Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Tento film i jeho hodnocení je pro mne sentimentální brak. Poprvé jsem ho viděla někdy v roce 96' mám to tušení a krátce na to jsem dostala mého výjimečného labradora, který se pochopitelně jmenoval Shadow. Moc ráda se k tomuto krásnému dětskému filmu vracím zejména proto, že mne Shadow o Vánocích opustil. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem tenhle film neviděla před dvaceti lety, asi bych ho milovala. Teď už se mi to samozřejmě hůř hodnotí, dospělýma očima už tyhle věci nikdy nemají takové kouzlo. Neuvěřitelná cesta je ale výborným příkladem toho, že zatímco na začátku devadesátých let tkvěla síla filmu pro děti v jednoduchém příběhu a hlubší myšlence s lehce morálním ponaučením, v současnosti mi to přijde naopak - příběh nepochopí skoro ani máma s tátou a myšlenka se většinou někde ztratí. Za to, že v tomhle filmu krásná myšlenka je, za pohledy psích očí, které se mi nikdy neomrzí a za to, že mě tenhle film donutil si několikrát osušit oči moje (skoro jsem se styděla:-)) dávám silné tři hvězdičky. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

“Cats Rule, Dogs Drool” rozhodně zní lépe než “Kočky jsou páni a psi jsou kmáni”. Jinak jedna z nejroztomilejších hraných věcí, které od Disneyho přišly. A dokáže naplnit moji slabost pro reálná mluvící zvířata bez toho, aby to režie pohnojila jako celek. A ta zvířata tu trápená nebyla, což se dá dokázat např. tím, jak kočku Sassy “unáší” proud. I když mám radši druhý díl. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jako mála jsem strašně těžce nesla, když kočku unesla voda. Bylo to moje druhý nejhorší trauma po Vinnettouově smrti. Pak jsem to po pár letech viděla znovu a zážitek byl mnohem příjemnější. Je to takový milý dobrodružství pro celou rodinu o třech zvířatech do překonávaj překážky aby se dostali ke svojí rodině. Vysoký nadprůměr srovná-li se s jakýmkoliv rodinným filmem, kde v hlavní roli vystupuje pes, co za a) hraje basket/volejbal/piškvorky, b) je inteligentnější než člověk, c) je tajnej agent. Dokonce i dabing (Langmajer, Vladimír Fišer) se celkem povedl. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Působivý příběh o 3 zvířatech, které podniknou cestu krásnou přírodou...Moudrý pes Shaddow, kočka Sessy a ztřeštěný Chance, dojemný konec...Dobré je i pokračování - Návrat domů, kdy jsou 3 hrdinové ve velkoměstě a seznamují se s místním psím gangem (vůdce Rayle), a půvabnou fenou Derrilou, která zaujme hlavně Chanceho. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Rodina, která vlastní trio hlavních zvířecích protagonistů se jmenuje Burnfordovi. Toto příjmení nebylo vybráno náhodou. Autor původní knihy z níž vychází Neuvěřitelná cesta se jmenoval Sheila Burnford. (Nach)
  • Širokoúhlá verze tohoto flmu není k dostání na DVD, sehnat se dá jedině na iTunes. (HappySmile)
  • V rámci příprav na film byly tři ústřední zvířecí herci svými charaktery již sedm týdnů před natáčením. (Nach)

Reklama

Reklama