Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Zodd 

všechny recenze uživatele

“Cats Rule, Dogs Drool” rozhodně zní lépe než “Kočky jsou páni a psi jsou kmáni”. Jinak jedna z nejroztomilejších hraných věcí, které od Disneyho přišly. A dokáže naplnit moji slabost pro reálná mluvící zvířata bez toho, aby to režie pohnojila jako celek. A ta zvířata tu trápená nebyla, což se dá dokázat např. tím, jak kočku Sassy “unáší” proud. I když mám radši druhý díl. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Hmm, tohle se skutečně nepovedlo. Někomu přijde roztomilé pozorovat doma na gauči 3 domácí mazlíčky, které se snaží vtipně namluvit 3 herci. Za prvé komentáře nebyly vůbec vtipné, spíše nudnější. Přitom nápadů a příležitostí zde měli hned několik. Také příběh byl fádní a triviální. Film nudně utekl a díky krátké stopáži a alespoň mírně zajímavému konci to bylo trošinku snesitelnější. Za mě nemohu vůbec doporučit. ()

Reklama

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velký dojemný kýčovitý slaďák o zvířátkách. Já jsem si to pustila abych zjistila o čem tento film vlastně je a zároveň abych se naladila na vlnu dětství. Což se vyplnilo a pokračování už vidět asi nepotřebuji. Každopádně, kdo je vážný a hodil by ten film do odpadu, tak radši ať se podívá na nějáké drama a na toto se nedívá. 😉 ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček! Jako velký milovník psů ani nemůžu jinak. A v hlavní roli zlatý retrívr? To už jsem tuplem nemohl hodnotit horší známkou. Slabý scénář, slabí herci? No a co! Shadow společně s nezapomenutelnou hudbou musí v závěru filmu rozplakat snad každého. Jinak palec nahoru za český dabing zvířat, ten je skvělý. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Naprosto boží film a srdcovka. Rodinný film na té nejvyšší úrovni, skvělá podívaná na odreagování. Mluvící zvířata a jejich příběh je zajímavý a děj zasazený do divočiny, kde domácí zvířata nejsou zrovna doma, se líbí a působí velmi napínavě i mile. Žádný jiný film mě snad nedokáže tolikrát dojmout. (První a druhá fotka tady v galerii jsou z druhého dílu.) 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Širokoúhlá verze tohoto flmu není k dostání na DVD, sehnat se dá jedině na iTunes. (HappySmile)
  • V reálném životě byli Shadow, Chance a Sassy známi pod jmény: Ben, Rattler a Tikki. (Nach)
  • V rámci příprav na film byly tři ústřední zvířecí herci svými charaktery již sedm týdnů před natáčením. (Nach)

Reklama

Reklama