Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (3 184)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Udûn (2022) (epizoda) 

Mám dojem, že vesničané, ani skřeti nikdy nedojdou. Jelikož i když jich zbývá trochu, tak se vždycky rozmnoží, abych ji následně mohlo být víc. A toto je to nebezpečí, o které hrozilo jižním krajům? Trochu mi to nesedí, ale bitva se mi celkově líbila. Jen jsem zvědavý, jestli mi dovedou tvůrci dát odpovědi na moje otázky v posledních dvou dílech. Aneb, co to mělo znamenat.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Velká vlna (2022) (epizoda) 

Bohužel celý příběh dílu byl lehce kýčovitý a odhadnutelný. Škoda, už jsem si začínal zvykat na úroveň seriálu, kde se pro začínají objevovat zajímavý herci.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Adar (2022) (epizoda) 

Za mě tato epizoda byla dobrá. Až tu část s chluponohy, ty jsou vždycky zvláštní. A stále váhám, kolik je toho fikce, ale s dějem jsem zatím spokojen, všechno do sebe zatím zapadá, v porovnání s jinými seriály je to tak vnitřně konzistentní.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Na moři (2022) (epizoda) 

Docela tomu začínám přicházet na chuť, byť jsou tam za mě zvláštní místa. Ale alespoň to má vnitřní logiku, doposavad.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) 

Asi širší hodnocení seriálu nechám, až shlédnu celou sérii, protože toto byla první epizoda. Ale leccos mi nedává smysl ani v příběhu samotném. Přijde mi, jako by tvůrci vymýšleli vlastní příběh a utíkali ze Středozemě. Ale nejsem znalec, tak se snad mýlím.

plakát

Kameny na pevnost (2014) 

Knihu jsem nečetl, ale film se mi líbil. Zpracování bych řekl dobré, ale příběh mi přišel místy naivní, možná až moc naivní. Nicméně zapojení skautů do odboje v Polsku bylo veliké, byť, co vím, tak polský skauting byl pojímaný výrazně jinak než ten český. Nevím, jestli bychom tak harcery mohli označit jako za demokratický odboj, ale na to se dnes ptá málokdo.

plakát

Životní styl první republiky - Volný čas (2022) (epizoda) 

Volný čas jako jeden z fenoménů první republiky byl zpracován dobře. Jen je škoda, že se tu neobjevily kořeny, které sahají hluboce do 19. století a stačil by na ně minutový exkurz.

plakát

Podzemní Čechy (2002) (seriál) 

Celkový nápad se mi líbil, jen byla různá kvalita dílů obou řad, ať už výběrem tématu nebo jejich zpracováním. Rozhodně šlo ale o přínosný počin, na který se dobře koukalo. Jen kdyby Cílek nebyl místy jak uspavač hadů...

plakát

Podzemní Čechy 2 (2009) (seriál) 

Druhá řada byla tematicky zpracována lépe než ta první, rozhodně byly jednotlivé díly lépe uchopeny.