Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (328)

plakát

Troja (2004) 

Já myslím, že Troja patří k filmům, které se dají nazvat pastvou pro oči. Povedené souboje - více než ten závěrečný (Achilles vs. Hector) mě zaujal boj o Helenu (Paris vs. Menelaus). Zajímalo by mě, které přehlídky bojovníků byly vytvořeny digitálně, které s herci či komparsisty, a které kombinovaně... Jelikož jsem vysazen na náročné filmy, zde rád těch 5* dám. A i ta hudba mi přišla dobrá.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Ten film chtěl nejspíš svou neuvěřitelnou chaotičností a nepřehledností říct, jak je lidská pamět složitá. Ale to, co nám tvůrci předložili ve výsledku, není ani sci-fi, ani komedie, ani parodie... A to je ten největší průšvih. Když to začne být fantastické, tajemné, tak to vzápětí sklouzne tak hluboko, že už to ani není parodie (taneční kreace na posteli). Oscarový scénář?? Tak pro to nemám slov.

plakát

Vetřelec vs. Predátor (2004) 

Z vesmíru a pralesa se vetřelci spolu s predátory přesunuli do pyramidy v ledovci, kde bojují mezi sebou. Jde o svižný akční film, který však ničím nepřekvapí.

plakát

Baba na zabití (2003) 

Jednoduchá zápletka, povedené humorné scény (tedy až na některé, které zatřesou žaludkem), příjemní herci. Tento typ komedií sice přímo nevyhledávám, ale tahle se mi líbila. Navíc pro úsměv Drew Barrymore mám slabost ;-)

plakát

Drž hubu! (2003) 

Francis Veber zkrátka drží tradici zábavné francouzské komedie! Tato je velice povedená, velice příjemná oddychovka. K 5* tomu chybí třeba nějaká scéna, která by se divákovi zaryla do paměti nebo tak něco... Ale je to KOMEDIE, která plní své poslání a POBAVÍ. A nemusí tam být mnoho postav, děj se odehrává převážně v ulicích Paříže, stačí vtipné konverzačky nebo situační humor. A určitě by tento film neměl přehlédnout ten, kdo má rád filmy Uprchlíci či Otec a otec. ;-)

plakát

Hulk (2003) 

Sci-fi zcela mimo můj vkus. V úvodu jsem skoro ničemu nerozuměl, šlo o samé vědecké poznámky a odborné pojmy. (?) Technicky mě film nijak výrazně nenadchnul... Rozpůlené - místy rozčtvrcené (i víc!) - obrazovky, efektní přechody mezi záběry - tohle patří do reklam a videoklipů a když se tím vycpe dvouhodinový film, jde to na nervy! Herci dobří, scénář... no... hluchá místa tam i přes přehnanou stopáž moc nejsou, o přehlednost akcí v tomto filmu vůbec nejde (naštvaný obr, všichni okolo likvidováni), takže taky dobrý. Hulk je jedním z těch filmů, u nichž jste na konci rádi, že už to máte za sebou.

plakát

Chladnokrevně (2003) 

Ani spousta efektních záběrů a slušná režie nezmění fakt, že jde o průměrný film. Edward Burns v roli Jakea nebyl moc přesvědčivej...

plakát

Jedna ruka netleská (2003) 

Skvěle jsem se bavil. Na filmové scéně neobvyklé téma podpořené pozoruhodnými hereckými výkony (nejvíce zde září Ivan Trojan). Smolařská dvojice Standa a Ondřej (Macháček-Taclík) do příběhu perfektně zapadá. Chvílemi mi připadalo, že jde o parodii na krimi nebo akční filmy - mám na mysli scénu, kdy mezi Zdeňkem a Standou má dojít k předání peněz, načež se objeví Ondřej, aby vše uvedl na pravou míru...

plakát

Johnny English (2003) 

Jako parodie velice povedené. Děj správně graduje k absurdní pointě!

plakát

Kameňák (2003) 

Film mě pobavil a nemyslím si, že by byl tak špatný, aby si zasloužil kritiku, kterou dostal. Ano, děj je vyloženě jednoduchý, ale musí být jednoduchý film zákonitě špatný? Někdo by mi odpověděl, že v tomto případě ano. Já si to však nemyslím.