Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení skladatelé (10)

Jerry Goldsmith

Určitě jeden z nejosobitějších a nejrozmanitějších skladatelů Hollywoodu. Jeho trubková sóla a schopnost práce s motivy a kontrapunktem po vzoru velikánů klasické hudby je něco, s čím se v této branži setkáte jen zřídka.

Nino Rota

O tomhle člověku jsem napsal seminární práci, ale tady se omezím na jedinou větu: Jeho hudba má vždycky výrazný ksicht, ať už je felliniovsky cirkusácká, nebo coppolovsky kmotrovská.

Ennio Morricone

Ennio se sice časem oposlouchá, ale poslouchat se nikdy nepřestal, a ani nepřestane. Na to je jeho hudba příliš výrazná. Přišel s vlastním, novým stylem a využil ho jak se patří.

John Williams

Génius filmové hudby. Ať už kopíruje Čajkovského, Wagnera, Šostakoviče nebo Prokofjeva, vždycky je tam cítit kus zatraceně dobrého muzikanta Williamse. Skládat konvenční muziku pro kasovní trháky neumí nikdo tak, jako tento pán.

Alan Silvestri

Často opomíjený mistr svého řemesla. Jeho hudba udělala z Predátora koukatelný film :o)

Džó Hisaiši

Podivný týpek. Ve filmech studia Ghibli je to klon Čajkovského, ale v jiných filmech je to velmi osobitý skladatel a už jen za hypnotickou hudbu Kitanova Ohňostroje mu náleží můj nehynoucí obdiv.