Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Blíženec (2019) 

Bizarní děj se zmateně pobíhajícím ústředním triem, které pořád nahání mladičký panic, co by potřeboval zasunout, ale neví jak, protože momentálně zasouvá náboje do zásobníku. Pár hezkých choreografií soubojů, u některých je vidět bolestné použití CGI, a občas to působí dost papundeklově. Jinak je to o ničem. Zmatené jak scénaristicky, a ani herecky to není bůhvíjaké. Zív zív ještě větší než jsem čekal. Už po hodině jsem měl pocit, že na to koukám celou věčnost. Opticky strašně dlouhý film, kde se vůbec nic neděje

plakát

Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 

Aspirant na Zlatou Malinu. Úděsný scénář a klišé zápletka jak z počítačové střílečky. Trailerové navnazení na hitmanovskou eliminaci se finálně rozmělnilo do debilního konceptu - zabíjení je druh nenáročného sportu, všechno dokonale funguje, nepřátelé jsou idioti, zloduši v přísně střežených a nedobytných objektech po celém světě během pár hodin dobyti a to vše jen kvůli hodinkám po tátovi. Tedy standardní akční film. Jenže... Jenže v hlavní roli je někdo, kdo každý film, kam ho dosadí povýší. A tak buď mohu přetočit jen na akční scény jako na cigánské DVD párty a konstatovat, že to byl bomba akční film a nebo to zkouknout celé a přitom stihnout vyžehlit košili, vyčistit hlaveň, oholit hlavu i očistit rukavice od nečistot

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

Stejně jako většina zdejších jsem doufal, že se to celé posune o level dál nebo naopak vše začne od začátku a mozková spirála bude muset pracovat. Bohužel. Pasti brutální, ulítlé, ale v těch 90ti minutách není prostě možné rozjet něco velkého. Nepřítomnost Tobina Bella považuji za hlavní kámen úrazu a Samuela za výsměch projektu. Záporák je jako za škatulky (divnolid) a velké finále nepřineslo kýžený tah na branku. Spíše krok zpátky a úprk do kabin. Škoda. I tak si cením tvůrců, že se o něco takového pokusili.

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Nemůžu si pomoci, ale působí to na mě jako variace na Johna Wicka, popřípadě Taken. S oběma tituly se samozřejmě ztotožňuji, ale tomuhle dochází pára. Jason se prostě do předepsané role nehodí a většina momentů je spíš WTF než, aby se člověk plácal po rameni, jak je to skvělé. Ve finále jako celek film působí velmi dobře a opravdu mysteriózně, ale hlubší rozbor nám jen ukazuje stokrát ohrané klišé. Chápu, že se to lidem líbí, já si to taky užil, ale čekal jsem prostě více sofistikovanosti.

plakát

Barbaři (2020) (seriál) 

V dnešní době je hodně odvážné natočit seriál o imigrantovi, který využije vzdělání civilizované říše k jejímu zničení. Z německých seriálů jde rozhodně o jeden z nejlepších. Určitě kvalitativně překonává Doktora z hor i Komisaře Rexe. Barbaři jsou nesympatická směska s výbornými maskami a makeupem, Římani zase machrují v latině. Působí to důvěryhodně. Rupp hraje zrádného Římana velice dobře. A Goursaudová si ukradla druhou nejlepší scénu. Tou první je skvěle provedený přepad v Teutoburském lese. S hořícími Římany (Obelix se raduje) a hlavami napíchnutými na kopí. Vadou na kráse jsou velké časové skoky, zejména v posledních dvou dílech a otevřený konec, který záměrně neuzavírá vstahové linie. Přesto dobrá práce. Danke.

plakát

Mosul (2019) 

Přesně ta průměrná jednohubka, která ukazuje reálný zmar v ulicích. Akce a kulisy a kamera jsou skvělé. Jen ty prázdné plky jsou fakt jak osina v zadku. Díky bohu za "no english voice". Já si po dlouhé době zase vychutnal jednu nenáročnou Ákáčárnu..

plakát

Game of Death (2017) 

Buranský vesničani dostanou do pazourů hru smrti. A ten největší blbeček má u sebe ještě k tomu zbraň. Pizzař, který se snad minul účinkem a nejkrásnější ze slečen nedostane ani čas na hraní a ztratí hlavu. Když už se tvůrci otáčí litry krve, měli to alespoň dotáhnout do pořádného konce. Tyhle barevné atrapy mě nebavily. Bod navíc za scénu se "srnkou".

plakát

Odstřelovač (2016) (seriál) 

Tohle je přesně ten typ seriálu, od kterého nechcete víc čekat, ale stejně vás nějakým způsobem vtáhne do hry. Modlíte se, ať všichni badass chcípnou, ale zároveň si přejete, aby napáchali ještě nějakou škodu. Americká agitka (rozuměj náborový seriál) působí na oko pěkně, scénářově si taky na nic nehraje, ale zbytečně protahovaný tah do finále, které následně přebije závěrečných 15 minut je spíše smutné. Já to však celé dokoukal.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Tohle je moderní seriál se vším, co k němu patří. Děj je našlapaný, celé to uhání dopředu a na konci se všechno smysluplně dohraje do konce. Vizuálně je to filmová paráda, samé kouřící továrny a cihlové domečky, do toho podholení gangsteři s gládama a vyhrnutýma nohavicema, co kopou jiné gangstery do hlav a celá tahle poválečná psychóza je prostě skvělá a stojí za to ukázat, co všechno válka dokáže udělat s obyčejným člověkem. Alespoň já v tom ten hlubší význam vidím. Za pochvalu stojí rozhodně i super-cool moderní soundtrack a extrémně sympatický hlavní hrdina. Žiletkové kšilty si rozhodně zaslouží dobré jméno. Je to rozhodně pecka, avšak mezi mé top patří trochu něco jiného. PEAKY FOKIN BLINDERS!!

plakát

22. míle (2018) 

Je to přesně na pomezí 3* - 4*. Taková variace na Raid a Johna Wicka mě prostě bavila. Žádné zbytečné vyhrávky, ale přímý tah na bránu. Herecké obsazení zajímavé, ovšem v takové stopáži není možnost dát prostě všem prostor. Avšak, Lauren není skutečně tak drsná, jak si na ni její Alice hraje, naopak Mark je zbytečně přehnaný a to mi trochu vadilo. Když však opustíte tyto (možná zásadní) neduhy, užijete si skvělou akční jízdu, která do pochmurného nedělního odpoledne určitě patří.