Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Upgrade (2018) 

Okej. Vytknout se dá ledasco, klišé se točí od premisy k zápletce, ale ta pointa to sympaticky vynahrazuje. Recenze na youtube málem slibovaly novej sci-fi kult, a ačkoliv se jím Upgrade asi nestane, protože za rok už nebude ve výsledku aktuální, pointa, skvělej hereckej výkon hlavního představitele, nádhernej vizuál a ozvučení mě donutí pravděpodobně skočit do auta a zajet si do kina na druhý opakování, tentokrát na plátně. Pro mě osobně je totiž Upgrade splnění vlhkýho snu o postmoderním sci-fi s druhou chytřejší vrstvou, která se schovává pod tou první, pro normálního křupana jako já výraznější, a která ve svým součtu na konci filmu baví na úctyhodné čtyři hvězdy. Sorry rejžo, ale chtěl jsem trochu více té akce.

plakát

Sicario 2: Soldado (2018) 

Člověk by se asi neměl divit tomu, že když chybí 2/3 klíčových umělců z prvního dílu, tak to nedopadne úplně nejlépe. Dám šanci čemukoliv, pod čím se podepíše Taylor Sheridan, ale tohle prostě nevyšlo. Místy nudný příběh, který jako by vypadl ze současných amerických zpráv, unylá režie, neinvenční hudba... Těžko budu hledat větší pozitiva. Brolin a Del Toro vynikající jako vždy, ale scénář jim nic moc nového nenabídne. Snad největším překvapením byla Isabela Moner, která si film skoro krade pro sebe. Husí kůži jsem měl jen na konci, kdy začala hrát nezapomenutelná hudba z prvního dílu. Posledních 15 minut bylo hodně fajn, ale film to nezachrání. Holt zředěná verze původního Sicaria, která však má důvod existovat.

plakát

Most špiónů (2015) 

Precizní scénář, kostýmy i detaily ve všech scénách. Precizně nasvícené, nasnímané, zrežírované a zahrané, a také precizně chladné, odtažité a bez pořádného napětí nebo něčeho, co stojí za zapamatování. Kde jsou proboha ty silné emoce, ta gradace, kterou uměl dřív Spielberg vykouzlit? Jako by vše srážela přepálená stopáž a překombinovaný děj

plakát

Neznámý voják (2017) 

Především poctivé řemeslo dělá z tohoto válečného snímku nadprůměrnou podívanou. Solidní kamera, dobří herci, ostatně chytrý a dospělý film. Polovinu stopáže tvoří nápadité a smysluplné akční scény, které vám nějakou chvíli v paměti zůstanou. Film o tom, že i Finové se nedali. 80 %

plakát

The Punisher (2017) (seriál) 

Konečně Punisher,který se se svou motivací pohybuje na hraně dobra a zla a celou dobu se nemůžete přiklonit ani k jedné či druhé verzi. Narativní myšlenky o pomstě naráží na střet s realitou a ta klade překážky, jenž ústí v různorodé situace, které nejsou vždy řešeny úderem kladiva do hlavy (jako v pilotním dílu). Velkým plusem je herec J.Bernthal ,kde se naplno projevila sázka na něj,až zbytek hereckého pole vypadá jako jeho křoví. A i když seriál mohl být o 3 epizody kratší, rozhodně patří mezi to lepší v seriálové tvorbě.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Nejde ani tak o umělecké dílo, jako o historický fakt, který se bude (doufám) učit ve školách. Tohle je něco, co málokdo zažil a málokdo zažije. Bylo mi tehdy sedm a s přibývajícím věkem mi to teprve dochází. Turnaj všech Turnajů. Výhra nad Výhrami. Emoce nad Emocemi.Díky, Ondřeji

plakát

Lajna (2017) (seriál) 

"Kdyby Bůh věděl, že někdo bude prznit hokej takovýmhle výkonem, nikdy by nedopustil, aby voda mohla zamrznout." Langmajer se pro tuto roli narodil. Seriál, kdy vulgarita zná konečně hranice a je fakt vtipná. Po okresním přeboru další srdcovka, díky, Hrouzku. " I doesnt judge anyone" EDIT po třetí sérii. Je jasné, že ten tah na branku nebude vždy tak přesvědčivý a výkonný a nějaké to uklouznutí přijít musí. Pokud to však hodnotím z pohledu české tvorby, která je už dávno na dně nějakého čobolského rybníka, je lajna velmi vstřebatelná a příjemná podívaná, které prostě nemůžu vysloveně nikoho nebavit.

plakát

Jigsaw (2017) 

Pomyslný buben osudu se opět začal roztáčet a mačkat z nevinných (nebo ne?) duší další litry krve a utržených končetin. Ve své podstatě film již nemá čím zaujmout, drží si však skvělou atmosféru, hot girls a nějakého toho zapeklitého rozuzlení se taky dočkáme. Neoriginální, avšak velmi přitažlivé a dostačující pokračování se skvělěm Bellem.

plakát

Černobílá spravedlnost (2017) 

Ukázkově brutální až pobořující a xenofobní. Ale na mě tohle funguje a já si jízdu opravu užil.Ve finále člověk neví, kde mu hlava stojí. Skvělé.

plakát

matka! (2017) 

Tradiční patová situace kdy si kritici mastí ego, že jsou přece chytřejší než autor a nějaká bible podaná banálníma metaforama, které ovšem ironicky diváci kterým je film určen i tak nechápou. Za mě hodně zdařilá kondenzace některých klíčových témat (s)tvoření, velmi obratně napasovaná na jevištně velký prostor domu. Samozřejmost není ani špičková technická stránka a tísnivá sugestivní atmosféra. Gaudí dělal odlitky osla na štít, Aronofsky moderní thriller a za mě je to teda cekem pozoruhodný výkon.