Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Tranzit (2012) 

Film dojíždí na hloupost a tuctovost příběhu. Chybí zde lepší akce a napětí, a to i přes enormní úsilí, kterým by tvůrci rádi navodili tu patřičnou atmosféru. Jenže i když by mohl kupříkladu spor otce se synem příběh zdramatizovat, přijde tento moment v tak nevhodnou dobu, že se člověk musí smát. Já osobně jsem v tom momentě začal fandit zloduchům (snad jen mamině jsem ještě přál šťastný konec). Co se akce týká - přešel bych i ten obdivuhodně veliký zásobník v jedné scéně i ty typické chyby nepravděpodobného minutí cíle i průraznost střel, jenže když se k tomu přidá i scéna s auťákem, kde jednou zvýrazní řev jeho motoru a vzápětí v plné rychlosti přijíždí stejné auto bez povšimnutí, přežívání těžkých nehod a další blbosti, tak se vytratí i vůle hledat pozitiva pro lepší hodnocení.

plakát

Umělec a modelka (2012) 

Všechno má svá pro a proti - i tenhle umělecký pokus. Je tu pěkná holka, která se nechá malovat, sochat a vůbec půlku času tráví au naturel, ale je tu taky nuda, protože akty jsou sice pěkné, ale není třeba o nich hodiny kecat. Naštěstí tu ale není ani romanticky-debilní zápletka ... ta pateticky směšná a hloupá linie děje, kdy se modelka bezhlavě zabouchne (nejlépe do někoho jiného než do umělce) a tím končí veškeré umění. Proto dávám průměr - nic výjimečného, ani výjimečně blbého to zkrátka není.

plakát

Underworld: Probuzení (2012) 

Dlouhé špičáky, přiléhavý obleček, plášť, bouchačky a svítící oči po obědě. Mně by to i stačilo, ale tady nám navíc vlčáci ještě povyrostli a příběh dosti zdramatizovali. A pak je tu malá holka Eve, která se tolik podobá Almě (http://www.postavy.cz/alma-wade/).. No úžasný, nemůžu si stěžovat..! Proč bych od toho čekal spletitý příběh s filosofickými úvahami - už třikrát jsem byl spokojen s tím co mám, není důvod měnit!! Komu se to nelíbí ať si trhne Twajlajtem a vytře si *** Upířím deníkem.

plakát

Útěk z MS-1 (2012) 

Parádní akčňák. Má svou francouzskou a americkou stránku. Ta francouzská tomu dává lehkost, vtip a šanci dělat si srandu z nejvyšších představitelů Jůesej a zároveň brání průniku toho jejich debilního patriotismu - prezident tak není polobůh, ale obyčejný zoufalý člověk, odkázaný na odpadlíka. Nejvyšší velení se kupodivu dokáže i zmýlit a klamat a nekalé praktiky nejsou jen otázkou teoretických debat anarchistických kroužků. Ta americká to trochu potápí svojí hloupostí a jednoduchostí. Naštěstí je na první pohled patrné, která část převládá - a tak kromě několika střihů, které záhadně dostanou hrdiny ze svízelné situace nebo trochu divných zvratů je vše, jak má být. Padouši jsou úžasní, hrdina - drsňák nechodí v předklonu, dialogy pobaví a příběh neurazí.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Vždy budu vysoce hodnotit filmy zobrazující pravdu. Pro někoho to může být skandální urážka jisté menšiny, ale to jen pro toho, kdo s touto menšinou neměl to potěšení. Ti ostatní povětšinou dají za pravdu. Jak často se asi stává, že mladíci určitého etnika, které se nesmí zveřejňovat pokud nejde o tu malou, připálenou.. bezdůvodně napadnou kolemjdoucího? A kolik filmů se této tématice asi věnuje? Jak první tak druhý díl také krásně zobrazuje bezmoc učitelů a ono "selhání systému", které se zdaleka netýká jen školství..!

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) odpad!

Naprostá kktina. Zlá královna kouzlem drží a škrtí trpaslíka Šoustala. Sněhurva křičí aby toho nechala, to ale nestačí, proto zasáhne i gay prcin Krasoň - tvrdě a hlavně nebojácně se zlu postaví tím, že Sněhurvě řekne: "máš na to". Sněhurva už tedy ví, že na to má a proto konečně může královnu škrábnout po ksichtu. Celá dramatická scéna končí tím, že si holky slíbí opětovné setkání na bojišti. Vše je doprovázeno efekty, za které by se nemuselo stydět ani ASDF movie studio. .. Vážně se někomu tahle pitchovina s debilními dialogy, hnusnými efekty, mizernými hereckými výkony, která przní známé postavy, líbí?

plakát

Camelot (2011) (seriál) 

Líbí - nelíbí - líbí - nelíbí... stejně jako epizody se střídají i pocity. Všechny ženské jsou výborné - buď opravdu hrají dobře a nebo se alespoň svlečou - obojí je minimálně za 3*, škoda toho Merlina - kdyby místo keců občas zakouzlil, udělal by líp. Artušovy hrdinské promluvy tam nejsou tak často, díky bohu, protože když nemluví je o mnoho snesitelnější. Někdy mi připadá, že i 10 dílů seriálu je moc - první, co jsem si řekl po 10.dílu bylo - kdyby ta krá**ska odrovnala bratříčka - anebo opačně, tak si mohly těch 9 dílů ušetřit, hned jsem ale dodal - jsou i jiné seriály, kde se epizody počítají na stovky a děj se dá shrnout ve dvou slovech.. Druhá věc, která mě napadla - opět si budu muset konec domyslet. S tím jsem seriál i začal sledovat, vzhledem k tomu, že jsem se o něm dozvěděl ze zdejších novinek, ale přesto jsem zklamaný a doufám alespoň v nějaký závěrečný dvoudíl.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Tak vezmu to asi výčtem - ve filmu se mi líbilo: agent Smith :-), Peggy a ten malej kluk co umí plavat. Ostatní bylo až moc...prostě moc! Od moc hrdinské - když uprostřed řevu kvůli kterému chtějí vše zarazit začne hrdina zpívat americkou hymnu až po moc akční (v Xena, Rambo apod. stylu), když se v polovině konečně začne něco dít. Ve filmu jsou asi cca 2 překvapivé momenty. Na oddych dobré, ale legendu bych z toho určitě nedělal.

plakát

Čas hrdinů (2011) 

Možná ne dokonalé, ale alespoň v mezích reality. Kdyby se film produkoval o trochu západněji, tak by tam bylo víc krve, víc mrtvých nácků, míň ztrát a ještě sex na seně. Takto to zůstalo blíže dokumentu než akční kravině - pokud tedy beru příběh. Pravda dialogy zabolí a veškerá kreativita se omezila pouze na příběh. Znovu už to vidět nemusím, přesto nešlo o ztracený čas a prozatimní hodnocení bych řekl, že filmu trochu křivdí. Na druhou stranu - když se zamyslím nad dějem, pak narazím na druhý problém...skutečný příběh tohoto filmu začíná někde na 40.minutě, předtím se řeší výcvik, ale ne záživně, jako např v 9.rotě, ale nudně a opět v doprovodu přihlouplých keců. Jako němý film by tohle možná obstálo lépe :-)

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Nic nenavodí atmosféru středověku lépe, než anglický pop a nagelovanej ulízanec. Jinak je to taková slátaninka smíchaná z Van Helsinga, Stmívání, Kletby bratří Grimmů, Divé Báry a spousty dalších, takže každý si tam najde něco, ale snad nikomu se to nebude líbit :) Ale americké pohádky nikdy za moc nestály.. Hlouposti z filmu: úžasná věc, nosit si železné několikatunové monstrum s sebou, jen kvůli efektnímu mučení.Medicína také tehdy pokročila - po zásahu do hrudi lze jít druhý den do boje. Bodnutí do břicha také nepředstavuje větší problém. Paráda.