Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 198)

plakát

Vyšinutý (2020) 

Tak první polovina filmu byla naprosto uchvacující psychopatická atmosféra s gradující nepříjemně vlezlým strachem z očekávání nadcházejícího zla. Nicméně od scény v kavárně, kde zlo se odkryje a stává se z něho spíš nějaký posedlý terminátor bez jakékoliv psychologie a sofistikovanosti. Za druhou polovinu bych dal 2 hvězdy.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Moc nechápu, kam to klesl Ritchie. Vytvořit supermana ve světě podsvětí, respektive Kingpina, který béčkově jde Cestou pomsty za smrt svého syna. A tak béčkově vyvraždí bez nesnází vše, co mu stojí v Cestě. Dialogy se snaží být Tarantinovské, ale nefunknční.

plakát

Bezohledný (2019) 

Tak tohle je svižně podaná geneze 70. a 80. let italské mafie v podání náhledem do mysli jednoho psychopatického ambiciózního kalábrijce. Krev, peníze, zločiny a ženy. No, co dodat ..ça va sans dire.

plakát

Místnost sebevrahů. Hater (2020) 

Sledujeme příběh mladého psychopata, sirotka, který se rozhodně začlenit se ambiciózně do společnosti, každý svůj neúspěch schovává do pavučiny lží a mimikry svých manipulací. Muž se dostane do marketingu, zpoza kterého zasahuje do politiky prostřednictvím nekalých kampaní a falešných zpráv na internetu. Vše vygraduje do nesmyslně vykonstruovaného konce.

plakát

Corpus Christi (2019) 

Tak tohle byla jízda, mám k Bohu a duchovním věcem velmi blízko, tak o to mě film ještě více zasáhl. Ze dna nejtvrdšího místa pro mladistvé (pasťáku) vystřelená duše jako z kuše přímo do nejsvětějšího bodu (kostela) na pozici otce představeného. Bezprizorní srdce dává kázání lidem s odhalenými city a ovlivňuje místní dění. Zápletka, která nechává v němém úžasu a která spěje ke grandióznímu vyvrcholení na konci.

plakát

Dealer II (2004) 

Pokračování úspěšného snímku zaměřeného na Tonnyho v podání neskutečného Mikkelsena, kde patriarchálně orientovaný Tonny se snaží uspět v rámci svých možností ve svém kriminálním mikro světě s těžkou závislostí na drogách. Vše eskaluje k finálnímu vzepření se osudu, otázkou je reálnost udržitelnosti.

plakát

Bídníci (2019) 

Moderní pojetí Bídníků a konflikt mezi neúprosnou až zkaženou policií a pouličním životem / gangy. Otázkou je, jestli zkažená policie byla zkažená ulicí, nebo naopak konflikt eskaluje právě zkaženou ulicí. Film ukazuje náhled do tohoto tření v rámci dvou pracovních dnů skupinky policistů. Názor si musí udělat každý sám.

plakát

Blikající světla (2000) 

Partička z okraje společnosti z mokré čtvrti se rozhodne s ukradeným lupem udělat koupi roku a uniknout ze světa zločinu skrz hospůdku. Temnosti minulosti se je snaží dostihnout, ať už interně a nebo externě. Noir severských filmů zachováno.

plakát

Tlumočnice (2005) 

Svůdná Nicole, co by nebohá paní Pomsta, usiluje o život Matobského prezidenta, který zklamal svůj lidem, ve frašce a schovaná to pavučiny lží, které v patách rozplétá charismatický Penn.

plakát

Darc (2018) 

Další pomstychtivá řezničina v Japonském stylu na území USA, hlavní hrdina ale není Tom Hardy a příliš charakterem nestrhne. Další béčko v akčních filmech.