Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Téměř dokonalý zločin (2000) 

Téměř dokonalý zločin je téměř dokonalý film, kterému k dokonalosti chybí opravdu málo..Ribisi je dobré psycho, Reeves solidní "vrahoun" žen a Cate totálně válí. Její obličejové výrazy vám jasně nadhodí strhující atmosféru. Raimi je prostě borec. Servíruje a přidává a přidává a stále má co. Většina mysterioznin ve své půlce upadá do zatracení a jen se nudně vleče. Tady je s každou přibývající minutou přibývající dokonalost.

plakát

Záhadné zmizení (1993) 

Další z řady thrillerů, který je skvěle podán, skvěle zahrán, dobře rozprostřen. Jeff Bridges je opravdu úchylný, a jeho postava je perfektně rozpracována. Pro režisérovu smůlu je to jediná postava, se kterou si pohrál. Abych nehanil, Kiefer je skvělý, Nancy si také zaslouží uznání. Nebýt zbytečně laciného konce, rozhodně jdu na maximum.

plakát

Repo Men (2010) 

Snímek, ve kterém se vybité baterky automaticky rychle dobíjejí a to skvěle zvolenou hudbou, svižností příběhu, akční stránkou a samozřejmě Judem. Forest mi tam tak nějak překážel, ale nečekal jsem od něj něco světoborného....a ty střeva, radost pohledět...

plakát

Východní přísliby (2007) 

Mé první setkání s Cronenbergem je za mnou...Poprvé to nemusí být vždycky tajuplné ani nijak zvlášť krásné, ale vždy tomu předchází veliká očekávání... V Případě Eastern Promises se všechna očekávání k mému nevýslovnému překvapení vyplnila a dostal jsem precizně vystavěný film s hutnou atmosféru tvořenou pomocí neokázalých (ale pečlivě vypreparovaných) dílčích prvků. Cronenberg vytahuje na světlo vynikající obrazové kompozice a především excelentní herce (Viggo!), mnohdy schopné vystihnout svou postavu i beze slov, jen výrazem tváře a charakteristickými pohyby. Hutné jako bořč a řízné jako vodka - exkurze do nitra ruské mafie a jejích příslušníků se Cronenbergovi vydařila.

plakát

Odpočítávání (2010) 

Konečně netradiční snímek o problematice terorismu. Žádné vystřílení půl iráckého národa, žádný boj na Blízkém východě. Boj přímo uprostřed USA.....Opět jsem byl nabažen skvělými hereckými výkony. Zvláštní obdiv si zaslouží Michael. Ani se mi nechtělo věřit, že je to skutečně on. Carrie-Anne je tam sice platná jako semafor v zatáčce, ale po horších pasážích se na ní rád alespon podívám. Samuel sice dělá, co může, řeže, píchá, seká, ale není to ten typ člověka, kterému by takováto role sedla. Tohle je prostě práce pro Jacka Bauera a nikdo by mu neměl kušovat do řemesla. Za extrémně vyhrocený konec, který nám dá zamyšlení,"jsme lidé nebo zvířata", hodím i tu 4.

plakát

Poldové (2010) 

Pomalu jsem začínal mít apatii vůči Smithovi. Žádné jeho dílo mě ještě nedokázalo nadchnout tak, abych o něm někomu s radostí vyprávěl. Moje apatie se však nyní pomalu přeměňuje v sympatii, u které bych rád zůstal. Cop Out nabízí přesně to, co so divák představí pod žánrovým spojení komedie/akční. Žádné mrmlání s nepřáteli, jednoduše seřvat a popřípadě zastřelit. To je přesně šálek mého čaje akce vs vtip. Ani z jednoho z hlavních aktérů nebude Jack Bauer, i tak ale mají dost jeho kreačních vlastností. Škoda některých lacinných a naprosto zbytečných scén, ze kterých se mi ježily chlupy. Naštěstí, těch povedených je více, než dost.

plakát

Ve službách legie (1998) 

"Pouze" silní emotivní snímek, po kterém však zůstanete nevěřícně koukat na plátno. Kdo chce masakr a střeva při výstřelech z minometů, od tohoto radši ruce pryč. Kdo však čeká válku z jiného pohledu, do toho. Ono se toto opravdu děje, a film svou gradací, hereckým obsazením vytváří atmosféru, která se dá krájet jen tím nejtupějším nožem. Upřímně, komu nebude špatně, nebo do breku, filmu nevěnoval patřičnou pozornost, protože moje oční laloky se začínaly už od poloviny plnit a já nebýt silnější povahy, na konci by mi snad praskly. Savior je film, který vám utkví v hlavě, ať chcete, nebo ne. Za bohužel pomalý rozjezd strhnu korunku, ovšem i tak král 98. roku. !

plakát

Proroctví z temnot (2002) 

Snímku se v žádném případě nedá upřít atmosféra, ale jde o typický případ, kdy režie přebíjí matný obsah. Kladem je i výkon Richarda Gere v hlavní roli, jeden z mála případů, kdy skutečně hraje a není pouze za hvězdu, notabene dokonce hraje civilně...Celkový dojem:75%

plakát

Ztracení chlapci (1987) 

Film není z daleka perfektní, ale skvělý je určitě. V 80. letech měl každý strach experimentovat, jen Joel vyložil karty na stůl. 97 minut, kterých uteče jako voda. Děj, který místy graduje, místy se člověk zasměje i ty scény v závěrečném masakru jsou skvělé. Neberme v potaz klasickou upíří vykrádačku, ve kterém jistojistě dobro zvítězí a vždy se objeví nějaký ten zádrhel. Film berme jako pohodovou odpolední hororovou mlátičku, se skvělými hereckými výkony. Kiefer, Jason,Corey,.....

plakát

Chladnokrevně (2003) 

Rozhodně nijaká pointa , co by vám v paměti uvízla desítky let, ovšem se vším tím okolo si to pár týdnů, možná i měsíců budete pamatovat. Tohohle "smětí" už tu bylo tolik, že se člověk pomalu nedokáže orientovat ve vlastních myšlenkách. Tento kousek je prostě účinnější díky hereckému obsazení (zvláštní obdiv patří Rachel, které to vážně sekne). Už zmíněná ničemná pointa je rozkouskovaná na mini dílečky, které s kvalitním lepidlem opět připlácnete dohromady, přesně jako to udělal Foley. Film je prostě průměrný, ALE za konečně kvalitnější propracování "ochcávaček" jeden druhého, přidávám další.