Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Únosci (2000) 

Dosti originální zápletka, avšak je škoda, že některé pasáže jsou vykrádačky jako prase. Avšak Christopher McQuarrie ukazuje, že i v malém hereckém obsazení dokáže takřka 120 minut držet diváka v pozoru. Začátek na to sic vůbec nevypadal, ale trpělivost přináší růže, plus oba hlavní herci jsou takřka jako stvořeni pro takovýto akční nářez. Navíc závěrečnou přestřelkou mi hned bylo jasné, kolik tento skvělý kousek dostane. Perfektně jsem se bavil

plakát

Horší než smrt (2007) 

Tak tohle jsem opravdu nečekal. Zapomeňte na Harodla a Kumara a věci jako Sex drive a podobné "teen" patlaniny. Přišel Frank Oz a naservíroval takový nářez, že si to budete pamatovat ještě hodně dlouho. Jednoduché, avšak velmi vtipné akce se střelenými hláškami. Není potřeba se zhulit na začátku filmu a poté se jen procházet v halucinacích. Stačí nechat kolovat krabičku valia a dějí se věci. Scény s drogami jsou vážně vtipné ujeté. Děj trochu pokulhává, avšak pointa tam je, jen není tolik vidět. Opravdu, britské filmy se mi líbějí čím dál, tím víc. Skvěle jsem se bavil.

plakát

Pustina (2006) 

Já osobně jsem spokojen. Čekal jsem něco na způsob pach krve 3, ale mé očekávání "zkazil" už začáek filmu, který vás dostane poměrně dobře do problematiky. Psychika postav je více než skvělá, s tou si Michael j.Bassett vážně pohrál a za to mu dávám velkém plus. Zde je klasický příklad toho, jak udělat hororový thriller bez obřích nestvůr, s poměrně pěknými krvavými scnami a poměrně jednoduchým, avšak zdařilým a ukázkově urovnaným dějem. Závěr jsem takovýto čekal jen z 50%. Průměrná podívaná, ale jelikož už jsem nějaký ten horor viděl, přihazuju*, protože tento pagtří mezi ty povedenější.

plakát

Šakalí léta (1993) 

Na české poměry rozhodně zdařilá podívaná.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Geniální a opět heslo v jednoduchosti je síla. Zach Galifianikis je prostě fantastický, tomu ta role sedla jako prdel na hrnec. Zapomeňte na teen komedie, ve kterých jde hlavně o zbavení panictví, ted přichází The Hangover a strčí do kapsy jednoznačně všechny komedie za poslední dobu. Todde, doufám, že i dvojka bude za něco stát.

plakát

Štvanec (2004) 

Švédové to opravdu roztočili. Naservírovali nám excelentní thriller, který udržuje tempo celou dobu. Zápletka je několikrát ohraná kostka, ale v tomto podání je perfektně zahraná.

plakát

Mechanik (2004) 

Horor od Brada Andersona v podání Christiana Bala. Skvělý nápad, protože tolik vyhrocených, nečekaných a dramatických situací je tu dostatek a to diváka udržuje v pozoru celých 110 minut. Zde je názorný příklad toho, jak lze z obyčejné pointy příběhu vyprodukovat tak skvělou psychiku postav a jak tak jednoduchou zápletku podat v profesionálním a originálním podání. Něco na způsob "proč se škrábat levou rukou za levým uchem, když to můžu udělat pravou"..

plakát

Zvrácený (2002) 

Po uvodních pár minutách jsem se už chystal vypnout DVD, ale jakmile se Marcus dostal do gay klubu, akce se rozjela na vysokých obrátkách. Jen ta kamera mohla být trochu "stabilnější" ikdyž vím, že to byl kameramanův záměr. Nebýt také některých sexuálních scén ( je jich tu opravdu požehnaně) a nebýt krásnýc¨h vnadů Monicy, tak by určitě šlo hodnocení dolů. Já to ale nehodnotím podle prsou, ale podle svérázného přístupu a skvělého hereckého výkonu hlavního herce.

plakát

Dolanův cadillac (2009) 

Ano, opět thriller a opět VB. Ta na to má prostě buňky. Jeff Beesley konečně přihodil do kotle něco, co pořádně zamíchalo světovou kinematografií. Kdo čeká, nudnou a klasickou hru na kočku a na myš, tak má částečně pravdu, ale rozhodně s takovýmto nasazením herců. Kdo čeká hektolitry krve nebo drastické přestřelky a závody aut, je také ,vedle. Čeká ho velmi nenápadný, nicméně velmi povedený thriller bez zbytečných dějových zvratů, ale hlavně, bez patetického konce