Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (1 641)

plakát

Ulice Cloverfield 10 (2016) 

Kino Atlas (ČSFD projekce) - Nahoru, dolů, nahoru, dolů, nahoru, nahoru, dolů. Asi tak bych vystihl moje pozitivní pocity z této projekce. 70%

plakát

Spotlight (2015) 

CineStar Anděl (ČSFD projekce) - Paráda, dost dobrá projekce, která se fakt vyvedla. Ruffalo, Keaton, Tucci, zejména ti 3 film táhnou. Pak slušně hrající McAdams. 2 hodiny jsem s velkým napětím sledoval toto ojedinělé drama s velmi citlivým tématem. Jestli vše byla a je pravda, tak potěž pánbůh. Po další projekci nejspíš sáhnu po 5 hvězdičkách. 84% (with J.)

plakát

Mé druhé já (2007) 

NOVA CINEMA HD - Dlouho jsem shlédnutí tohoto filmu oddaloval. Nejvíce mě odrazoval fakt, že je to akční film v hlavní roli s ženskou postavou. Nakonec jsem prvního aprílového dne roku 2016 zasedl k TV a už to jelo. A musím uznat, že mě to nakonec vtáhlo a po celou dobu jsem neměl s ničím zásadní problém. Nakonec jsem ale přece jen měl. A tím byl onen legendární USA-happy-madafaka-ending, kdy Jodie.....To ať se všichni podívají sami. Nebýt závěru, resp. být jiného, tak by to atakovalo 80%, takhle jen těsné 4 hvězdičky. 70%

plakát

Dvojníci (2016) 

Kino Svět Lišov - O ou, trochu lituji peněz za kino. Jelikož pan Sokol se celkem snažil to utáhnout, ale přece jen to není herec prvotřídní kvality, takže to sklouzlo k průměrné komedii. Ta ovšem na poli 100 minut nebavila tak moc a ten rádoby gangsterský styl mi nevoněl. Zejména pan Nárožný mě celkem iritoval a považuji ho, ač to nerad říkám, jelikož jinak ho mám za dobrého herce, za nejslabší článek celého filmu. Ty jeho výlevy a vřavy dost zaváněly přehráváním. No, nakonec si říkám, že jsem si zpestřil jeden březnový den a podpořil jsem útulné kino na malém, leč pěkném, jihočeském městě. 60% (with J.)

plakát

Skála (1996) 

NOVA CINEMA HD - Já jsem téměř naštvaný. Protože tak nadhodnocený film jsem hodně dlouho neviděl. 86%, 174. nejlepší a 119. nejoblíbenější film?? WTF! Skále jsem se vyhýbal celých 20 let od natočení, nicméně i v současnosti ho mají lidé za TOP ve svém žánru, s čím já absolutně nesouhlasím. Zejména ten rádoby humorný nádech byl velmi rušivý a akce byly strašně přehnané a celý film takový uřvaný. O mnoho, ale opravdu o mnoho tříd výše řadí srovnávaný Con Air. Ten je dokonce moje srdcovka. Skálu beru jen jako lehounký nadprůměr, kde ovšem CZ dabing, jak bylo v 90. letech zvykem, byl velmi dobrý. 60%

plakát

Živý terč (1993) 

PRIMA MAX HD - Živý terč má prostě styl a JCVD neskutečně válí. Bylo jasně vidět, že režii má pod palcem profík. Tenhle biják je i po 23 letech pořád skvěle koukatelný. Český dabing s panem Pomejem je také lahůdkou. 80%

plakát

Nejdelší jízda (2015) 

Tak jako jo, zabaví to, potěší to, ale je to opět hrozně přeslazené. Co bychom ale od Sparkse také čekali jiného, že? Navíc délka 139 minut? To fakt někdo přestřelil. Nebýt pasáží s Alanem Aldou, byl by to těžký průměr, protože mě ti dva mladí hlavní hrdinové jednoduše nebavili a vůbec ničím neoslovili. Takže nakonec dávám 3 hvězdičky. 67% (with J.)

plakát

Philadelphia (1993) 

ČT2 HD - "Streets of Philadelphia, ná na náá náá na náá na..." Už úvodní song od Bruce Springsteena pěkně navodí atmosféru a jste vtaženi do děje a se zájmem 2 hodiny sledujete povedené drama ze soudního prostředí. Hanks a Denzel jasné palce nahoru, o tom nebylo pochyb už v onom roce 1993. 77% (with J.)

plakát

Krvavý sport (1988) 

NOVA HD - Tohle je taky lahůdka s mým TOP hercem JCVD. Viděl jsem již nespočetněkrát a dnes jsem více než ty akční scény vnímal, že film je i dost vtipný. Zejména všechny scény s Donaldem Gibbem, ten mě fakt bavil :) Za mě je přece jen o chlup lepší Kickboxer, proto jen 4 hvězdičky. 80% (with J.)

plakát

Martin a Venuše (2012) 

Student Agency (fun relax) - Výběr filmů v autobuse od žlutého dopravce není obecně moc velký, ale přece jen jsem si dnes vybral. A čeče, ono to bylo fakt dobrý a vtipný. Zde jsou sice vesměs záporné reakce, 57% je toho důkazem, ale i tak si stojím za svým. Taclík, Lišková, Budař, Hanák i Matonoha mě bavili. 75% // (26.1.2020) Na podruhé mě to tolik nebavilo, dívali jsme se na to s rodinou, takže jsem v tom spatřoval některé absurdity, které do rodinného filmu nepatří. Trochu ubírám, ale tak tak ty 4* nechám. 70% (with J+A)