Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (9)

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

V první scéně s Adolfem Hitlerem (Martin Wuttke) je možné za jeho zády vidět mapu Evropy se všemi státy, které byly dobyty. Jsou označeny červeně, stejně jako Švýcarsko. To ale zůstalo po celou dobu války neutrální a mimo zájem nacistického Německa (vrcholní pohlaváři tu měli svá konta).

Titanic

Titanic (1912)

Ve filmu je možné vidět kapitána s důstojníkem jak sledují dalekohledy moře. Dalekohledy byly ale bohužel zamčeny ve skřínce a posádka neměla klíče. To byl jeden z vlivných faktorů na nevčasné zpozorování ledovce a následné potopení lodi.

Nitro Circus

Nitro Circus (2012)

Většina kaskadérských kousků, které jsou ve filmu předváděny, se musela točit v Panamě, protože v USA bylo jejich provedení bez jištění zakázáno.

Našrot

Našrot (2013)

Scenáristi a režiséři Jon Lucas a Scott Moore se nechali inspirovat filmem Projekt X (2012), který měl u diváků velký úspěch, a rozhodli se natočit podobný film.

American Horror Story - Murder House

American Horror Story - Murder House (2011) (série)

Druhá řada seriálu přilákala v USA k obrazovkám v průměru 5,2 milionů diváků, čímž se sledovanost od první řady zvýšila o 19 %.

Život Briana

Život Briana (1979)

Jako císař Římského impéria vystupuje ve filmu Gaius Julius Caesar. Snímek je však situován do období, kdy byl tento vládce Říma už 44 let po smrti.

Cesta do pravěku

Cesta do pravěku (1955)

Tvorové, kteří se ve filmu v období čtvrtohor objevují, jsou mamuti a srstnatý nosorožec. Ve třetihorách jsou to untatherium a phorusrhacos. Ve druhohorách pak edmontosaurus, pteranodon, apatosaurus, stegosaurus, struthiomimus, styracosaurus a ceratosaurus. V období prvohor se objevili meganeura, krytolebci a trilobiti.

Cesta do pravěku

Cesta do pravěku (1955)

Film byl ve své době oceňován za vysokou vzdělávací hodnotu a vědeckou korektnost.

Reklama