Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (24)

plakát

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál) 

Poměrně dobrý a vtipný sitcom. Sympatické postavy a dobrý humor dělají s tohohle seriálu oddychovou zábavu, když v televizi nic neběží. Pokaždé když musím sedět dopoledne v pracovní den doma, tak je tenhle seriál na Nova Cinema dobrou volbou jak utratit čas. Dalším plusem je příjemná basová kytara hrající v seriálu po každé scénce. Petr Rychlý jako Jerry Seinfeld je nezapomenutelný:D Prostě skvělý seriál o ničem, kterým se dá zabít čas (už kvůli postavě Kramera:D)

plakát

Papežem proti své vůli (1991) 

Na tenhle film jsem náhodou narazil v televizi. Britská komedie s Robbiem Coltranem a Herbertem Lomem o omylem zvoleném papeži vypadá na první pohled jako kvalitní zábava. Zdání ale občas klame. Po poměrně zábavném začátku padá kvalita filmu dolů a dolů až v závěru narazí na samé dno cukrkandlovou scénou, kdy v nemocnici zemře jedna poměrně zbytečná a nudná postava. Začátek je ovšem díky scénám jako je zasedání ve Vatikáně nebo představování paláce poměrně zabavný. Potěší i Herbert Lom coby vyšinutý mafiánský boss. Kdyby i zbytek filmu byl takový jako začátek, šlo by hodnocení rapidně nahoru. Stačilo by jen celou dějovou linii s Beverly D´Angelo odstranit, poupravit konec a je tu 4 hvězdičkový film. Ale díky ohromnému množství chyb a sladké vycpávce, film nenaštve ale ani nezaujme. Prostě slabší komedie na sobotní odpoledne, kdy nemáte nic dělat nebo jste líní přepnout kanál. Pro mě za 50%.

plakát

Fotři jsou lotři (2010) 

Do třetice všeho dobrého tu máme třetí díl komedie o zdravotní sestře Benu Stillerovi a jeho tchánu-květináři-agentovi-věčně paranoidnímu Robetru De Nirovi! Když jsem poprvé před mnoha lety viděl Fotr je lotr! válel jsem se ještě další dva dny smíchy. I druhý díl Jeho fotr, to je lotr! mě rozesmál a potěšil účastní Dustina Hoffmana. A třetí díl...byl i přes pár hluchých míst prostě skvělá komedie. Robert De Niro opět ukázal svůj komediální talent a nová postava Jessicy Alba je sice chvílemi otravná, ale někdy celý film oživuje. Dost je vidět že postava Dustina Hoffmana byla přidána až na poslední chvíli, ale i přesto patří k tomu nejlepšímu co se ve filmu objevuje. Některé scény byly samozřejmě horší (anální humor na začátku), ale ty jsou hned přehlušeny lepšími a vtipnějšími scénami např.: Kevinova žádost o ruku před sovětskou budovou, srovnání Tesly a Priusu :D Celému film vévodí neustálé parodování Kmotra - počínaje Godfockerem a konče jménem postavy Jessicy Alba - Andy Garcia. Na závěr jeden výrok Jacka Byrnese: "Poslouchej ty smrade, Já dával štěnice Ho Či Minovy do prádla, když ty si ještě tahal kačera!" (při zjištění že už nemůže používat služeb CIA)

plakát

Rodinná dovolená a jiná neštěstí (2006) 

ač mám Robina Williamse rád tak jsem tenhle "MEGAFILM" - jak tvrdila Nova, prostě nedokoukal. Nuda střídá moralizaci, moralizace střídá trapnost, trapnost střídá rádoby "ponaučení"... Film se až trapně pokouší následovat klasické dovolenkové komedie s Chevy Chasem což se mu samozřejmě nedaří. Film nepomáhá ani ultra cenzura - člověk co ho právě zalilo 50 litru hoven určitě neřekne: Jsem celý od fekálii :D 1 hvězda za úsměv při některých subkomediálních částech, za sexy Joanna 'JoJo' Levesque a Kristin Chenoweth, a za to že mám Robina Williamse rád - ale ani to tenhle film u mně nezvedne nad 30%.

plakát

Sám doma 4 (2002) (TV film) odpad!

to není rodinná komedie, to je spíš horor! Sledovat tohle by nevydržel sledovat ani Vetřelec s Predátorem a Terminátorem...jednoduše odporná hnusná sladká hovadina s happyendem kdy na konci začne z ničeho nic sněžit za zvuků vět typu: Ach kevine ty si to přežil :D Culkin se musí obracet v hrobě a to tam ani není!

plakát

Sám doma 3 (1997) 

kdyby tohle byl první díl a ty dva původní s Macaulay Culkinem neexistovali tak by to byl docela koukatelnej film, ale jelikož je to třetí díl který nemá s těmi původními nic krom názvu a řekněme kostry zápletky společného, tak je to naprosto nudná a otravná hovadina s nesympatickým harantem... 1* je tu protože z některých "vtipů" se na mé tváři objevoval...ani ne úsměv spíš "záškuby" P.S. odkdy stačí vložit (bez jakéhokoliv zapojení) čip do RC auta a ono začne lítat? Takže když dám čip z auta do lednice tak ona začne místo chlazení jezdit? Hustý! :D

plakát

Astronaut (2006) odpad!

I přesto že mám rád filmy o letech do vesmíru, i přesto že mám rád Bruce Willise, jsem tenhle film prostě nedokoukal. Už kvůli naprosté absenci jakýchkoliv fyzikálních zákonů a racionálního chování. Film začíná děsně "zajímavou" scénou: Rodina začne s tátou ve skafandru (který by se měl normálně potit jako prase) hrát u snídaně hru co si vezmu na Měsíc. Už tady jsem měl chuť film vypnout. Neposlech jsem rozum a koukal dál. Charles Farmer alias Karel Sedlák si objedná raketové palivo přes internet...to je přeci normální objednat si 50 tun vysoce hořlavého raketového paliva třeba přes ebay (to aby si každý pomatenec co je naštvanej na celej svět mohl na zahradě postavit hlavici). Rodina nemá ani na toaletní papír a táta neboli Pan Arogance dál staví v kůlně svojí "raketu" a to i přesto že mu NASA (v čele s Brucem Willisem) nabídne let do vesmíru v raketoplánu (samozřejmě s obrovským platem). Od scény s Brucem jsem film přetáčel abych přeskočil nudné scény, tzv. skoro celý film. Táta frajer to odmítne...bla bla...rodina mu konečně zmenší ego...bla bla...rodina nemá zase peníze...bla bla...nakonec odstartuje a potvrdí starý známý fakt že kůlna plná dřeva a sena prostě nezačne hořet i když v ní startuje raketa...ach Charlesi ty si to přežil...bla bla...klasický cukrkandlový happyend. Prostě hnusná sladká americká slátanina o ničem aneb jak se vidlák nespokojí s rachejtlema na Silvestra. P.S. Hodnocení by zvýšil maximálně alternativní konec kde by při návratu uhořel :D

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

jeden z nejlepších pořadů BBC a nejlepší pořad o autech vůbec! Někdy se až divím co jsou v Top Gearu schopní všechno vymyslet - křeslo s V8, mixér s V8, dveře u Lancie s plechovek, jízda Vietnamem na motorce, Nissan v kanálu La Manche, jízda Alabamou s nápisem Hillary Clinton for President :D, závod Ford, Pes, Moskvič a Lada (hádejte kdo prohrál), stavba raketoplánu z Reliantu Robin a Cheap Car Challenge - každý moderátor dostane malou částku (např. 2000 liber) a za ní si má koupit určitě auto se kterým udělá několik testů atd... Bezkonkurenčně nejlepší epizody jsou speciály - a hlavně na nich je vidět monstrózní rozpočet od BBC :D Pro fanoušky aut (jako třeba já) je sledovaní Top Gearu povinnost!

plakát

Star Trek IV: Cesta domů (1986) 

spolu se Star Trekem XI nejspíš nejlepší Star Trek všech dob! Úsměvný důvod pro cestování časem přesune Enterprise do roku 1986, kde všichni vypadají jako parta exotů. V tu chvíli se sci-fi film mění na komedii: Uhura a rus Čechov hledající "nukleárny ľodě" a následné výslech (Je to Rusák. Jasně že je to Rusák :D), Spock s Kirkem snažící se chodit a mluvit jako v 80. letech (vole :D), Scotty snažící se ovládat počítač mluvením do myše (Halo, počítači) a McCoy, podle kterého je současná medicína na úrovni středověku. Kvalita tohodle filmu spočívá v tom že je to víc komedie než sci-fi. Závěr s únosem v nemocnici byl taky dokonalý: "Ten doktor mi dal prášek a mám ledvinu :D". Prostě vtipná komedie o cestování časem. Pro mě za 90%.

plakát

Star Trek: Film (1979) 

první Star Trek film se dá popsat dvěma slovy: zdlouhavý a nudný. Např.: počáteční scéna příletu kapitána Kirka na Enterprise...co to proboha bylo? 5 minutové koukání jak papundeklová trubka krouží kolem kusu plastu. Pak docela zajímavá (až děsivá) scéna s poruchou teleportace. Ale od startu Enterprise až po setkání s mračnem se tam téměř nic nestalo. Kecání, porucha motoru, kecání, warp, kecání, smrt, kecání, exploze...a v tomto duchu se nese (bohužel) i zbytek filmu. Při některých scénách jsem si začal samou nudou kontrolovat emaily. Co ale musím pochválit byl námět a obstojný herecký výkon L. Nimoye. Konec zajímavý a poměrné neočekávaný. Pozdější Star Trek IV je mnohem lepší.