Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Harry Potter a Kámen mudrců

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

Jelikož jsem tento film viděl poprvé jako dítě tak mne uchvátil a stal se mím evergreenem. Ano po filmařské stránce to mohlo dopadnout mnohem lépe, ale nyní už to nezměníme tak si užívejme stylovou atmosféru Bradavic a to hlavní - Geniální hudbu Johna Williamse ...

Sám doma

Sám doma (1990)

Tak tohle byl film mého dětství. Sledoval jsem ho v televizi, měl ho na kazetě a později i na DVD a stále mě dokáže rozesmát ... snad jedna z nejlepších rodiných komedií.

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Když jsem se podíval do TV programu a uviděl tam Walk the line, dlouho jsem přemíšlel jestli ano nebo ne. A ted jsem rád že jsem mohl tento kousek zhlédnou. Výborná ústřední dvojce Phoenix + Witherspoon, legendární písničky v novém kabátě (walk the line, ring of fire) a celková atmosféra. Samozřejmě každému se styl líbit nemusí. Pro mne krásný filmový zážitek.

Quadrophenia

Quadrophenia (1979)

Jasná volba pro fanoušky The Who a pro každého kdo se chce něco dozvědět o subkultuře Mods. Obsahuje mnoho velmi silných obrazových i hudebních momentů (příjezd do Brightonu - Get out, stay out). Jimmi sám vystihl celý smysl filmu: “I don't wanna be the same as everybody else. That's why I'm a Mod, see? I mean, you gotta be somebody, ain't ya, or you might as well jump in the sea and drown.”

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)

Tak pánové, už toho mám dost! Co si vlastně myslíte? My jsme tady první cenová skupina! Ty první světová skupino! To by sas musel jináč chovať, jináč tady obracať čoveče. Jenom za tu chvilu co su tady, no co. Tam mává jak na prvního mája, chce zaplatit. Ani si ho nevšimneš čoveče. Toďkaj ubrůsky nevymění, špinavé, nechá, hotové no vyřízené. No. Sa tady plůží jak nějaká lemra čoveče. Ty skupino, jak před infarktem tady chodí. Ty si myslíš že já jsem nějaký hňup ty hňupe.

Občanský průkaz

Občanský průkaz (2010)

Pelíšky pro teenagery a sentimentální opus všech mániček a hippie. Podmanivá atmosféra sálá z každého záběru vyšperkovaného skvělými kulisami a kostýmy, a v kombinaci s ustřední písní od Dylana navazuje přátelský vztah s diváky. Osobně jsem po opuštění kina toužil natrhnout stránku patnáct, pěkně si sednout ke gramci ve svých nejlepších džínách a pustit si Stouny. Co vytknout, když jsem se po dlouhé době královsky bavil u české komedie, našel se nový Cabadaj a ani druhá, potažmo třetí projekce na zážitku vůbec neubraly? Možná jen přilišnou rámcovost děje ve snaze zachytit dlouhý časový úsek a z toho vyplývající "rozporcovanost." Ale tak minoritní vada na kráse nemůže nijak pohnout s hodnocením, tudíž plný počet bez velkého váhání.

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Upřímné, milé, zábavné a hodně lidí se v postavách najde. Tešil jsem se na nezvyklí příběh, který jsem dostal a když připočítám grandiózní soundtrack, osobitou expozici a sympaťáky v hlavních rolích, nemohu hodnotit méně, než 5*.