké nebe, oba jsou nerosto dokonalí, stejně jako režie, či scénář.... + několik důležitých slov pro život..."Zlo vzniká ze strachu." + jedno z nejsugestivnějších finále světového filmu

plakát

Občan Kane (1941) 

A to prosím film nehodnotím jako povinný kult,ale jako plnohodnotný film o nezaplatitelné cenně za velikost... i když je jasné, co dělá Občana Kanea Občanem Kanem a to je režijní filmové arcidokonalé vidění...

plakát

The Hire: The Follow (2001) 

Naprosto úžasný krátký filmeček, je obdivuhodné, kolik atmosféry, emocí a dohraných charakterů se vejde do osmi minut...a konečně film nepůsobí jen jako demonstrace jednoho auta, kdyby jezdili v úplně jiném, nebo kdyby chodiliu celou dobu pěšky, nic by se nezměnilo.

plakát

Želvy Ninja (1987) (seriál) 

Taky jste si na ně jako škvrňata hráli? Mým favoritem byl sice Rafaelo, ale nakonec jsem vždycky skončil jako Mistr Tříska....amozřejmě, že je to kravina nad kraviny, ale dyž ono se na to tak pěkně vzpomíná :)

plakát

Úžasňákovi (2004) 

Možná, pravda, že konec trochu zbytečně dlouhý, ale jinak... co to plácám, naposled jsem byl v kině na animáku na Lvím královi, takže jsem byl na konci smutný, že už ta parádní jízda skončila :) Nic mě v kině tak dlouho nerozesmálo, jako peripetie pana úžsňáka narvaného ve svém pidi vozítku, nebo paní Úžasňáková zavřená ve výtahu, a už dlouho jsem tak nenáviděl hlavního záporáka, jako v Úžasňákových... Úžasné.