Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Spectre 

všechny recenze uživatele

Takže ešte raz: videl som totiž nedávno prvý krát film s Klausom Kinskím (a aj som čítal knihu, vôbec celé som si to zrekapitoloval, vrátane ostatných filmov s Lugosim, Leem a pod.), takže mením moje hodnotenie u draculovských filmov. Pôvodne som písal, že za paródiu hviezdička... ono dosť som sa mýlil. Pozrite si pred týmto Draculu s Lugosim z r. 1931 a Nielsen zaručene pobaví. ("Children of the night. What mess they make."). Na svoje si prídu aj priaznivci ostatných adaptácií. Jednoducho treba mať čerstvo v hlave ostatné filmy, inak to človek nevychytá. Jediná otázka však ostáva o tom, komu je film vlastne určený. Tvrdí priaznivci, ktorí budú napríklad ospevovať onen film s Kinskím (1979), ktorý je napr. podľa mňa veľmi blbo poskladaný a miestami aj trápny odvar pôvodného nemého Nosferatu, určite zavrhnú akýkoľvek pokus o paródiu. Naopak, bežný divák väčšinou nepozná všetky filmy o Draculovi, resp. si z nich nepamätá konkrétne dialógy a scény - v tom prípade táto paródia nebude mať efekt. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Myslím, že z Drákuly šlo vytáhnout o kapánek více. Pár vtípků je dobrých, L. Nielsen se asi jako Drákula narodil, ale chtělo to více "oživit" :-) Uvítal bych více než jednu akční pasáž, a to ještě, když počítám tu se zapicháváním kůlu do srdce :-) Pro mě Nielsen dobrý, všechno ostatní je plácáním krevní plazmy :-) 30% ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Asi praskla cévka." Už si nevzpomínám, které podebrané vemeno ze Cinemy tenkrát napadlo dát Drákulovinám nehorázných 0%, ale od té doby jistě brouzdá kanalizací, neboť takové profesní selhání se podaří málokomu. Klíčové slovo je NEPOCHOPENÍ. Většina lidí zřejmě čekala od Mela Brookse další neuctivou parodii plnou sprosťárniček a musela být nutně zklamaná. Specifická očekávání budí i obsazení Leslieho Nielsena; ten představuje zase úplně jiný druh parodie. No a kdyby se Brooks vydal tou vyšlapanou cestou, možná že by točil dodnes. Bohužel/Bohudík (jak je komu libo) udělal něco nečekaného: natočil labužnický draculovský pastiš. Laciné fórky jsou tady taky, ale těch chytrých je v Drákulovinách víc než ve zbytku jeho filmů dohromady (a upozorňuju, že na Coppolova Draculu sahal spíš po výtvarné stránce, jinak odkazuje hlavně k Belovi Lugosimu, ale i k dalším verzím) a navíc se za těmi kaskádami gagů skrývá nadšení pro Stokerovu předlohu a její hluboká znalost. Je to paradox, ale parodie, která pohřbila kariéru svého tvůrce, je vážnému originálu věrnější než jakákoli její vážná verze. 80% ()

Derek 

všechny recenze uživatele

čudujem sa ľuďom ktorí považujú humor mala brooksa za vtipný. možno že sú jeho staršie komédie dobré, ale to sa určite nedá povedať o drákulovinách. film (nie komédia) je dosť nevtipný a nudný (poriadne som sa zasmial asi iba raz či dva razy), dá sa povedať že až trápny. riadne sklamanie (no aspoň že sa dá pozerať na herečky:)). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, bavil jsem se o moc vic, nez kdyz sem film videl poprve. Je fajn, ze dejova linie je vicemene stejna, jako v Coppolovo verzi, az samozrejme na spoustu drobnejch az vetsich odlisnosti, coz zrejme zpusobil mensi rozpocet filmu. Co se tyce hercu, Mel Brooks jako Van Helsing potesi a Leslie je obcas neskutecne trapnej a silene se xichti, ale misty hraje fakt slusne, ze ma dokonce naky to charisma. No a musim zminit Petera MacNicola, kterej se zrejme prastil do hlavy a myslel si, ze je Jim Carrey. Jinak celkove tu jsou naky perfektni vtipy, spousta docela slusnejch a dalsi spousta nevtipnejch, ale k vylozene trapnejm to casto nastesti nesklouzne. Taky musim tvurce pochvalit za solidni, misty skutecne drobet hororovou atmosferu. Ackoliv ma Leslie lepsi parodie, tahle se urcite v jeho filmografii da zaradit mezi ty zdarilejsi, lepsi 3*. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama