Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (318)

plakát

Srdcová sedma (1998) 

Hlavní hrdinka Helen jednoho dne přijde pozdě do práce, dostane výpověď a když jde domů, zavřou se jí dveře metra přímo před nosem. V tom se děj vrací o kus zpátky, do okamžiku, kdy Helen schází ze schodů k metru a tentokrát to metro stihne. A od tohoto okamžiku sledujeme dvě roviny a dva osudy hlavní hrdinky. V prvním příběhu, kdy Helen stihne nastoupit do metra, po příchodu domů přistihne svého přítele "in flagranti" s jeho milenkou. Opustí ho, odejde ke své kamarádce a brzy se seznámí s novým přítelem, sympatickým Jamesem. V druhém příběhu, kdy jí metro ujede, přijde domů těsně poté, co od jejího přítele odchází milenka. S tou se ovšem mine, takže o nevěře nic nezjistí. Sežene si dvě zaměstnání a dál žije v neuspokojivém a stereotypním vztahu se svým slabošským přítelem, který osciluje mezi ní a milenkou a nedokáže se rozhodnout pro jednu z nich. Oba příběhy se paralelně odvíjejí a začnou gradovat od okamžiku, kdy Helen v prvním i druhém příběhu zjistí, že je těhotná a vyústí v překvapivý konec. Není to typický romantický film ale spíše romantické drama, které se zamýšlí nad otázkou "Co by se stalo, kdyby...?" Snad každý z nás si tuto otázku už někdy položil a zamyslel se nad tím, jakým směrem by se jeho život ubíral, kdyby....Působivý film, s výbornou a krásnou Gwyneth Paltrow a charismatickým Johnem Hannahem.

plakát

O štěstí a kráse (1986) (TV film) 

Úsměvná pohádka, která se natáčela v atraktivním prostředí zámku Červená Lhota. Pohádka je vlastně odrazem toho, že každý žijeme svůj život, který bychom si ale občas rádi vyměnili s někým jiným, o kom si myslíme, že se má lépe. A právě takto se cítí pradlenka Madlenka a princezna Marion. Ale když si nakonec své role vymění, zjistí, že vlastně jedna druhé neměla co závidět. Zkrátka každý máme své radosti a trápení, a dokud neokusíme to trpké, nebudeme si vážit toho sladkého. Hlavní dvojroli princezny a pradlenky ztvárnila Markéta Fišerová, ušmudlaného kominíka si zahrál tehdejší představitel princů Pavel Trávníček a sympatického prince Petra ztvárnil Karel Roden. V pohádce si dále zahráli Miroslav Vladyka, Zdena Hadrbolcová, Libuše Havelková a Lubomír Lipský.

plakát

Obsluhoval jsem anglického krále (2006) 

Když porovnám jiné Menzelovy filmy, tak tento je rozhodně slabší. Co se týče hereckých výkonů, tam je to v pořádku, ale děj mi přišel trochu kolísavý - sledujete kus, a pak se to přehoupne úplně někam jinam a tudíž chaotický. Jinak si myslím, že Oldřich Kaiser mohl ve filmu dostat více prostoru. Celkově mě to moc nezaujalo. Knihu jsem zatím nečetla, ale rozhodně si ji v nejbližší době přečtu, abych to mohla porovnat. Obávám se ale, že film z toho rozhodně nevyjde lépe.

plakát

O rodičích a dětech (2007) 

Po dlouhé době zase dobrý český film. Dialogy mezi otcem a synem jsou vybroušené. Stárnoucí důchodce na sklonku života vs muž ve středních letech, který si s sebou nese nevyřešené otázky z mládí. Josef Somr a David Novotný hrají tak přesvědčivě, jako by byli skutečný otec se synem. Navíc David Novotný přesvědčil o svém umu už ve snímku Karamazovi.

plakát

Noc na Karlštejně (1973) 

Nádherný muzikál Zdeňka Podskalského s plejádou předních českých herců a k tomu nestárnoucí písničky Karla Svobody. Škoda jen, že pro Jaroslava Marvana to byla jeho poslední filmová role.

plakát

Pravidla moštárny (1999) 

Sentimentální příběh plný životní moudrosti, který vás zahřeje u srdce. K tomu výborná atmosféra a skvělí herci. Pokud máte zrovna depresi, tento film je přímo ideální a pokud ne, tak si ho pustťe stejně.

plakát

Osudový dotek (2004) 

Mám ráda filmy, ve kterých se cestuje časem. Tento film patří k těm zdařilým jako např. Frekvence. Cesta do minulosti za účelem změnit určitý okamžik, který pak následně ovlivní další koloběh života. Bohužel ne vždy se podaří změnit osud, a co se stalo, už někdy nejde odestát. Přestože herci jsou spíše béčkový, na kvalitě to nijak neubírá.

plakát

Oněgin (1999) 

Americký pokus ztvárnit ruskou klasiku nedopadl vůbec špatně. Knižní předlohu jsem sice nečetla, ale s filmem jsem byla spokojena. Líbily se mi výkony hlavních představitelů Ralfa Fiennese a Liv Tylerové. Je to emotivní příběh lásky lehkomyslného a zhýralého Evžena Oněgina ke krásné a zamilované Taťáně. Ve filmu se navíc podařilo navodit atmosféru daného prostředí. Vytkla bych pouze, že Taťána, ač je Ruska, píše svému Oněginovi dopis anglicky.

plakát

Oko bere (2008) 

Prostředí Las Vegas, svět casina, hazardních her, velkých peněz, nadaných studentů a jejich vůdce - geniálního učitele matematiky Kevina Spaceyho. To vše a ještě mnohem víc je zachyceno v tomto výborném dramatu. Nejvíce se mi líbila ta atmosféra v kasinu, počítání karet a znalost kombinatoriky.

plakát

Oko dravce (2008) 

Shia la Beouf je rozhodně talentovaný herec, což právě v tomto thrilleru ze světa moderní technologie dokázal. Oko dravce má dobrý námět, slušnou akci a přestože některé scény jsou přitažené za vlasy, mně se to líbilo