Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 318)

plakát

Hitman: Agent 47 (2015) 

Pro mě povedená akční výplachovka, kterou hyzdí jen ten šílený střih u soubojů. Akce je zde spousta, příběh je povedený, obsazení mi sedlo a soundtrack se pěkně hodil. 85% :)

plakát

Hlas z kamene (2017) 

Tak toto byla slabota. Příběh mě moc nezaujal a celé se to nudně táhlo. Emilia byla celkem v poho, ale herecky to nebyl žádný zázrak. Za mě 30% :(

plakát

Hledá se princezna (2018) 

Pěkná pohádka s povedenou grafikou, sympatickými postavami a svižným příběhem. 80% :)

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Pěkný český filmek, ve kterém pěkně zahrál hlavní roly K. Roden. Jeho výkon a proměna postavy jsou hodně povedené. Příběh je pěkný. Zezačátku mě to moc nebralo, ale postupem času mě film začal zajímat a konec mě celkem dostal. Za mě 70% :)

plakát

Hluboko v lesích (2000) odpad!

Hodně špatný horor, nudná vyvražďovačka a divný film, kde je i na prd obsazení. Vše špatně. 0% :(

plakát

Hněv bojovníka (2013) 

Tak historickej Martial Art filmek je vydařenej, ale jako nejlepší film minulého roku bych to neviděl. Asi jsem měl hodně velký očekávání, podle zdejších komentů. Souboje jsou peckový to jo, ale něco mi tu víc momentů, ze kterých by se člověk posadil na kaďák. Další věc je ta, že by mohl být filmek o dost kratší a tím by se odstranily hlušší místa, které celou tu podívanou dost kazí. Prostě Ip Man to není, kde mají dělové upovídané scény smysl. Obsazení není špatné a hlavní představitel umí. Emotivně je to dost chladný. Prostředí filmu taky neni kdoví jak líbivý a hudba v celku normální. Za mě bych to viděl lepčí průměr, ale asi jsem měl větší očekávání....... 69% :)

plakát

Hněv Titánů (2012) 

Druhý díl souboje titánů mi v hodně věcech připomínal mojí oblíbenou herní sérii God of War z Playstationu. Perseus už není jen obyčejný rybář, který náhle zasahuje do záležitostí bohů, ale válečník, který je všude znám jako přemožitel Krakena a celkově je postava lepší, než v prvním díle. Hněv titánů se mi hodně líbil, je zde víc potvor z řeckých mýtů, zajímavé lokace, pěkné souboje a na konci skvělá bitva. Celkově je filmek hodně povedený a i 3D bylo v kině byl super. Za mě 90%. :)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Dávám bůro, ale celkově nejsem spokojen, jak jsem očekával. Jsem fanda jak knižní předlohy, tak i těch filmových mega filmů, ale u tohoto jsem měl místy pocit, že je to zbytečně až moc natahovaný. Jasný, vizuál je opět perfektní a mezi fantasy filmy by se jen těžko hledalo něco tak rozsáhlého se spoustou monumentálních soubojů a krásných scenérií. Efekty se opět povedly na výbornou. Co mě místy dost zaráželo bylo zařazení spousty vtipných scén do celkem vypjatých situací. (Např.: Král trpaslíků ze železných hor drtí hlavičkami jednoho skřeta za druhým přes ocelovou zbroj, nebo Bilbův vrh a následné zabíjení skřetů kameny...... atd.) Některé scény mi přišly zbytečně na táhlé a jiné mi zde zas chyběli (chybějící očekávám v prodloužené verzi, hlavně jeden velmi smutný pohřeb). Hudba opět fantastická až na konečnou píseň, která mi opět nesedla. Co se týče příběhu tak je to parádní vyvrcholení celkové trilogie, které místy začalo zasahovat až k Pánu prstenu, kdy už je to dost na hraně s tím, co se dějově rozehrává v původní trilogii (nelze si nepovšimnout nesrovnalosti ve věku Bilba, který jak Gandalf jednou řekl, od posledního setkání vůbec nezestárl :D ). Celkově je zde i hodně emotivních momentů, které nenechají jedno oko suché. Já jsem s filmem hodně spokojený, ale když na to teď pohlédnu jako na celek, tak by se to dalo udělat jako dvoudílnou podívanou, která by byla o dost přehlednější a co se týče knižního odkazu i pro fanoušky více přijatelná. Takhle má film s původním knižním vyzněním pramálo společného. Jako ukončení fantasy série je to parádní počin a neznalým knižní předlohy se musí dění navíc líbit pro lepší spojení s Pánem prstenů. Takže já dávám 95 % :)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Hobbit je pěkný fantasy filmek, který mě svou atmosférou upoutal. Knížku jsem zatím nečetl, tak neposoudím, které pasáže jsou navíc a které chybí. Podle mě to není pohádka, jak jsem čekal. Příběh filmu je jednoduchý a filmem se střídá spousta upovídaných pasáží s akčními částmi, kde jsou parádní bitky, pěkné honičky a řada vtipných scén. Filmek má nádhernou výpravu prokládanou luxusními efekty. Hudební doprovod je hodně převzatý z trilogie pána prstenů, ale má si svoje vlastní pěkné motivy (hlavně finálová píseň na začátku titulků je skvělá). Hlavní postavy jsou podle mě taky hodně dobře vybrané a hlavně Martin Freeman v roli Bilba byl skvělá volba. Jediný co bych filmu vytkl, je temnější 3D. Taky nebylo 3D zrovna nejlepší jaké jsem viděl a přišlo mi spíš lehce nadprůměrné. Rozhodně jsem čekal lepší u takového filmu. Za mě 86% :)

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Já se na druhýho Hobita těšil opravdu hodně a zajímalo mě, jak se s některými filmovými pasážemi autoři poperou. Hned na začátku je zajímavý flashback a poté film navazuje na konec jedničky. Medděd se povedl na výbornou. Celkově je zde míň prostoru tohoto setkání než v knížce. Temný hvozd dostal taky pořádnou redukci a je zde dost vynecháno (což mě dcela dost mrzí a doufám, že prodloužená verze ještě něco dodá). Zajmutí elfy je taky zkráceno jen na důležité body (Tady to celkem nevadí, ono aby člověk koukal, jak Bilbo pobíhá několik dní u elfů a vymýšlí jak dostat ven trpaslíky, to by bylo na dva filmy). Nové postavy a tím i jejich zápletka ve filmu potěší. Legolas má hodně velký prostor, i když v knížce vůbec není (stejně jako skřeti, kteří trpaslíky pronásledují na každém kroku). Tauriel se sem taky parádně hodí a na její zabíjení skřetů se pěkně kouká. Útěk trpaslíků od elfů je parádně natočený a k tomu je zde spousta akčních pasáží o které se opět postarají skřeti. Poté je setkání s Bardem (postavově parádně vybrán herec), jezerní město je pěkně vytvořené. Zde se děje opět spousta věcí, které v knize nejsou a jde se k tomu, co trpaslíky celou dobu žene v před. Osamělá hora a tím i město v ní jje naprosto parádní. (Navíc je zde takovej poklad, kterej by jim i strýček Skrblík záviděl. Slovní přestřelka Bilbo vs. Šmak je parádně zvládnutý. Následný souboj s drakem parádní na pohled (v knize opět nic takového není). Do toho všeho má Gandalf výpravu na nekromanta, která se taky hodně povedla. Co se týče příběhu, tak jsem samozřejmě spokojenej, i když bych viděl ještě pár pasáží z knihy co chybí (Snad se něco ukáže v prodloužený verzi). Co se týče vizuálu, tak tentokrát tu z Nového Zálandu moc neuvidíte, protože většina filmu je v interiérech nejrůznějších jeskyň a v Temném hvozdu, který je celý předělaný do podoby nehostinného místa. Co se týče efektů, tak ty jsou opět špičkové a vévodí ji finále filmu. Hudba mě tentokrát trošku zklamala, chyběli mi nějaké nové epické momentky a konečná píseň mi hudebním pojetím k filmu neseděla. Celkově je ve filmu víc upovídaných pasáží než v prvním filmu, ale ty doprovází skvělé akční sekvence, kdy zas filmek odsejpá jak má. Bohužel je film ustřižený v nejlepším a tak nezbývá než rok čekat na finále této epické fantasy. Za mě jasných 90% :)