Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (910)

plakát

Sousedská hlídka (2012) 

Hloupé od začátku do konce, hodně moc trapné, bez ducha a dobrého scénáře. Monstrózní přešlap, pokud člověk bere v potaz rozpočet 68 milionů dolarů. Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill a Richard Ayoade jeden větší blbec než druhý....

plakát

Útěk ze Sibiře (2010) 

Silných příběhů není nikdy dost. Mráz, hlad, vedra, žízeň, pochod, pochod a pochod. 6500 km dlouhá cesta. Je to poutavý, obsahově silný námět o tom, co člověk vůbec dokáže a díky té skutečnoti, je to o to více neuvěřitelné.Takže tedy, herecké výkony byly bez debat vynikající a hlavně obdivuhodné, za což taky vděčíme kostymérům a maskérům a vůbec všem, co se starali o autentičnost.

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Nádherné dobrodružství o obrovské vůli přežít. Mooc příjemný film, takový pohodový s úžasně propracovanými počítačovými efekty. Prvky přírody jsou u mého hodnocení další plusové body. Vizuálně skvěle zpracované. Napjatě jsem sledoval vztah mezi Pí a tygrem a boj mezi nimi o své teritorium. Na konci filmu trošku smutný moment, kdy tygr odešel bez rozloučení. Hudba se k filmu hodila. Film mě mile překvapil.

plakát

Casino (1995) 

Genialita od samého začátku, pro mě osobně hlavně co se týká režie. Příběh nás zatahuje do casin a jejich napojení na mafii. Nádherně rozebraný mafiánský doupě od počátku až po jeho pád. Scorsese opět dokazuje, že je výborný režisér a vypravěč a že pod jeho zlatými ručkami podávají herci obvykle své nejlepší výkony. Snímek je okořeněn notnou dávkou brutality, která jen dotváří reálné vyznění celého příběhu. DeNiro jako vždy perfektní, Joe Pesci je tu za prcka, na kterého bych se bál i křivě podívat a Sharon Stoneové jako zlatokopky a feťačka byla skvělá.

plakát

Hrdina Max (2015) 

Vzpomínka na padlé syny a příběh o hrdinném psovi. Pro lidi s láskou pro hafany je to koukatelný. Jelikož jsem věrný pejskař, hodnotím o hvězdičku víc a pohled do psích očí mě vždycky dostane. Nebylo to zas tak zlý na rodinnou zábavu, ale tři hvězdy hlavně za toho nádhernýho psa. Naštěstí herci a pes jsou roztomilí a tak lehký nadprůměr sedí...

plakát

Den patriotů (2016) 

Po trošku nudným začátku, kdy můžeme sledovat bezproblémový a zamilovaný americký rodinky..... Film inspirující se tragédií v Bostonu. Pak už následuje chaos, napětí, pátrání a chycení teroristů. Zdá se že spolupráce Berga s Wahlbergem přináší růže a oběma pánům to evidentně sedí. Bál jsem se toho jak je film moc dlouhý ale nakonec to ani nevadí, střídání reálných a filmových záběru bylo velmi povedené, příběh a lapeni atentátníku strhující i když při přestřelce policajti dostávali co proto, a nakonec byli tak zmateni že šli proti sobě. Trochu mi tam vadily ty klišé, ale celkově to bylo napínavě natočené. Ve výsledku je to film, který určitě stojí za zhlédnutí.

plakát

Nabít a zabít (2006) 

Mě se to moc líbilo. Gangsterky mám rád, ale jsem hodně vybíravý, takže ne každá u mě uspěje. Jenže v Lucky Number Slevin se sešlo tolik známých lidí (Hartnett, Liu, Freeman i Kingsley válí a v popředí největší hrdina Willis, jehož charisma opět srší do všech stran) a zápletka byla fakt dokonalá, že jsem si to nemohl nechat ujít. Příběh šlape jako hodinky a jeho rozřešení a pointa je parádní. Skvěle obsazené, vtipné, brutální, zábavné, nápadité. Nevím, co přesně se tady některým tolik nelíbilo, ale já na tomto díle rozhodně chyby hledat nebudu. Bylo to správně zapletený až do konce.

plakát

Očista: Volební rok (2016) 

I třetí (a asi zřejmě poslední, i když nikdy neříkej nikdy) Očista u mě zabodovala. Konec se tvářil otevřeně, čtvrtý díl bych uvítal. Třetí díl se drží zajetých kolejí dvojky. Celej film je vlastně o záchraně krásné senátorky, která chce celou srandu okolo očisty ukončit. Senátorka + výborný Frank Grillo vs. kupa vraždících magorů. Akce je dobrá, postavy fajn a děj má spád. Do toho znovu skvělý příběh dělá z tohoto dílu skvělou podívanou. Takže slušná spokojenost. Chybyčky tu přeci jen také nějaké jsou, takže za dokonalý film tohle rozhodně nepovažuji.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Ani další příběh ze světa Star Treku nezklamal. Pohodová akční scifárna, která baví od začátku do konce, nenáročná a vizuálně pěkná jízda Kirka a jeho party. Na první zkouknutí to skvěle funguje, nevím jak na případné další. Jen ten záporák byl nějakej divnej... Ztrátu tempa v polovině a slabší finále. Hudba pořád stejně dobrá. :) Nakonec nejsem zklamán, pokračování povedené, i když už nebylo úplně pod palcem J.J.Abramse. Nenudil jsem se a jako akční scifárna na odreagování to je dobré.

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Maximální spokojenost, kterou jsem v tomhle žánru mohl dostat. Black Mass je i tak poctivou gangsterkou, která spolehlivě nabídne vše co divák od podobného snímku očekává. Atmosféra opravdu dokáže vtáhnout do děje a Johny Depp, jakkoli se dá spekulovat o příčetnosti maskérů, je dokonale slizkým a děsivým čistokrevným zloduchem. Johny Depp v hlavní roli, "potrhlé" osoby, Jamese Bulgera. Chlapíka, který v 80 letech ukazoval na jihu Bostonu, svou krutou a nelítostnou tvář. Zastínil tím svitem brilantní obsazení tohoto filmu, zejména Joela Edgertona či Benedicta Cumberbatche. Musím pochválit za konec, člověku všechny jeho otázky na konci vysvětlí a on může jít spokojeně domů.