Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (747)

plakát

Pátrání (2018) 

Přijde mi, že paradoxně to jedinečné zpracování devalvuje celkový scénář. Ten totiž funguje jako velmi solidní krimi, které by zasloužilo natáhnout dobu, ale změnit právě to zpracování. Nepokrytecky ale přiznávám, že bych se o filmu nedozvěděl, kdyby nebylo toho "moderního" zpracování. Bohužel to ale působí až příliš teenagerovsky a já si myslím, že má film ještě na víc. Sice nejsou v Searching žádná zvučná jména, ale tak už to u prvních filmů autora bývá. Rozhodně je to ale velmi slibná vlaštovka do budoucna.

plakát

I dva jsou rodina (2016) 

Omar Sy dokáže působit opět dostatečně optimisticky na to, aby jste dokázali mít ze sledování filmu příjemný pocit. Působí totiž přirozeně a nenuceně. Dokonce ani vtípky nevyzní do trapného ticha. Jedná se spí o lehce rodinné drama s prvky komedie. Jo, občas to dokáže rozesmát, ale scénář má větší důraz po stránce příběhové, než komediální. To je pro mě dobře, protože si extra na bezduchých komedii neujíždím. Takhle je to relativně reálné zobrazení situace, která se mohla už v pohodě několikrát stát. Naštěstí to zpracovali frantíci, takže se zaručeně vyhnete jakékoliv citové vydíračce. Jo, sem tam je film emotivní, ale nepodsouvá vám touhu po uronění slz nad hlavními hrdiny. To už záleží asi na vás, jak se s hlavní sestavou sžijete. Já se bavil. Nenáročná zábava, která je vhodná pro celou rodinu.

plakát

V pasti (2018) 

Vypečený scénář, který tak trochu vykrádá A Quiet Place, ale pořád dokáže být osobitý. Celkem škoda, že celý film táhne Sandra sama ještě s Malkovichem. Ostatní jsou docela v pozadí. Jednoduše jsem jim moc jejich role nevěřil. Relativně nepředvídatelný děj (až na pár výjimek) se rozvíjí v dvou časových osách. Není to sice nic světobornýho, ale tady to autoři zvládnuli docela v pohodě. Nestala se z toho nepřehledná sračka, což může být i vlivem nijak extra komplikovaného scénáře, který je spíš zaměřen na stránku dramatu. Ono okořenění spočívá právě v tajemství. Tudíž se moc o horor nejedná. To nemusí potěšit fanoušky hororu, kteří v dnešní době trpí nedostatkem kvantity i kvality. Na jednu stranu škoda. Šlo to vyhrotit víc. Na druhou stranu film zůstává příjemně komorní a zdůrazňuje hlavně sólové vystoupení Sandry, která očividně ještě nedala fajn rolím sbohem. Nečekejte od toho ani tak horor, jako spíš drama s prvkem toho tajemství. Pro mě milé překvapení.

plakát

Očista: Volební rok (2016) 

Dalo se na to koukat, ale není to zrovna Nagáno. Pořád to působí béčkově ve špatném slova smyslu. Taky jsem měl pocit, že se film snaží být až moc politicky korektní. Chyběly tomu opět koule a nějaká osobitost. Takhle je to jen ten naprostý průměr, který upadne do ztracena. Hororový a thrillerový nádech vymizel v podstatě úplně. Zbyla jen řada nic moc akčních scén. Kupodivu to ale celé pěkně odsejpá. Jak jsem zmínil. Dá se na to koukat, takže ani nepotěší ani neurazí.

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

Spíše pro fanoušky daného období a námořních bitev. Pro ostatní (včetně mě) to ale může být celkem nuda. Nedá se však upřít skvěle zvládnuté řemeslo ne jen P. Weira. Hlavní postavy jsou dostatečně zajímavé, aby jste byli zvědaví, jak to vlastně dopadne. Jenže tu zvědavost ubíjí moře (dobrej pun, co?) nezáživných scén, které velmi rychle zapomenete. Možná zkrátit délku filmu by pomohlo, ale to by zase na druhou stranu nešlo tak dobře poznat, jak P. Weir je vlastně fantastický režisér. Nečekaně netáhne celý film jen Crowe. Nesmím zapomenout zmínit právě Bettanyho, který má opravdu zajímavě napsanou postavu a častokrát jsem cítil větší sympatie právě vůči němu. Závěrečná lodní bitva působí dostatečně majestátně, aby dokázala vytvořit správný konec celého filmu. Pro fanoušky všech moří nejspíš povinnost. Pro ostatní..dá se bez toho žít. Přesto si zaslouží pozornost právě skvěle zvládnuté řemeslo. Jestli vám to stačí si už musíte zodpovědět vy.

plakát

Instalatér z Tuchlovic (2016) 

Podivně legrační sonda do českého veksláctví. Docela sranda, když berete ten kotel stereotypů s nadhledem. Prostě taková slabší klasická černá komedie z našich končin.

plakát

REC 4: Apokalypsa (2014) 

Zoufalá touha vydojit mrtvou značku. Škoda. Nebýt pokračování, tak mohl REC odejít se ctí. Na druhou stranu je to o kousíček lepší, než předchozí díl. Nedoporučoval bych to ani jako nenáročnou zábavu. Jsou venku lepší kousky.

plakát

Castle Rock (2018) (seriál) 

Nejsem extra fanda Kinga. Nejvíc úderné mi přijdou spíše jeho povídky, než celkové romány. Povídky jsou totiž stavěné formou novely. Krátké, úderné a s parádním twistem na konci. Což samozřejmě koliduje s formátem seriály. Ten si totiž nezískal mou pozornost, protože byl jednoduše zdlouhavý a neatraktivní. Z celé plejády postav mě nezaujala ani jedna. Sice autoři předhazují jisté tajemno, ale není dostatečně rozpracované a hlavně neuvěřitelně utahané. Pokud jste ale fanoušci románů jednoho z předních autorů hororu, tak asi není co řešit. Tudíž očekávejte lehce mysteriozní a náboženské téma. Za mě ne.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Nadmíru slušná psychologická podívaná. Je zajímavé sledovat napínavě napsané konverzačky a jistý postup postav, které se rozvíjí v emotivním okruhu. Slušným lákadlem je i zasazení do přelomu 80.let. Ke štěstí mi chybí víc dílů a stejně skvělé konverzace, jako u zakončení série. Má to potenciál.