Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (220)

plakát

Joker (2019) 

Silně depresivní příběh, vynikající výkon Phoenixe, nicméně rovina příběhu mě příliš nezaujala, pro velmi ponuré prostředí, které se linulo cellým filmem. 60%.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Původně jsem chtěl zkouknout jen úvodní díl, nicméně shlédl jsem celou ságu v kuse. Takhle hluboce podané, to mě opravdu dostalo. Děj mě okamžitě vtáhl do příběhu, i když z Historie vím co se stane... tehdy mi bylo 13, nikdo nám nic neřekl, cosi se šuškalo a lidé si z toho spíš dělali legraci, při hodinách branné výchovy, kdy jsme jako žáci zš nacvičovaly přesun do krytu ve školnich prostorách s maskami a vším k tomu, nikdo z nás nevěděl o co vlastně jde... Až tato filmová verze Černobylské katastrofy, podaná tímto způsobem, ukazuje na tehdejší totalitní režim, a jeho absolutní pohrdání nad lidskými životy... Ta atmosféra se opravdu dala krájet. 97%.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Důstojné pokračování "dvojky?" , nabité akcí, která nedá vydechnout až do samého konce, je určitě lepším dílem než ten minulý "skokan v čase", ale zase úplně vypouští skvělý třetí díl, což je škoda, tam byl Arnie ještě ve slušné formě... Ale zpět k filmu, zezačátku musím vyzdvihnout skvělý střih a zvuk, to jsem si opravdu užil, efekty a akce byli k poměru dnešní doby více než dostačující, ale na druhý díl z roku 1991, kde byli naprosto nadčasové efekty své doby, to nemá! A Arnie oplýval vtipem asi nejvíce ze všech jeho "Téček", Sára byla jistě oživením příběhu, ve kterém se radši nechci patlat, protože celá sága dělá příběhově takový guláš, který by neuvařil ani Zdenda Polrajchů, byť by se sebevíc snažil. :-). Celkově 78%.

plakát

Borg/McEnroe (2017) 

Film se mi líbil především zajímavým pojetím a úhlem pohledu, který oba hlavní hrdiny ukazuje v širokém spektru úseků jejich životů, osobních bojů, a vysoké ceny za úspěch, což je v tomto případě vlastně ztráta osobního svobodného života v klidu. Sverrir i Shia své role zahrály mistrně, a já jim je uvěřil, a proto jsem si film tak skvěle vychutnal. 85%.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Už jsem si pomalu zvykal na to, že krásné České pohádky, jsou dílem minulosti, která je nenávratně pryč. S manželkou a 6-ti letou dcerkou jsme se rozhodly strávit odpolední čas v Choceňském kině, o kterém vím, že je velice dobře ozvučené a sedadla má lepší než v Cinestaru. Ale zpět k pohádce, opravdu jsem od ní nic nečekal, mile překvapen jsem byl hned od začátku, pohádka má vtip, který zde silně dávkují tři sudičky v podání dvou "potrhlých" komiků a mimořádný herecký výkon v podání Jany Plodkové, který mě bavil až do konce pohádky, ten "záporák" se jí mimořádně vydařil. I ostatní role jsou zahrány dobře a dějová linie neztrácí napětí ani vtip. 80%

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

Skvělá vánoční pohádka s velkou výpravou, neokoukanými tvářemi a moc hezkou atmosférou Slovenské "dědiny". Vtipně podaný "skalní" skřítek i ježibaba atmosféru pohádky umocňují. Jen škoda, že závěr a celé rozuzlení je opravdu moc rychlé, pokud by konec trochu natáhly a hlavní hrdina to měl trochu těžší, bylo by to téměř na úrovni pohádek z let sedmdesátých, a osmdesátých, na kterých můžeme to pravé pohádkové napětí a opravdovost stále obdivovat... 75%.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Prvních deset minut jsem byl nadšený, výpravná pohádka to byla jen chvíli, poté už jen v interiérech, a příběh se rozplynul v písních a tancích, napětí tu ani nebylo, a tudíž hodnotím 38%.

plakát

Cesta bez návratu (2017) 

Nic jsem od filmu neočekával, nicméně jsem mile překvapen. Arnie zde hraje pozůstalého z leteckého neštěstí, které způsobí zmatek "velínu" letiště. Je mu nabídnuta kompenzace finančního odškodnění, kterou nepřijímá, požaduje omluvu, která se mu nedostane, a tak se vydává hledat domnělého viníka, kterého vinou prozrazení najde a ve vzplanutí emocí zabije. Film je podle skutečné události, a já jsem překvapen jeho podáním. Za mě 78%, ale nesouhlasím s hodnocením odpad a pod., zde, a tudíž musím výš. a to 5*, abych to vyrovnal, protože odpad to teda není!

plakát

Úžasňákovi 2 (2018) 

Důstojné pokračování úspěšné jedničky nám opět nabízí skvělou akci, spletitý příběh nám mimo jiné popisuje "multifunkční" schopnosti malého Jack-Jacka, pan úžasňák zde není tahounem filmu, ale jeho žena Helen dostává prostor, a je to skvělá akce. Animace opět pokročila, a je to vidět. Celkově 80%.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Film Smrtelné Stroje jsem si představoval trochu jinak, očekával jsem výborné efekty, hudbu, scenerie postapokalyptického světa, a tomu všemu korunou, měl být propracovaný příběh, to by byl ideál. Jenže ve filmu je až příliš viditelné, že se točilo ve studiu, a scenerie jsou digitálně za postavami, a je to opravdu nehezké, příběh sám o sobě postrádá hlavní dějovou rovinu, která by se někam posunovala a je to vlastně takový guláš, který končí u zdi... Herecké výkony třech hlavních hrdinů nejsou špatné, ale jsem zvyklý předně od Weavinga na opravdu mistrovské herecké umění, zde se nekoná. I když jsem se na film opravdu moc těšil, tak moje hodnocení je negativní, od doby Zběsilé Jízdy čekám na další povedený post-apo. "kousek" , musím čekat dál... 50%, a to přidávám za dobrý zvuk.