Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Černobílá spravedlnost (2017) 

Ukázkově brutální až pobořující a xenofobní. Ale na mě tohle funguje a já si jízdu opravu užil.Ve finále člověk neví, kde mu hlava stojí. Skvělé.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Kino pro náctileté, které je předvídatelné a jak se říká, bez koulí. Přesto si myslím, že základní platforma by se mohla využít a schopnější tvůrci by se časem možná mohli přiblížit hranicím dokonalosti, které definoval, z mého pohledu dokonalý Matrix

plakát

Dunkerk (2017) 

Z Nolana se chtě nechtě stala jakási značka ve stylu, „To točil Nolan, ten co natočil luxusní trilogii o Batmanovi a Počátek, to bude určitě stejná bomba ne-li lepší. Ano, Nolana to nezapře. Ten surový styl, ta atmoška, kamerově a současně vizuálně perfektní. Bohužel se Nolan nechal trochu unést Bayem a Spielbergem a natočil tu nechutnou propagandu za jakou by se ve své době nemusel stydět ani Goebbels. Kdyby tohle pak pouštěli v Británii v průběhu války tak museli všichni chlapi v zemi narukovat a bojovat. To co jsem schopen u pánů Baye a Spielberga tolerovat to mi k Nolanovi prostě nesedí. Všechno sice pojmul lehce originálně. Ve finále je z toho hlučná kaše, která je plná chyb, a po napětí tu není cca od půlky filmu ani stopy. Všechno tohle Nolan zakončil grandiózním přeletem Šíleného Maxe přesně v tom stylu, v jakým Hanks na konci Ryana zničí pistolí tank. Těším se na druhou projekci ale obávám se, že film zůstane přesně v průměru…

plakát

Game of Death (2017) 

Buranský vesničani dostanou do pazourů hru smrti. A ten největší blbeček má u sebe ještě k tomu zbraň. Pizzař, který se snad minul účinkem a nejkrásnější ze slečen nedostane ani čas na hraní a ztratí hlavu. Když už se tvůrci otáčí litry krve, měli to alespoň dotáhnout do pořádného konce. Tyhle barevné atrapy mě nebavily. Bod navíc za scénu se "srnkou".

plakát

Jigsaw (2017) 

Pomyslný buben osudu se opět začal roztáčet a mačkat z nevinných (nebo ne?) duší další litry krve a utržených končetin. Ve své podstatě film již nemá čím zaujmout, drží si však skvělou atmosféru, hot girls a nějakého toho zapeklitého rozuzlení se taky dočkáme. Neoriginální, avšak velmi přitažlivé a dostačující pokračování se skvělěm Bellem.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Stejně jako to kdysi bylo Taken (96 hodin) s Liamen Neesonem, teď je to John Wick. Dlouho jsem na takovouhle jednohubku čekal. Druhá kapitola už má na co navázat, takže stojí pevněji v základech. Je pravdou, že příběh je již o trochu složitějí než v předchozím díle, ale i tak se v něm divák lehce zorientuje. Konečně poznáváme svět, ve kterém se John Wick pohyboval a jaké má pravidla. Sice je pravdou, že nám druhý díl nepřináší až tak nic nového, ale má to styl a když k tomu přidáte jeho drahý oblek a černý rolák, není co zkazit.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Startrekovská holomístnost zkřížená s Uncharted 13. Takhle si představuju videoherní zábavu kolem roku 2050. A když už mluvim o Uncharted, scenársti se u toho mohli trochu proškolit a inspirovat, pokud již tak neučinili. To by si ale dozajista odpustili ten sentimentalní konec.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Jacksonův Kong byl téměř dokonalý díky své hravosti a nadšení, tato verze je sice lépe natočena, ale postrádá srdce. Určitě mnohem lepší než poslední Godzilla, ovšem ten chlad a nedostatek osobitosti je na filmu hodně znát.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Pokud se dokážete oprostit od dříve viděných adaptací téhle Artušovské legendy či čehokoliv, co jste kdy četli, tak to není špatná akční blbost /v dobrém smyslu, jež však měla mít kratší stopáž. Pochválit je třeba vizuální efekty a pak také ne zcela běžnou hudbu. Ta, spolu s efekty, totiž k filmu dost sedne, a to také z důvodu, kdy si hra bere hodně, ale hodně velkou inspiraci v konzolových hrách - akce, bitky, hlavně CGI, zpomalovačky, duely s ultra-zlounem, získání síly s mečem v ruce,.. jako by to všechno vypadlo z nějaké konzolové hry - a není to vůbec špatné. Kdyby se tímhle inspirovaly i další filmy, jakékoliv další filmy, nebylo by to asi vůbec od věci. --- Jinak jde ale o úplně normální film o tom, kterak se malý princ, vyrůstající mimo své postavení, chopí, i přes původní neochotu, moci a stane se hybatelem pomyslných dějin. Nic víc, nic míň. Viděno a tečka.

plakát

Lajna (2017) (seriál) 

"Kdyby Bůh věděl, že někdo bude prznit hokej takovýmhle výkonem, nikdy by nedopustil, aby voda mohla zamrznout." Langmajer se pro tuto roli narodil. Seriál, kdy vulgarita zná konečně hranice a je fakt vtipná. Po okresním přeboru další srdcovka, díky, Hrouzku. " I doesnt judge anyone" EDIT po třetí sérii. Je jasné, že ten tah na branku nebude vždy tak přesvědčivý a výkonný a nějaké to uklouznutí přijít musí. Pokud to však hodnotím z pohledu české tvorby, která je už dávno na dně nějakého čobolského rybníka, je lajna velmi vstřebatelná a příjemná podívaná, které prostě nemůžu vysloveně nikoho nebavit.