Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

Miseet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si pustila jen tak random, že na mě někde vykouknul, a musím uznat, že jsem byla velmi mile překvapena, a to již v pouhých 15 minutách, kdy se na scéně objevil Bill Skarsgard. Atmosféra je tak hustá, že by se dala krájet, nicméně jsem se nedokázala do děje vůbec ponořit, všechno to působilo hrozně depresivně, zmateně, okatě a nepřirozeně. Po posledním díle musím uznat, že jsem nevěděla, kde mi hlava stojí. Typická fantasy Kingovka, kterou určitě doporučuji pustit. Mysteriózních prvků a psychologie postav je zde taky požehnaně. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Prvni dily nabeh jak prase, od 3-4 dilu uz to absolutne prestava bavit, 7 dil jsem uz skoncil a vypnul. Taková nesmyslná nudná slátanina, kolem ktere je strašné tajemno, ale ve vysledku se vlastne celych 7 dilu vubec nic neděje. Skarsgaard je super, ale nema zde moc mista k vykonum. Hruza a des, jestli se tohle docka 2. serie, tak jde svět do sraček.. ()

Reklama

VaHo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to není špatné – atmosféra, která by se dala krájet, záhady, napětí, zajímavé postavy a otázka „O co tam jde?“. Jenže asi tak po čtvrtém díle se to začne podělávat. Roztahanost, která je místy až komická. Jakmile zjistíte, „kdo je ten kluk kleci“, dojde vám, že celý ten konstrukt je pěkně vycucaný z prstu, spousta motivů, které vedou odnikud nikam (motel, věznice, auto na vrakovišti), a slouží jen k tomu, aby se natáhla délka. Tohle nevypadá jako adaptace Kingovi knihy, ale jako třikrát vydestilovaný King podávaný se sušenkami z Psycha. Vadí mi ten mišmaš, který se stane v posledních třech dílech, vadí, že ztráta paměti, způsobí, že postava A něco neřekne postavě B už v prvním díle, čímž by samozřejmě žádný seriál nebyl, vadí mi logické chyby a v chování postav a náhodná setkání uprostřed lesů. Ne, tohle nejsou Stranger Things, ale spíš LOST. Velká škoda, potenciál byl obrovský. :-( ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„V TOMHLE MĚSTĚ NEZŮSTANE NIC MRTVÉ“… /// Ty pičo, solidně mě zmrazilo… hodně dobrej úvod, ve kterým se toho za čtvrt hoďky odehraje víc, než v kdejakým filmu. Zajímavej, lehce tajemnej příběh a jak už je u J.J. Abramse (v roli producenta) zvykem, v každým dalším díle je odhalováno nějaký děsivý tajemství, který ovšem známe jen my. Navíc se nejedná o babský drby, nýbrž skutky, který děsí. Lidi v Castle Rock nemaj ponětí, co se kolem nich děje a my můžeme jen tušit, kdo za všechno může. Často mě běhá mráz po těle, páč jde do tuhýho a oni to tak šikovně zdržujou, že jsem nervózní jako prase. Naprosto famózní směsice strachu a schizofrenie. Tajemno, mysteriózno, násilí, šílenství… ale napínavý je to hlavně proto, že normální lidi v noci chrápou, kdežto tady choděj na místa, který smrděj hřbitovem. „VĚŘÍŠ MI, ŽE ANO? … kurva… jsem zmatenej jak Goro v Tokiu! Nádherně rozehraný finále… který ovšem svojí nejasností bylo zklamáním. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se seznámit s městem Stephena Kinga. 2.) Chcu poznat místo, ke kterýmu se Bůh obrátil zády. 3.) Thx za titule „BottleOfWater, Provaz, KevSpa, twister78 a need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria ma sklamala. Pre fanúšikov sveta Stephena Kinga v nej bolo viacero žmurknutí (Shawshank, šerif Pangborn) a fórikov (hrali tu herci známi zo starších sfilmovaných kingoviek, ale paradoxne úplne iné postavy), výprava ponurého Castle Rocku v zovretí prastarých legiend a pochmúrnych jesenných lesov bola výborná a atmosféra počas prvých tajuplných dielov skvelá. Bohužiaľ, akonáhle sa s pribúdajúcimi dielmi mrazivé tajomstvo začalo postupne rozuzľovať, ukázalo sa, že v skutočnosti zas až tak veľmi mrazivé nebolo a ku koncu som už len nechápavo krútil hlavou nad bizarnými „časovými“ (a inými) zvratmi. Takže 2*. Do druhej série sa mi vôbec nechcelo ísť, ale nakoniec som sa nechal zlákať jednak tým, že relatívne nenadväzovala na prvú (až na pár momentov na konci, ale nič dôležité) a jednak tým, že sa príbehovo inšpirovala v Prekliatí Salemu a Misery. Vďakabohu sa druhá sezóna vydarila oveľa viac. Scenáre boli v dobrom priamočiarejšie a jednoduchšie, postáv bolo menej a boli sympatickejšie a akési ľudskejšie a to vrátane negatívnych, za čo môžeme ďakovať ako kvalitnému scenáristickému a režijnému vedeniu, tak pochopiteľne hercom v čele s Lizzy Caplan a Timom Robbinsom. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Ve stejném městečku se odehrávaly Kingovy romány „Cujo“, „Temná půle“, „Nezbytné věci“, „Svědectví“, „Mrtvá zóna“ „Doktor Spánek“, novela „Tělo“ a několik povídek jako „Rita Hayworth a vykoupení z věznice Shawshank“. Jméno bylo převzato od stejnojmenné hory z knihy „Pán much“ od Williama Goldinga. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama