Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (81)

plakát

Bláznivý příběh Robina Hooda (1993) 

Lepšejší tři hvězdičky, na čtvrtou tomu ovšem stále něco chybí... ale moment... současné parodie už nejsou, co bývaly, je to film starý 17 let, takže provedení nemohlo být asi lepší, Mel Brooks jako rabi, Mrkáč, Jeníček, Scarlet O'Hara, Kejchal a Hepčík a když si ještě teď po letech vzpomenu, jak Robin oplatil šerifovu výzvu železnou rukavicí, tak mám pusu od ucha k uchu:)) takže ano, zaslouží sí to čtyři hvězdičky;)

plakát

Drákuloviny (1995) 

Kombinace Nielsen a Brooks je paráda:)

plakát

Buď v klidu (2005) 

nedá se popřít, že Travolta má stále jisté kouzlo osobnosti, alenic jiného mě nezaujalo

plakát

101 dalmatinů (1996) 

průměrné tři hvězdičky + 1* za pejsánky:)

plakát

Bathory (2008) 

Tak nevím, ze zvědavosti jsem se na to podívala, když o tom všichni mluvili, ale jsem z toho filmu nějak rozladěná. Měla jsem v první půlce pocit, že koukám na čtyři ženy, které se sobě podobaly, ale nemám ponětí, kdo to měl být (že by Bathory?). V druhé půlce už jsem se nějak začala orientovat, ale dalo mi to dost práce, protože scény byly nějak zmatené a bylo to prostříhané tak, že by člověk zaplakal, protože nevěděl, která bije. Jinak Anna to zahrála velmi slušně, je krásná, Roden je perfektní parchant, interiéry i exteriéry se přibližovaly (ale jenom to) historickým velkofilmům a připadlo mi to takové zvláštní. Asi by to stálo zato vidět to ještě jednou, aby se pořádně orientoval a znovu mohl ohodnotit klady a zápory, ale je fakt, že přemíra známých českých herců byla spíše ke škodě. říkala jsem si, koho tam proboha ještě uvidím:) Polívka byl fajn, Mádla jsem vůbec nečekala (nečetla jsem si obsazení), Jákl byl překvapení a Upír Krejčí tam neměl co dělat. že tam byl i Srstka, to jsem si nevšimla.. takže suma sumárum = 50%

plakát

Návrh (2009) 

Ačkoliv se film odvíjí podle typické linie romantických komedíí, tenhle se mi líbil. Vtipné naschvály, všudypřítomný Ramonek, deka početí, krásná Aljaška, skvělí herci a velké plus je i to, že romantika funguje i bez náznaku sexu. Opravdu slušný průměr, 3* jsou pro mě málo :)

plakát

Peklo s princeznou (2009) 

Ačkoliv si na ty "modernější" české pohádky moc nepotrpím (já spíš filmy z jiného soudku), tak tahle se mi líbila. Mádl je zdá se zběhlý v rolích, kde hraje knedlu, Voříšková je pohledná a není divu, že Jeroným je hotovec, Stránského Lucifer je boží a jeho nastávající "Muribana" Stanková je správná pekelná baba:) Přestože děj je trošku zbytečně natáhlý, ráda to odpustím kvůli pohádkovým králům Postránecký a Nárožný. Prima strávené odpoledne u Pekla s princeznou:)

plakát

Takové milování (1962) 

Dávám hodně silné čtyři hvězdičky za realistický snímek, který je sice starý téměř padesát let, ale stejně jako některá antická díla, je stále v ohledu mezilidských vztahů nadčasový. Jistě, společnost již není tak puritánská a příručky novomanžele se dnes nevedou, ale stále platí, že tchýně jsou nejlepší studené:) (samozřejmě výjimky potvrzují pravidlo). Prostě příjemná podívaná:)