Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (318)

plakát

Nestyda (2008) 

Když porovnám jiné filmy natočené podle předlohy M. Viewegha, tak Nestyda se mi líbil rozhodně nejméně (nejvíce asi Účastníci zájezdu a Román pro ženy, potom bych zařadila Výchovu dívek v Čechách). A co se týče Hřebejka, tak jeho nejlepší filmy jsou Pelíšky, Pupendo a Musíme si pomáhat, zkrátka filmy mapující dobu totality, zatímco filmy ze současnosti jsou spíše průměrné (líbilo se mi pouze Horem pádem a Medvídek). Nestyda se zkrátka řadí mezi ty průměrné filmy. Sešli se v něm sice známí herci, kteří odvedli dobrý výkon, ale děj je trochu vleklý, třebaže je ze života. Rozhodně to ale není tak špatné, aby se na to nedalo dívat, pouze to není tak zdařilé jako Hřebejkovy dřívější počiny.

plakát

Nesnesitelná krutost (2003) 

Zábavná romantická komedie, s charismatickým Georgem Clooneym a krásnou Catherine Zeta-Jones. Film srší vtipnými dialogy a inteligentním humorem.

plakát

Neříkej ani slovo (2001) 

Výborný thriller s dobrým hereckým obsazením. Michael Douglas je typický klaďas jako vždy a jako vždy také výborný, Sean Bean je typický záporák jako vždy a je též dobrý a Brittany Murphy naopak zcela netypicky podává nejlepší výkon, tento film zvedá z průměru. Je to napínavý, má to svižný děj a zajímavou zápletku, až na ten přeslazený konec a tu scénu s policistkou se mi to líbilo.

plakát

Neprůstřelný mnich (2003) 

Podprůměrný film, ve kterém se mi líbil pouze Karel Roden v roli záporáka. Jinak to postrádá děj, postava S. W. Scotta je nevěrohodná a Chow Yun-Fat má rozhodně navíc a na svém kontě daleko lepší filmy (Tygr a drak, Anna a král).

plakát

Neodolatelný (2006) 

Oddychový thriller, u kterého nemusíme příliš přemýšlet. Susan Sarandon hraje skvěle. Film nepostrádá napětí, pouze ten název jsem nějak nepochopila. Jinak se mi to líbilo.

plakát

Nejhorší obavy (2002) 

Ben Affleck není zrovna můj oblíbený herec, ale v tomto politickém dramatu předvádí celkem slušný výkon a Morgan Freeman byl perfektní jak vždy. První polovina filmu je spíše nezáživná, ale potom se to rozjede a napětí a tempo vydrží až do konce. Rozhodně nadprůměrná podívaná.

plakát

Návštěvníci: Cesta do Ameriky (2001) 

Tento americký remake se příliš nepovedl. Třetí díl je absolutně nejhorší z celé trilogie a ani není moc vtipný či spíše se opakují otřepané vtipy.

plakát

Sněženky a machři (1982) 

Legendární komedie o partě studentů gymnázia na lyžařském výcviku. Film je nejen plný vtipných hlášek („Vydrž Prťka, vydrž,“ a jiné), ale také odráží realitu a ukazuje, že ti "mladí" vlastně nejsou jiní než dospělí, pouze dospělí jsou odpovědni sami za sebe. Karel Smyczek natočil úspěšnou komedii, na kterou se nezapomíná.

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Parta bývalých studentů gymnázia se opět schází na stejné chatě, aby zavzpomínala na staré dobré časy. Všichni aktéři jsou o 25 let starší, mají své životy, rodiny, děti… Někteří jsou úspěšní, ale na úkor svého soukromí, jiní zase selhávají, buď v rodičovské výchově nebo v kariéře nebo prostě jen v osobním životě. A každý z nich tam na té chatě bilancuje svůj život. Opět se setkáváme s trojicí hlavních hrdinů, Viky Cabadajem, Karlem Máchou a Radkem Převrátilem, dále s profesorem Kardou, jeho dcerou Marikou, bývalou profesorkou Hankou a pár dalšími novými postavami. Film nebyl zase tak úplně špatný, ale na legendární jedničku to prostě nemá. Navíc téměř polovinu filmu tvoří původní hlášky, což působí dost otřepaně a sráží to kvalitu snímku.

plakát

Návštěvníci 2: V chodbách času (1998) 

Ve druhém díle se potvrzuje známé pravidlo, že pokračování mívá sestupnou tendenci. Přesto ale dvojka není úplně špatná a dá se na ni dívat.