Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (910)

plakát

Neuvěřitelná cesta (1993) 

Taková typická rodinná podívaná na odreagování. Mluvící zvířata a jejich příběh je poměrně zajímavý a děj zasazený do divočiny, kde domácí zvířata nejsou zrovna doma, se mi líbí a působí velmi napínavě i mile. Nespočítám, kolikrát jsem Neuvěřitelnou cestu v mládí viděl, ale i dnes se na tohle dobrodružství plné naděje, vůle a přátelství z pohledu těch nejvěrnějších rád podívám. Můj oblíbený zvířecí film z dětství :)

plakát

Bojiště Země: Sága roku 3000 (2000) odpad!

Vydržím opravdu hodně, ale TOHLE bylo na mě moc. Naprosto otřesná věc. Urážka žánru sci-fi jako takového. Stojí to za to vidět možná jen kůli snad nejhorší roli Travolty v jeho životě. Ten úplně nejhorší film všech dob to určitě není, ale to je tak jediné, co je na téhle zhovadilosti pozitivního. Naprostá příšernost s hloupými dialogy, strašným střihem. Žádný děj, nulové herecké výkony, zpomalovačky na úrovni mateřské školy. O logice radši vůbec nemluvím. Po 10 minutách se začnete nudit a nemůžete se dočkat konce.

plakát

Modrý blesk (1999) 

Překvapivě zábavná, pohodová a nenáročná záležitost. Ten nápad a celkové zpracování komedie je hodně povedený! Docela dobrá akční komedie s několika dobrými vtípky. Martin Lawrence je tady vyloženě parádní. Co říci na závěr, neurazí.

plakát

Špionáž (2013) 

Nudné, nereálné a zcela mimo můj svět. Dobří velcí známí herci, kteří hráli v konině vycucané z prstu. Zápletka je silně nedomyšlená. Protože scénář je takovej tuctovej, stejně jako režie, hlavní postava je silně bez charisma. Nulové napětí. Liam Hemsworth je typickej béčkovej herec. Harrison Ford je nejspíš za zenitem. Gary Oldman je málo šílenej. A Amber Heard moc pěkně se na ní kouká. Je to fakt kus...

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Přiznám se, že jsem knižní předlohu nečetl. Film měl úžasnej start, mělo to akci, spád, skvěle udělané efekty, super remix písniček, ale bohužel postupně jsem se začala nudit, konec byl zase velkolepý. Snímek je milostný příběh o večírkách, snílkovi a jednom naivním klukovi. Každopádně nejnovější filmová verze je jedna velká barevná digitální jízda se zajímavým hudebním doprovodem a celkově luxusní atmosférou. Velký Gatsby je zkrátka i zdlouhavý film. Vizuál filmu je povedený. Film vyniká výkonem herců. Už jen kvůli Leo DiCapriovi se mě to líbilo. Tahle role mu prostě sedla na výbornou. Tobey Maguire...Ten mi tam moc neseděl a navíc je mi nesympatický.

plakát

Táta lump (1993) 

Nudná komedie, v které se trapně řeší rodinné problémy, která ničím nezaujme a kterou zapomenete asi tak deset minut po jejím shlédnutí. Patrick Swayze v jedné ze svých lepších rolí. Jinak je to nudná záležitost bez špetky humoru, napětí a vůbec bez nápadu.

plakát

Samotář v Seattlu (1993) 

Průměrný romantický film. Netuším v čem je pro zdejší většinu tento film tak vyjímečný. Děj se rozjížděl trochu pomalu, ale na druhou stranu to je milý film. Co se týče hereckého obsazení, tak jsem byl spokojen. Příběh je sympatický, herci prožívají své role a jejich výkon se tím rapidně zvedá. A scéna, kdy snoubenci oznámí, že pálí za jiným a že se rozchází, načež on pokrčí rameny a popřeje jí štěstí mě pobavila nejvíc. Hold ve správném romantickém filmu je potřeba se co nejelegantněji zbavit otravných poloviček, tak aby hrdinka nebyla za mrchu.

plakát

Poslední akční hrdina (1993) 

Škoda, mohlo to být lepší. Tohle je taková zábava pro děti :-) Pokud měl tento snímek nějaký potenciál tak ho tvůrci utopili v přemrštěné stopáži. Schwarzeneggerovi postava dobře sedne, a stejně tak jsou výstižné časté parodické narážky během filmu. Drsné role mu sedí mnohem více.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Renč u mě definitivně skončil. Tak Lída Baarová je velice špatný film. Co tímhle "veledílem" chtěl básník říci, to opravdu netuším a už vůbec nechápu jak tohle nějaký producent mohl pustit do kin" Vypadá to lacině jako běžný, (pod)průměrný televizní film. Tohle stále 80 milionů? Scénář je nesmyslný, herci mizerní, jejich postavy sem jim vůbec nevěřil, hudba ta byla taky úplně mimo. Od nejhoršího hodnocení dělil tento počin akorát Hitler Pavla Kříže. Laciný béčkový film, u kterého se bojím napsat TV film, protože i to by mohla být urážka. Je mi opravdu líto diváků co TOHLE museli protrpět v kině!

plakát

Pasažéři (2016) 

Film nenudí a pěkně vypadá. Vedle podobně zaměřených filmů posledních let působí Pasažéři bohužel malinko nadprůměrně. Slušné, sci-fi, okořeněné dvojnásobným bojem o přežití. Velká romantika byla očekávána už po shlédnutí prvního traileru. Jennifer Lawrence, tak Chris Pratt jsou sympatičtí a dohromady tvoří poměrně originální dvojku. Michael Sheen byl vynikající. Vizuálně pěkné, humorem občas kvalitní, napínavé snad jen ve dvou okamžicích, celá zápletka a příběh originální. Proto je mé hodnocení takové, i přesto má film své nepopsatelné kouzlo.