Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (533)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Z poloviny věrná kopie animovaného originálu. Proč?

plakát

Lichožrouti (2016) 

Nechápu. V dnešní době je v ČR i SR nespočet šikovných a nadaných kreslířů, tak proč se snažíme dohnat svět počítačem, na který nemáme peníze? Takovou animaci vidím na Déčku v těch nejhloupějších animáčích pro nejmenší. A taky nechápu, proč se příběh musí šroubovat na mafiánské téma. Jakoby tvůrci chtěli mafiánský film, ale protože nedokázali vymyslet kloudnou zápletku, vrazili do pohádky jako válku gangů. Tak zklamaný jsem byl naposledy u české "Doby ledové" Kozího příběhu. Knížku si určitě číst nebudu. Odpad nedám jen z důvodu závanu vlastenectví.

plakát

Příchozí (2016) 

HA! V první chvíli jsem hned nastřelil za 5. Taky jsem skočil na lep a po vzoru Verbalem milovaných erudovaných kritiků se nechal unést vizuálem a atmosférou. Ale všechno je trochu jinak! A teď budu SPOILEROVAT, tak bacha! 90% filmu je absolutní, čistá, téměř dokonalá práce, kdy jsem napjatě čekal, jak to může skončit! Celý film se totiž nese v poselství, že spolu lidi, jeden s druhým, ale i celé generace a civilizace neumějí komunikovat. Oni totiž nepřemýšlí, jen slepě poslouchají a okamžitě vyvozují důsledky - nejdřív střílet, potom se ptát. To si pak obyčejný člověk lehko zamění "válku" v sanskrtu za "spor" a ne za "počet krav za barákem". Pak je jednoduché pokládat dnes tak oblíbené Alláhu Akbar za "všechny vás tu zabiju a zotročím". A co potom teprve s chobotnicema z vesmíru, které mluví v kruzích - to se pak lehko prohodí "dar" za "zbraň". Naštěstí tu máme statečné Američany (čti Američanku), která rychle zabrání známému klišé s "atomovkou na ně" a v tu chvíli zlomí celý film a zničí pointu, na kterou jsem čekal a místo ni postaví tu ohranou, co chcete všichni vidět. Pak už tady nemáme hollywoodskou perlu o jazykových bariérách s vyšším poselstvím co nám má co říct, ale komorní rodinné drama, které vžene slzu do oka nejedné ženě... a muži. Uf to byl zlom! To je pak taková ta chvíle, kdy jste najednou rádi za trochu toho Emmericha - no snad ve druhým dílu. Teď můžeme čekat na nějakou tu erudovanou kritiku o tom, jak posledních deset minut zničí celý film a nějakého dobrého tatéra, co nám ten "dar" hodí na rameno, protože to je nakonec to jediný, za co dám palec nahoru. Kérka by to byla skvělá, ale film vyjde na prázdno podobně jako Interstellar.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

četl jsem knihu a film mě vzal víc. Atmosférou, spádem i pár scénama ne úplně vhodnými pro děti. Teda aspoň do chvíle, než si retardi uvědomí svoji sílu, pak už je to jen x krát viděný kýč bez nápadu a logiky, kdy všichni bojují o vteřiny a majî na vše spousta času. Nevím, jestli unesu další díl, když to oproti knize SKONČILO a Burton tak snadno spadne do pohádkové nálady, která mu už pár let ničí kariéru. *** viděno po druhé a o hvězdu snižuji hodnocení. Ten špatný střih nehodný Burtonova formátu, kdy mají všichni na všechno dost času a to i v těch nejvypjatějších chvílích je vidět už od začátku. Jako by do natáčení fušoval Ed Burton Wood.

plakát

Janghwa, hongryeon (2003) 

Jednou jsem jedl karbanátek. Po pár soustech jsem se zakuckal a nechápu jak, kousek mi uvízl v nose. Dlouhé dny jsem se šťoural, smrkal, tahal hlen až z paty... až najednou po dvou týdnech se něco uvolnilo a já zjistil, že je to kousek zelí, které jsem přes půl roku neměl. A protože tenhle zážitek je pro mě daleko lepší, napínavější a s lepší pointou než tenhle film, tak je vám snad jasné co si o tom myslím. Opravdu nechápu, proč je tenhle snímek mezi nejlepšími asijskými horory. Buď jsem moc jednoduchý, abych taková velkolepá díla pochopil a uznal, nebo jsou všichni kolem blbci.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Takový slabší průměr, který sází na čím dál větší oblíbenost gore béček. Mě to osobně nevadí, střeva lezoucí z obrazovky mám rád, ale tady byl scénář místy tak blbej a zápletky tak jednoduchý, že to bylo moc i na mě... 1.série ** - po luxusním prvním díle nám servírují rychle stydnoucí porci mozků a střev a samotný závěr byl už jen výsměch (nebo lenost) tvůrců bez atmosféry. 2.Série *** - třetí hvězdu zachraňuje větší porce krve a střev, než byla v 1. sérii. Dobře že tak, protože to jediné seriál nabízí. I tak ale v závěru seriál stagnuje a ta porce všeho co nám servírovali ze začátku rychle stydne a mizí v propadlišti pekelného zapomnění.

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

Budu vám vyprávět ze začátku strašidelnou pohádku o jedný bláznivý mrtvý holce, která ráda ubližovala lidem. Protože se strašně styděla, jak byla šeredná, ubližovala jim pouze ve tmě. Naštěstí hlavní neherci s prkenným školáčkem v čele jsou dostatečně chytří, aby si vzali dvě nejslabší baterky na světě, dobili si mobilní telefon a rozhodli se té paranormální hnidopyšce ukázat, zač je toho Energizer... takže je tu další tuctovka, na kterou se musíte dívat absolutně sami a absolutně po tmě, protože jinak budete šílení psát po zdech vlastní krví či výkaly (vyber si), jak něco takového i při tak malém rozpočtu, vydělalo takový prachy. Druhý díl honby za světlem předpokládám příští rok.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Po Hořícím keři další zářez do kvalitních seriálů. Překvapivě Pustina čistě česká bez tvůrčí pomoci zahraničí a tak Česká republika dokazuje, že na to má. A to v dost vážné rovině. Pustina totiž není klasický "západní" seriál. Svým temným artovým vzezřením se blíží spíš k severským počinům a tak stejně jako ony má co říct. Pro mě jen byli první čtyři díly artové možná až příliš a tak můj vztah k seriálu začal velice vlažně. Naštěstí se jedné z hlavních postav ujal absolutně bravurně Dušek. Opravdu bych do něj neřekl, že je schopen bezpečně vést tak vážnou roli. A je to právě on, kdo mě u seriálu nakonec udržel. Ještě bych mohl vytknout zbrklost tvůrců v posledním dílu, který byl oproti minulým takový nějaký nevyrovnaný a chybělo mi i rozuzlení osudů některých postav, které svým zmizením ze scénáře v závěrečných epizodách zbytečně zjednodušili jinak pěkně zamotaný děj, ale co... Takovému seriálu nějakou tu mouchu odpustíme a budeme doufat, že se jejich řady rozšíří, protože na to evidentně, když se snažíme, máme.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Druhý vysokorozpočtový zářez do DC univerza a zase tupým nožem. Bratři Warnerové se z debaklu Batman vs. Superman teda moc nepoučili. Jednoduchá zápletka, triky jak z televizního seriálu, oči rvoucí chyby v logice jednotlivých postav, masky jak ze starých Herculesů Kevina Sorba a suma sumárum pouze dva herci u nichž by se dalo mluvit o nějakém výkonu. Margot byla úžasná, postavu jsem ji věřil a nebýt ni, tak to jde celé do odpadu. Fakt to utáhla celý a nebylo ani třeba rvát pořád do záběru její fantastický pozadí, i když ho tam bylo celkem poskrovnu. A pak Jared Leto, který nám ukázal zase trochu šílenější Jokera. S Ledgerem bych to nesrovnával, protože tohle je úplně jiná liga, úplně jiná hra a úplně jiný film. Ledgerův Joker mě svojí uvěřitelností děsil a vzrušoval zároveň, ten Letův mě popcornově bavil, i když na jeho zjev jsem si musel chvíli zvykat (přestože jsem ho znal z plagátů a trailerů) a v celém filmu byl nakonec 30minut. Buď by si měl pán režisér u studia začít trochu dupat a nebo by se měl vrátit ke svým dramatům a thrillerům. Jako komiks asi možná jo, ale jako film určitě ne. A jestli to takhle půjde dál, tak si na kloudného soka Marvelu ještě hodně dlouho počkáme.