Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (910)

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) 

Čtyřlístek byl svého času výjimečný český comics, jehož invencí nabité příběhy se četly jedním dechem. Naprosto zbytečně natahovaný příběh, který je sám o sobě nepovedený a nudný. Jsem z příběhu zklamaný. Naprostá blbost která mi nic nedala. Pro děti určitě velmi zábavné.

plakát

Mstitelé (1998) 

Tragicky nevydařený pokus o trochu jinou akční.. komedii. Jeden z filmů, kde mi absolutně uniká nejen zápletka ale naprosto všechno. Kromě akčních scén film absolutně nestojí ani za zlámanou grešli, tak neuvěřitelnost stupiditu snad ani nešlo natočit.

plakát

Vesničko má středisková (1985) 

Naprostá klasika českého filmu. Skvělý příběh, režie a obsazení, komedie plná skvělých momentů a hlášek kde se střídá jeden lepší herec než druhý. Neznám snad člověka, co by neznal aspoň jednu hlášku z filmu. Nominace na Oscara je absolutně na místě! Menzel vykouzlil neodolatelnou poetiku jedné malé vesničky a zároveň skvěle ukázal kontrast mezi ní a velkoměstem. Super

plakát

Shrek 2 (2004) 

Jednička byla první a dvojka je prostě druhá. I v kvalitě. Dvojka je ještě stále zábavná a přenesení děje k rodině Fiony nabídl celou řadu skvělých scén. Opět nechybí parodie na známé filmy a animace jen opět úžasná, stejně tak jako děj. Dabéři postaviček jsou opět výborní plus se k nim přidalo pár dalších v čele s úžasným Antoniem Banderasem alias Kocour v botách. Člověk se u toho baví, i když to vidí po několikáté.

plakát

Shrek (2001) 

Velice dobrá animovaná komedie pro děti a dospělé. Jednička je ze série zlobra Shreka opravdu nejlepší. Je to jediný díl, kde jsem se opravdu smál a neodtrhnul jsem oči od děje. Postavy jsou ale skvělé a baví mě pořád, i po několikerém zhlédnutí je první díl zábavný. Co mě zaujalo nejvíce je velmi dobře vypracovaný dabing ten opravdu nemá chybu.

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Asi nejslabší díl!! Rozhodně se nejedná o špatný film. Pro mě to v podstatě vůbec žádné zklamání nebylo. Snažil jsem se na to dívat očima desetiletých dětí, těm se to určitě bude líbit. Film, který snad vznikl jen kvůli dvěma scénám - závodu kluzáků a souboji s Darth Maulem. Vše ostatní je nudné, nezajímavé bláto. Vyzdvihnout však musím vynikající herecké obsazení. McGregor jako Obi-Wan Kenobi je nezapomenutelný, jeho mistr v podání Liama Neesona je rovněž skvělý. Natalie Portman je kočka, navíc umí i solidně hrát a dokonce mi nevadil ani ten klučina, který hrál malého Anakina. A Jar Jar Binks je skutečně postava, která ničí ten film. Jedna jediná postava, která filmové dílo naprosto degraduje.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Naprostá bomba, jsem nadšený. To byla panečku jízda. I když to má trochu pomalejší rozjezd, poslední třetina filmu to kompletně vynahrazuje. Tomuhle říkám opravdové Star Wars v plné síle. Režie, střih.... super herecky také skvělé, obával jsem se trochu Felicity, ale ta překvapila a Whittaker, byl úžasnej. Úžasnej Darth Vader... posledních pět minut, kde se do akce dostal Vader jsem už ani nedýchal. Takovou husinu jsem neměl hodně dlouho...všem milovníkům SW mohu jen doporučit. Přijemně nostalgická návaznost na epizodu IV. Z kina jsem odcházel s širokým úsměvem :)

plakát

Číslo 9 (2009) 

Celovečerní debut se režiséru Ackerovi rozhodně povedl. Výborný a tak trochu jiný animák. Film je zajímavý hlavně po výtvarné stránce. Mně se právě líbil tou temnou atmosférou, která pronikala zničeným světem. S velkolepou hudbou, skvěle propracovaným dějem, naprosto krásně vyrýsovanými postavami to dává dohromady skvělý filmový zážitek. Mohlo by to být delší.

plakát

Catwoman (2004) 

Mizerný je především scénář, ale ani režie nebo herecké obsazení nejsou o stupeň lepší. Halle Berry tu sice vypadá v tom kočičím oblečku velice sexy, ale hraje naprosto příšerně. Po vizuální stránce mě to také vůbec nechytlo. Finální bitva je jedna velká křeč. Na jeden z nejdražších snímků své doby oprávněný propadák. Opravdu mega shit.

plakát

Smrtonosná zbraň 3 (1992) 

Tento díl již nedosahuje kvalit jedničky a dvojky ale i tak slušné pokračování. Joe Pesci je skvělý jako v předešlém díle. Že se ve filmu objevila Rene Russo je podle mě jen dobře, protože přinesla do filmu spoustu nových prvků (hlavně její intimní seznamování s Riggsem stojí za to :-)). Gibson a Glover stále předvádějí co se od nich čeká, opět nechybí akce, humor, ale ani dramatické či vážné chvilky...... Tolik kultovních scén.