Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (964)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Téměř dokonalá zábava na poli fantasy, víc, jen víc! Vtipy neštvali, ale dramatičnost přeci jen trochu rozcuchávaly. Herecký koncert. Škoda jen toho dabingu v kině (byť byl kvalitní). S odstupem času vyšumělo, nevím proč? Že by opět tím soubojovým mimo fyziku lidských těl závěrem? Zkusím ještě s titulky.

plakát

Kouzelníkova slonice (2023) 

"Evropská" animace ve mě budila nedůvěru, ale nakonec se odehrál lehce smutný příběh s dobrým konce, tedy vlastně pohádka... 🙂

plakát

Leo (2023) 

Český dabing posouvá tuhle záležitost ještě o stupínek výše. Squirtle je srovnatelný (a dokonalý) a Leo mi v češtině přijde milejší a sametovější. Překvápko. Jak může být poselství (nejen) pro děti být povedená taškařice. A jako bonus, některé vtípky naprostá dokonalost i zvrhlost v jednom...

plakát

Mezi živly (2023) 

Kdyby to nebyl chemicko - fyzikálně takový úlet v samém základu, mohlo to být úplně super... 🙃 Nakonec totiž "spoiler allert" nešlo o obchod, ale "o Tebe".

plakát

Mumie (2023) 

Ještě za čerstva po návratu z rodinného kina dávám plný počet. Na to, jak obskurní hlavní téma je a nasazuje laťku logiky hodně nízko, je příběh sepsán pěkně, nikdo není (kromě záporáka) totálně sobeckou figurou a děti si to užily, v kině byl několikrát sborový smích. Jedenkrát jsem slyšel pláč. Ani šustění a chroupání, které bylo docela v publiku solidní mi zážitek nezkalilo přespříliš.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Nelíbilo se mi skoro všechno, ale tak už to na tom světě chodí a s jeho filmovým koncem není třeba zacházet jinak... Komorní preapo drama je v rámci rozdaných karet odehráno dramaticky a uvěřitelně. Pochyby a nervozita lezla všemi směry. A na závěrečný happyend si názor udělejte sami.

plakát

Přání (2023) 

Hezká pohádka s několika vrstvami, vlastně nevím, co si vybrat. Ten revoluční tón je mi lehce nepříjemný.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Čekat méně je někdy lepší. Jako v tomto případě. Film na úrovni Star Treku. Některé momenty jsou vtahující, ale jinak si tak nějak film plyne. Kdyby to bylo celé formou jako vyprávění hlavní hrdinky o její minulosti, tak by to byla dynamická pecka.

plakát

Stvořitel (2023) 

Nebyl to pořádný cyberpunk, jen si to použilo rekvizity. Ale sci - fi to bylo pořádné a odpustím mu těch pár detailů, které se vyskytly. Jízda, která nebyla přepálená, ale která svižně jela až mírně kostrbatému závěru a filmovým náhodám, kterým scénáristé neodolali.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

Tak nakonec sáhnout do neznáma nebylo zas tak marné. Barevné, chvílemi napínavé, ale přes to všechno trvale šílené. Prostě herní adaptace. Zlý želvák ukrutný.